Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Cirillą

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2016 16:52 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Niezły numer z Alfikiem :lol: Mnie się imię Ciri bardzo podoba. Kiedyś nawet myślałam, by nazwać podobnie jakąś kotkę, ale jeszcze żadna mi nie wyglądała na Kiri :wink:

Pozdrawiam po cichu panieneczki-koteczki :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob sty 23, 2016 17:00 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Szczeke zbieralam z podlogi Cirilla... dobre... doooobre... to tak jak z Coco...

Jak ja zagrneli jako slepaczka jeszcze... nazwali ja Klebuszek a Nicie Nitka - po Nitce do klebka....
No.. i z klebuszka chlopa z robila sie ONA Klebuszka... a u nas zostala przemianowana na Coco :D W sumie miala byc skarpecia... ale mowiemy glupio tak mowic do kota.... a trzba bylo bo to zlodziej skarpet i mowie ze bede ja ZOKA nazywac!! :P

Miziaki dla Stelli i Cirilli :D Konkurencje jej zrobilas i teraz sie dziwisz:D:D:D:
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob sty 23, 2016 17:01 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

KatS pisze:
klaudiafj pisze::20145 :20145 :20145 :20145 :20145 Buhahahaaaa :ryk: :ryk: :ryk: aleś my się uśmiali z m. :D Jaja jak berety :mrgreen:
M. powiedział, że Alfik może zostać ALFREDZIĄ :D Myślę, że super to brzmi :D
A jak teraz to pytanie od TZ by brzmiało?
Dobre było, że Twój TZ powiedział, że jemu to na chłopaka nie wygląda - no i się nie pomylił - wie co mówi!
My też mieliśmy mieć Kubusia, a Kubuś okazal się Tosią :D
Co TZ w ogóle na to, że ma dziewczynkę zamiast samca - trzy baby :D Dwie beksy - nie wiem czy Ty też jesteś beksa :D

Alfredzię też proponowałam, a także Alfreda->Freda->Winnifreda->Winnie, tak jak angielska wersja Kubusia Puchatka, czyli Winnie the Pooh. To powiedział że to idiotyczne, bo "Pooh" brzmi jak "poo", czyli po angielsku kupa :roll: Mówię wam, ten typ bywa trudny :ryk:
Mysmy się też usmiali i wetka też :D
A TŻ przyjął to nadspodziewanie dobrze, cos tam przebąknął, że ma przerąbane, ale taki widać jego los ;) A ja im starsza tym bardziej jestem beksowata - kiedys nie byłam, a teraz bywa ciężko... więc w sumie powinien być przyzwyczajony :D

A to mi nowina, Alfik dziewczynką :ryk: :ryk: :ryk: Ciri ładne imię i chyba do niej pasuje. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob sty 23, 2016 17:13 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

No żesz! :ryk:
Fajnie! Masz dwie dziewczynki.
To ja myślę, że masz już z górki, jeśli chodzi o dogranie. Czuję to.
A skoro to nie kocur-histeryk to w takim razie mała płakała, bo jest delikatna :lol:

A jak się ma kwestia rozmiaru łap?
Będzie druga Miki? :D
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Sob sty 23, 2016 17:19 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Właśnie o to pytałam i też to chce wiedzieć - jak się ma kwestia rozmiaru łap :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob sty 23, 2016 17:32 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Aia pisze:Niezły numer z Alfikiem :lol: Mnie się imię Ciri bardzo podoba. Kiedyś nawet myślałam, by nazwać podobnie jakąś kotkę, ale jeszcze żadna mi nie wyglądała na Kiri :wink:

Pozdrawiam po cichu panieneczki-koteczki :wink:

A dziękujemy, dziękujemy, i pozdrawiamy również :) I witamy u nas! :D

PixieDixie pisze:Szczeke zbieralam z podlogi Cirilla... dobre... doooobre... to tak jak z Coco...
Jak ja zagrneli jako slepaczka jeszcze... nazwali ja Klebuszek a Nicie Nitka - po Nitce do klebka....
No.. i z klebuszka chlopa z robila sie ONA Klebuszka... a u nas zostala przemianowana na Coco :D W sumie miala byc skarpecia... ale mowiemy glupio tak mowic do kota.... a trzba bylo bo to zlodziej skarpet i mowie ze bede ja ZOKA nazywac!! :P
Miziaki dla Stelli i Cirilli :D Konkurencje jej zrobilas i teraz sie dziwisz:D:D:D:

Ano ma konkurencję Stellunia - a my jej wyrzucalismy, że taki mały braciszek, a ona go odtrąca... a Stella pewnie w duchu z nas kpiła, co za para głupków :ryk:

Gosiagosia pisze:A to mi nowina, Alfik dziewczynką :ryk: :ryk: :ryk: Ciri ładne imię i chyba do niej pasuje. :1luvu:

Gosiu dziękujemy, mnie się też wydaje że pasuje, ale zobaczymy jak się będzie nosiło :) W DT miała na imię Berlioz :ryk: to już w ogóle niezłe, bo jeszcze z Alfiego jakos można zrobić imię żeńskie, ale Berlioz? Swoją drogą w ciągu tygodnia już trzecie imię, miejsmy nadzieję że ostatnie ;)

Kotimont pisze:No żesz! :ryk:
Fajnie! Masz dwie dziewczynki.
To ja myślę, że masz już z górki, jeśli chodzi o dogranie. Czuję to.
A skoro to nie kocur-histeryk to w takim razie mała płakała, bo jest delikatna :lol:

A jak się ma kwestia rozmiaru łap?
Będzie druga Miki? :D

Oczywiscie, że mała delikatna, wrażliwa, żadna tam histeryczka :P Przecież tylko faceci są histerykami, nie? ;)
Co do łap spytałam wetkę co o tym sądzi, że są takie spore jak na małą kotunię - powiedziała, że jej zdaniem mała powinna wyrosnąć gdzies tak na 4-4,5 kilo. Stella jak jej brzuch za bardzo nie zwisa (a niestety teraz trochę zwisa...), to waży 3,5 kg. Czyli Ciri miałaby trochę większe gabaryty. Ale jak będzie naprawdę - to się okaże. Jak widać jest pełna niespodzianek ;)

A przed chwilą się wszystkie 3 zdrzemnęłysmy - mała obok tatusia na wersalce, przytulona do swojego szmacianego królika i pod kocykiem, a ja ze Stellą w sypialni, też pod kocykiem, wprawdzie na dwóch różnych końcach łóżka, ale jednak Stella sama do mnie przyszła :1luvu:

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Sob sty 23, 2016 17:43 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

3,5 kg kota to tyle co Kitusia waży :) Choć Kitusia ma teraz 3,7 kg :) To takie malutkie kotki. I też Kitusi wszystko w brzuch idzie :) Tyle że moja Kitusia ma ponad 14 lat, może nawet 15 :D

klaudiafj

Post » Sob sty 23, 2016 18:39 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Stella jak do nas trafiła to miała takie miękkie ciałko, bez mięsni i wiszący brzuszek. No ale nic dziwnego, skoro spędziła ponad 4 miesiące głównie w klatce :( Teraz jest "napakowana", nabrała mięsni, to nie tylko tłuszcz. Zupełnie inaczej się ją odczuwa na rękach. Ale brzucha nie umiemy się pozbyć, mimo że jest kotem aktywnym i daję jej mniej karmy niż wynika z tabelki na opakowaniu, nawet odliczając dodatkowe smaczki (dostaje po kilka kawałków suszonego mięsa, zamiennie z pastą z wątróbki). Wagowo powinnysmy zrzucić z 30-40 dkg i byłoby super. Próbujemy, ale na pewno podjadanie małej nie pomaga, a ciągle się to zdarza, że nie upilnuję michy ;) A ja mam jeszcze syndrom matki-karmicielki i jak widzę, że kot głodny, to trudno mi być twardą i nie dosypać do miski :oops:

KatS

Post » Sob sty 23, 2016 18:51 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Z Berlioza można zawsze zrobić Bellę:)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 23, 2016 18:55 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Dobre :twisted:
Stelle syczała , bo mała pachniała wetem . :wink:
Co do imion . Moja sunia ma na imię Gacek :twisted: I tak zostało i zostanie :ok:
A Ciri ma na imie bura koteczka znajomych , która sama wsiadła koledze do samochodu . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sty 23, 2016 19:00 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Też myslę, że jej wetem zalatywało, a skojarzeń dobrych to Stella nie ma ;)
A swoją drogą mała była bardzo dzielna u wetki. No dobra, w momencie zastrzyku niekoniecznie, ale zaraz potem się zrelaksowała i leżała jak lwica :D nawet pod ogon sobie pozwoliła zajrzeć, na co nam w domu nie pozwala :o

Ciri to już kiedys wybralismy, bo co zrobić, starzy jestesmy a grywamy na kompie i Wiedźmin też był przerabiany (tak szerzę polską kulturę na swiecie). I już wtedy stwierdzilismy, że to imię się nadaje dla kotki ;) Więc teraz się nam przypomniało. W sumie w książce Geralt też myslał, że Ciri będzie chłopcem, a tu niespodzianka - dziewczynka ;)
Gacek to dobre uniwersalne imię. Ma duże uszy? :D

KatS

Post » Sob sty 23, 2016 19:05 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

KatS pisze:Też myslę, że jej wetem zalatywało, a skojarzeń dobrych to Stella nie ma ;)
A swoją drogą mała była bardzo dzielna u wetki. No dobra, w momencie zastrzyku niekoniecznie, ale zaraz potem się zrelaksowała i leżała jak lwica :D nawet pod ogon sobie pozwoliła zajrzeć, na co nam w domu nie pozwala :o

To na pewno! :)

A co tu dużo szukać - Kitek jest kotką o imieniu Kitek :D W skrócie - potem to się rozwinęło do Kitusi i innych odmian.

klaudiafj

Post » Sob sty 23, 2016 19:07 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

No patrz, nie wiedziałam, że Kitusia to od Kitka :D

KatS

Post » Sob sty 23, 2016 19:08 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

Tez lubię wiedźmina :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sty 23, 2016 19:13 Re: Stella, kolorowa tygryska i Alfie, który okazał się Ciri

A wiedźmy też lubisz?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]