Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2016 17:33 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Ewa L. pisze:
pyma pisze:
Ewa L. pisze:Dziś wraz z Myszolandią gościłyśmy w kociarni. Serdecznie dziękujemy Agnieszce za to że oprowadziła nas po kociarni. Miło było pobawić się z Agatką i Czesią i po miziać Niunię. Zajrzałyśmy też do Obłoczka oraz podziwiałyśmy Ptysia i Basię. Mam nadzieję że Ptysiulkowi posmakuje pasztecik Gurmecika . Tylko nie odwiedziłyśmy Bońka żeby go nie stresować za bardzo ale myślę że jeszcze będziemy miały okazję. :D

Fajnie, że nas odwiedziłyście :D

Nam też było bardzo miło. :D

Właśnie właśnie :)

Niunia - słonusio ukochane <3 bardzo bym chciała,zeby trafiła na taki naprawdę kochający domek,to jest takie kruszynki ukochane małe dziubulki <3
Agatka - siefowa pełnym pysiem :ryk: <3
Obłoczuś - :( jak mi go szkoda,że musi tak sam być tam,taką miałam ochotę mu pysia wycałować,żeby się nie dawał,ale niestety zdrówko misia ważniejsze od czegokolwiek co bym chciała ,słodzinek ukochany malusi <3

Reszta misiów słodziasna,ale wycofana z lekka ,Czesia ( czarnulka czy burania ?) one mi się obie cały czas mylą :oops: fajnie się pobawiła,Ewcia czuła ciężkość w ręce w pewnym momencie,znaczy,ze chyba kicia zajęła się wędką ,czyli git ,nie do końca taki thósz z niej
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lut 02, 2016 21:11 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

[quote="Pietraszka"]Jak już wiecie koty miały odwiedziny :)
Poza tym Agata wywalała brzuchol na mój widok i miziankom prawie końca nie było.
Obłoczek spragniony człowieka, mokre ledwo polizane, ale chrupki zjedzone, w kuwecie dwie kupy i dwa siki (średniej wielkości).
Na ogólnym któreś zwymiotowało po jedzeniu (Ptyś albo Czesia).

Boniek siedział w budce cały czas, zjedzone mił whiskasa mokrego i animode carny, reszta mokrego nie ruszona (zjadł tez trochę chrupek whiskasa), leki dał sobie podać do pysia bez problemu, nie syczał, mruczał przy głaskaniu. Zabrałam mu jedzonko na noc, bo dziś byliśmy na badaniach. Testy ujemne, na płatkach uszu zewnętrznych jakiś grzybek - dostał
Clotrimazolum (smarować 1 raz dziennie) i na gila antybiotyk, co drugi dzień zastrzyk - leki są u niego w witrynce. Zęby też ma do roboty, ale czekamy na wyniki badań krwi.[/quotecz
Boniek został dziś też zaczipowany.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto lut 02, 2016 21:59 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Na dzisiejszy dyżur dojechałam na 17, spędziłam z kociastymi 3h. dostały na ogólnych Finefooda niebieskiego i trochę piersi z kurczaka Miamora. nigdzie nie było zwymiotowane ani nasikane w złym miejscu.

Ptysiulek gdy wyczyściłam wszystkie kuwety na ogólnym poszedł się załatwić, ale nie w jedną kuwetę :D tylko w dwie :D w jedną zrobił dużo siku i próbowałam wymiotować, wyszedł z kuwety rzucało nim znowu a potem poszedł do innej kuwety zrobić kupę. mega ciemną, mega śmierdząca, powtórzę raz jeszcze... dosłownie jego kupa śmierdzi żulem.. a dzisiaj w autobusie miałam "przyjemność" z takim jechać, dostał Pastę słodową Miamora, chętnie zjadł, ale wydaję mi się, że on ma problemy z jelitami... bo dzisiaj nie wymiotował niczym. więc zakłaczony nie jest bo chociaż piana by była :( nie miałam okazji go dotknąć czy nie jest gorący ale może jakieś usg brzucha czy coś?

Niunia, ona jest cudowna :1luvu: spędziłam dzisiaj z nią najwięcej czasu, ona bardzo boi się dłoni i od razu się kuli :( ale wzięta na ręce bez protestów się przytula łapkami i wtula główką, leżała dzisiaj na moim brzuchu lecząc moje torbiele na jajniku i zauważyłam, że ona jedynie boi się dłoni jak ją dotkną znienacka, jak najpierw pokazałam jej swoją dłoń, stroną wewnętrzną to po powąchaniu ręki i nawet kilka razy mnie liznęła mogłam ją głaskać bez problemu. puściłam jej grę dla kotów "bzyczącą muchę" którą trzeba pacnąć łapką żeby odleciała, Niunia dotykała ekranu noskiem :1luvu: ale na to oczko nie widzi niestety... bo odwracała ciągle głowę żeby widzieć zdrowym okiem. jak dla mnie ona totalnie nie nadaje się do domu z dzieckiem. może jako jedynaczka? zjadła Pastę słodową Miamora.

Agatka ustawia wszystkich po kątach, nawet na biednego Ptysia prycha :( obojętnie co bym nie niosła w ręce jest miałk i biegnięcie za mną :ryk: ale miamorowej pasty nie chciała.

Siostrzyczki są już coraz bardziej odważniejsze, jak posunę im po podłodze miseczkę z jedzeniem to bez problemu pochodzą, nie uciekają też jeśli idę bardzo wolno oraz pokażę im, że nie mam nic w rękach :roll: Czesia uwielbia pierś kurczaka Miamora.

Obłoczek jest mega spragniony miłości :( nadal się nie myje.... w kuwecie dwa siki i dwie kupy.

Boniek dostał rano Whiskasa, może trochę zjadł, nie wiem. zostawiłam mu trochę piersi Miamora i Finefooda, w kuwecie sajgon, ale fajnie, że załapał z kuwetą, żwirek rozsypuje po całym pokoiku.

jestem tępa i nie ogarnęłam, że w nowym pokoiku nie ma dodatkowego włącznika na światło i po włączeniu wszystkich światem na ogólnym i wejściu do Bońka miałam zawiechę i pomyślałam, że ktoś nie wyłączył światła haha :D
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Wto lut 02, 2016 23:14 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

viewtopic.php?f=1&t=173325
Znalazłam taki watek (już trochę "spadł", mógłby być trudny do wypatrzenia), pomyślałam o Was :)

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Śro lut 03, 2016 7:41 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Ptysia rzeczywiście trzeba by przebadać. Ale to chyba grubsza akcja...
o ile krew jeszcze jakoś by się pobrało, tak usg bez premedykacji chyba kiepsko.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro lut 03, 2016 10:26 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Boniek może z radości tak kopie, skoro tyle lat miał pustą kuwetę :twisted: może trzeba dostawić krytą kuwete i zobaczyć czy mu przypadnie do gustu
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro lut 03, 2016 20:19 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

z dyżuru:

Obłoczek - ucho wypłukane, jajka umyte, futro wyczesany, także jak nowy :lol: Coraz lepiej z nim, dzisiaj nie kichał i nie trzepał już tak mocno uchem, w kuwecie komplet.
Boniek - uszy wysmarowane, futro wyczesane. Zjadł wszystko mokre, dzisiaj zostawiłam mu gourmeta w musie i felixa, w kuwecie kupy brak, dostawiłam mu jeszcze krytą.
Dzisiaj mruczał i powoli zaczął wychodzić zza kanapy. Mimo, że przechrzciłyśmy go na Bońka, to mówcie do niego Kicia, zwłaszcza podczas głaskania, bo ładnie na to reaguje.
Agatka w ogóle już nie gryzie tylko się mizia i mizia 8)

Włączajcie podczas dyżuru dużą lampę w szpitaliku, żeby wybić wszelką zarazę jak jest teraz okazja.

Dzięki olala1 za pomoc :)
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw lut 04, 2016 20:45 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

zrobiłam kilka zdjęć słodkiej Agatce i pięknym acz jeszcze wystraszonym oczkom Basi

ślicznie bawiąca się Agacia niegryząca
Obrazek

Obrazek

taka odległość była akurat dla Basi na zdjęcie, bliżej nie!! ale pobawiła się ze mną troszkę piórkiem :)
Obrazek
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Czw lut 04, 2016 21:04 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

uwaga Łódź-Widzew!
zaginęła sunia
http://olx.pl/oferta/zaginela-malenka-s ... 3;promoted
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw lut 04, 2016 23:37 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Poproszę wtorek 09.02 :)

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Pt lut 05, 2016 8:56 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dyżury:

piątek (05.02) - pandadp
sobota (06.02) - dilah
niedziela (07.02) - Pinezkowa
poniedziałek (08.02) -
wtorek (09.02) - ganesa
środa (10.02) - pyma
czwartek (11.02) - Krystian i Ania
piątek (12.02) -
sobota (13.02) -
niedziela (14.02) -
poniedziałek (15.02) -
wtorek (16.02) -
środa (17.02) -
czwartek (18.02) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt lut 05, 2016 9:00 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

piątek 12ego poproszę
i mam prośbę - czy mogę porwać zdjęcia Agatki na fejsa? pliiiz :201494 i to najlepiej, jakby mi Olala wysłała na maila agmusial@gmail.com w lepszej jakości ;)
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pt lut 05, 2016 9:27 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

edit - jednak nie moge wziac poniedziałku niestety :(
Ostatnio edytowano Pt lut 05, 2016 13:09 przez Duszek686, łącznie edytowano 1 raz
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lut 05, 2016 9:43 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

ja sie nie wpisałam na przyszły tydz, ale w takim razie podjadę w któryś dzień z pomocą do kogos na dyzur

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt lut 05, 2016 9:54 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Wtorek, 16.02
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

[poprzednia][następna]