Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Cirillą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 04, 2016 21:13 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Klaudia, wartosć mieszkania w tym momencie jest na tyle mała w porównaniu z ceną wyjsciową, że za tę kwotę nie spłaci się całego pozostałego kredytu. I od tego, co pozostanie po zapłaceniu bankowi kwoty uzyskanej za mieszkanie, nadal się płaci odsetki plus samą tę wartosć w ratach. Nie wiem czy to wyjasniam zrozumiale, ale tak to paskudztwo działa. Kryzys jest poważny, banki szaleją, a rynek mieszkaniowy zapadł się kompletnie. W tej chwili można tam kupić mieszkania za grosze.
A wynajem mieszkania w tej chwili pokryje niecałą połowę raty kredytu.

Stella dziękuje za kompletmenty :oops: Ja bardzo lubię jej pyszczek :1luvu: szkoda tylko, że nie mogę na tych zdjęciach uchwycić jej faktycznych kolorków :(

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Pt lut 05, 2016 10:54 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Elo Dziewczyny! :D Zima nam przyszła. 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 05, 2016 13:53 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Elo elo!

Zimie mówimy nie! A kysz!
Tu jak zwykle jesień :D Lubię jesień coraz bardziej :)

KatS

Post » Pt lut 05, 2016 16:07 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Dzień doberek :) Jak piąteczek mija? Maluszka jeszcze pokaż :201494
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lut 05, 2016 16:51 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

"Maluszek", dobre sobie :D

Spróbuję ją cyknąć w ciągu dnia i na pewno zaprezentuję swiatu :D Tymczasem mam zapalenie pęcherza :? i głównie leżę w łóżku, a dziewczęta mi towarzyszą. Teraz wstałam, żeby posprzątać, bo mi bałagan źle robi na nastrój, ale jestem słaba i obolała, więc chyba zaraz się rozwalę na wersalce i zażądam okładów z kota.

Za to rano...w sumie nawet nie rano tylko w nocy, między 3 a 4, przyszła do łózka Stella, a za nią Ciri. Stella położyła się na brzegu, a Ciri przyszła do mnie pougniatać i pomruczeć, po czym postanowiła dołączyć do Stelli. Takiej bliskosci to jeszcze nie było :O :
Obrazek

Potem Stella ją umyła :1luvu: (komentarz TŻ-a: "może nareszcie doprowadzi ją do porządku", bo Ciri zwykle trochę zalatuje... w kuwecie wiecznie włazi w to, co wyprodukuje i mimo, że ciągle jej łapy obmywam (na co protestuje wniebogłosy), to tego zapaszku nie umiem się z niej do końca pozbyć). Poleżały tak z pół godziny - wiem bo nie bardzo spałam, biegając co chwilę do WC z moją przypadłoscią 8O
Dzisiaj się sporo bawiły. Aha, i Ciri pierwszy raz nie płakała podczas odkurzania :D po pierwszej wpadce, kiedy tak się przeraziła, przenoszę ją zawsze do innego pokju i zamykam drzwi, żeby się tak nie bała, ale i tak trochę popłakuje. A dzisiaj nie! Dzielna z niej dziewczynka :1luvu:
Stella nauczyła się od Ciri wchodzenia do wanny. Notorycznie mi kradnie maszynkę do golenia i wywleka do pokoju :lol:

To ja chyba kapituluję i przyznaję Ci Klaudiu rację - dokocenie się udało i wyszło Stelli na dobre, tak sądzę. Przynajmniej teraz jest trochę mniej płaczliwa i choć ma swoje kiepskie dni i nastroje, to ma się częsciej z kim bawić. Nauczyły też bawić się razem, kiedy wyciągam wędkę albo piórka. Kiedy jedna atakuje i łapie zabawkę, druga czeka, a potem jest zmiana :D Stella chyba zrobiła się trochę bardziej asertywna, a Ciri uczy się od niej kocich zachowań i coraz bardziej się cywilizuje :)

O, zrobiłam własnie zdjęcie - Ciri też uznała tęczowe posłanie za dobre do wylegiwania się :D
Obrazek

KatS

Post » Pt lut 05, 2016 16:56 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

I na taki finał dokocenia czekaliśmy :1luvu: Super się czyta takie rzeczy!

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Pt lut 05, 2016 16:59 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

:201419 :201419 :201419 :dance: :dance2: :201437 :201440 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :201494 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

klaudiafj

Post » Pt lut 05, 2016 17:01 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Haha jaka reakcja :ryk: :ryk: :ryk:
W ramach oblewania jak będę w Katowicach muszę zorganizować jakąs kocią balangę :ryk:

No i dziekuję za porady i wsparcie, bo bez tego bym chyba zgłupiała podczas tego pierwszego tygodnia :D

KatS

Post » Pt lut 05, 2016 17:05 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Byłaś marudna :D Ale ja też byłam marudna :D Także wszystkie wiemy, że z początku jest ciężko :) Bardzo się cieszę i cieszą takie obrazki :D

klaudiafj

Post » Pt lut 05, 2016 17:09 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Ja bym nie powiedziała tak delikatnie "marudna", ja tu wpadałam w histerię, głównie przez depresyjne zachowania Stelli 8O Szkoda, że nie ma Feliway dla włascicieli - przydałby się podczas dokacania :ryk:

KatS

Post » Pt lut 05, 2016 17:18 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Taa my musiałybyśmy mieć baniak :D Prąd by tego nie uciągnął :D

klaudiafj

Post » Pt lut 05, 2016 17:25 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Może taką butlę jak dla nurków tylko zamiast powietrza -feromony :mrgreen:

KatS

Post » Pt lut 05, 2016 18:03 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Klasa! Wszyscy szczęśliwi, a koteczki najbardziej! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lut 05, 2016 21:03 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Czesc Szczęśliwe kotki :mrgreen:

Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lut 05, 2016 23:13 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Dawno mówię , że powinnyśmy zamówić sobie te fioletowe obrózki :wink: SOBIE , powtarzam :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]