Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 24, 2016 15:40 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

niestety, na miejscu Słoneczka bywa teraz regularnie czarny Syczek. wcześniej przybywał tylko na jedzenie, bo się nie dogadywali. więc wszystkie znaki pokazują, że Słonko zaszło.

ale! właśnie wróciłam z łapania. dzisiaj odbył się mój chrzest podbierakowy - Sęp już w lecznicy! (na 99% Sęp, bo te sreberka są bliźniacze, ale myślę, że mimo amoku łapania nie było pomyłki)
podziękowania dla superdzielnej pani Grażyny, bez niej nie udałoby się go pojmać. TWZ już się może co najwyżej chować po kątach na cmentarzu, jest oficjalnie persona non grata.

proszę o kciuki za zdrowie Sępika. i Białowąski, która, biedna, ciągle w szpitalu ma płukane nerki. :ok:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie sty 24, 2016 23:33 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

Wielkie gratulacje za złapanie Sępika i kciuki za wyleczenie :ok: I kciuki za zdrówko Białowąski :ok:

A ten duecik miłosny to nie miał zaklepanego DS? wydawało mi się, że pisałaś że szukacie DT tylko na przetrzymanie, dobrze pamiętam?

Słoneczko [*]
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sty 25, 2016 0:19 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

zuzia96 pisze:Wielkie gratulacje za złapanie Sępika i kciuki za wyleczenie :ok: I kciuki za zdrówko Białowąski :ok:

A ten duecik miłosny to nie miał zaklepanego DS? wydawało mi się, że pisałaś że szukacie DT tylko na przetrzymanie, dobrze pamiętam?

Słoneczko [*]

dobrze pamiętasz, ale niestety DS się nie odzywa. w sumie odkąd para jest w schronie :( może jak to przeczyta, to da znać.
nie chcę też zbytnio cisnąć, bo wiadomo, nie tędy droga.
mam tylko nadzieję, że nie dostaną tam depresji.

Fleur

Post » Pon sty 25, 2016 9:24 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

To, co robisz/robicie/robimy to bardzo łatwa droga do depresji, jeśli ktoś ma słabszy charakter. Trzymam kciuki.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon sty 25, 2016 11:48 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

Katia K. pisze:To, co robisz/robicie/robimy to bardzo łatwa droga do depresji, jeśli ktoś ma słabszy charakter. Trzymam kciuki.

w kontekście depresji martwię się bardziej o koty tam w schronie - warunki obiektywnie mają niezłe, ale fizyczne, a takie samopoczuciowe obawiam się, że słabiutkie. dobrze, że są razem. to najważniejsze. ale marnują się, niestety :(

w moim kontekście to szkoda gadać, nie mam predyspozycji do tej roboty. ale w sumie chyba niewiele jest osób, co je mają. mam tylko nadzieję, że nie sieję tutaj za bardzo przygnębienia.

Fleur

Post » Pon sty 25, 2016 12:08 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

ile jest kotów na cm.wolskim?

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon sty 25, 2016 13:26 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

tabo10 pisze:ile jest kotów na cm.wolskim?

teraz pewnie około 30. ale ciężko to stwierdzić na pewno, bo dookoła cmentarza są stada bezdomniaków - tereny przemysłowo-budowlane. czyli że granice cmentarności kota są płynne. mam tylko nadzieję, że nic płodnego nie napłynie...

Fleur

Post » Pon sty 25, 2016 15:09 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

Może naszym zakochanym z Milanówka otworzyć osobny wątek z ich historią, fotami itd. Bo tu giną w innych informacjach, trudno je zauważyć.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon sty 25, 2016 16:48 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

Fleur pisze:
Katia K. pisze:To, co robisz/robicie/robimy to bardzo łatwa droga do depresji, jeśli ktoś ma słabszy charakter. Trzymam kciuki.

w kontekście depresji martwię się bardziej o koty tam w schronie - warunki obiektywnie mają niezłe, ale fizyczne, a takie samopoczuciowe obawiam się, że słabiutkie. dobrze, że są razem. to najważniejsze. ale marnują się, niestety :(

w moim kontekście to szkoda gadać, nie mam predyspozycji do tej roboty. ale w sumie chyba niewiele jest osób, co je mają. mam tylko nadzieję, że nie sieję tutaj za bardzo przygnębienia.

Wiem wiem, że w takim sensie napisałaś.
Tak naszła mnie refleksja, niejako podyktowana moją sytuacją (i jednej bliskiej osoby). Wzięcie na siebie odpowiedzialności za wolno żyjące/bezdomne to chyba najcięższy "kawałek chleba", jaki może czekać kociarza. Dla słabych (nie w sensie negatywnym, nie) osób to gwóźdź do trumny, takie jest moje zdanie.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon sty 25, 2016 17:07 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

Fleur, jak zakochance dogaduja sie z innymi kotkami?

(a moze tez wydarzenie na FB im zrobic? tam jest wieksza "czytalnosc" )

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon sty 25, 2016 18:37 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

:ok:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto sty 26, 2016 13:59 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

Katia K. pisze:
Fleur pisze:

Tak naszła mnie refleksja, niejako podyktowana moją sytuacją (i jednej bliskiej osoby). Wzięcie na siebie odpowiedzialności za wolno żyjące/bezdomne to chyba najcięższy "kawałek chleba", jaki może czekać kociarza. Dla słabych (nie w sensie negatywnym, nie) osób to gwóźdź do trumny, takie jest moje zdanie.

Fizycznie słabym też nie polecam :/
Zanim nauczyłam się skakać po nagrobkach (hm) zaliczyłam niezłą kolekcję sińców. Płot pozostał poza zasięgiem moich możliwości :strach:
Nie mówiąc o przemoczonych/zamarzniętych nogach i palcach
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto sty 26, 2016 14:01 Re: Cm.Wola. Piratka i Białowąska mają DT.!! Słoneczko [*]

bagheera pisze:
Katia K. pisze:
Fleur pisze:

Fizycznie słabym też nie polecam :/
Zanim nauczyłam się skakać po nagrobkach (hm) zaliczyłam niezłą kolekcję sińców. Płot pozostał poza zasięgiem moich możliwości :strach:
Nie mówiąc o przemoczonych/zamarzniętych nogach i palcach

a ogarniasz jak pani Wiesława z panią Bożeną to robiły? pani Ania? a to pani Ania najbardziej obskakuje najtrudniejsze miejsca okołokościelne.
ja za każdym razem mam serce w gardle - marmurowe podesty ośnieżone i oblodzone też są super, 0 siły tarcia.
pani Grażynie to się nie dziwię, bo chyba jest ze spiżu. ;)

Fleur

Post » Wto sty 26, 2016 14:51 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

mziel52 pisze:Może naszym zakochanym z Milanówka otworzyć osobny wątek z ich historią, fotami itd. Bo tu giną w innych informacjach, trudno je zauważyć.

tak zrobię, tylko chciałabym porządnie, a nie mam czasu teraz na nic, w ogóle mało sypiam.

alysia pisze:Fleur, jak zakochance dogaduja sie z innymi kotkami?

(a moze tez wydarzenie na FB im zrobic? tam jest wieksza "czytalnosc" )
\

FB też. zakochańce na cmentarzu najserdeczniejsze wzlędem innych kotów, w schronie mają swój pokój, więc tam nie wiadomo jak.

Fleur

Post » Pt sty 29, 2016 0:15 Re: Cm.Wola. Sępik zlapany!! DT/DS dla Mumina i Amorosi! PIL

przypomnę się z propozycją opłacenia pakietu ogłoszeń dla "zakochanych".

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

[poprzednia][następna]