» Czw sty 14, 2016 1:04
Re: Widzę..Czuję..Szczecin - NOWE ZDJĘCIA..
Ogarnęłam kolejne budki.W sumie ja 3 i jedną mój Mąż.Ja zrobiłam porządek w dwóch jedynkach i norce w ziemi.Tak tak dobrze czytacie.Jedna z kotek nocleguje w norze w ziemi i tutaj chyba Was zaskoczę ...tam jest całkiem przyzwoita temperatura.
W tej norce kicia się latem okociła.Zabrałam ją wtedy z maluszkami i wypuściłam dopiero jak odkarmiła i została wysterylizowana.
W tym terenie gdzie je posiłek ma oczywiście budki i czasem z nich korzysta ale czasem wraca do norki.
Jedynki i norka dostały ciepłe polarki.Nadal mamy ich potworne braki choc juz tyle tego poszło.
A Mąż....to przyznam bardzo mnie zaskoczył.....
Wiem ze ma czasem już dosyć kotów.Tego życia...dziwnego.Moich wyjść.Pożnych powrotów.Całej tej roboty, sprzątania, targania, kupowania,łapania, wypuszczania, wiązania końca z końcem, płaconych po terminie rachunków....itd.....
ale.....
od pewnego czasu prosiłam jednego znajomego o budkę dla Mamy Bakusia i Bakusia.To znaczy sam sie zadeklarowal, po tym jak budka kici została zlikwidowana z wypożyczalni kajaków.Nowy właściciel zrobił porzadek.Z kotami też, wiec kotka przeniosła sie do Rybaków.
Zaoferowałam że przyniosę kici budke.Ponieważ kicia sypia na terenie przy jego portierni gdzie mieszka, stwierdził że sie tym zajmie.
Prosiłam, pytałam i nadal nic.Nawet Maż prosił.Juz dawno mogłam zanieść tam budke ale....nie trzeba.Zrobie.Postawie.
Kilka dni temu rano wstaję.Meza nie ma.Wraca po jakimś czasie.Był , zrobił budke kici i osobiście wyścielił cieplym płaszczem.
Nie mogłam wyjść ze zdumienia.....wieczorem kicia wyszła już z budki.
Cały sezon zwykle wychodzi mi na spotkania, ale teraz ja musze isć zapukać do niej.Tak, tak zapukać a nawet nie...muszę potrzasnać budką.Bo kicia jest głucha i moje nawoływania na nic.A jak zimno i mokro to i wychodzić z ciepłego sie nie chce.Zauważyłam, ze to dotyczy kilku starszych kotow.Wola czasem nawet nie wyjść do jedzenia więc to ja sie muszę pofatygować praktycznie pod same dzwi.
Ogólnie 15 schronień mamy zaliczonych.
Ostatnio edytowano Czw sty 14, 2016 1:09 przez
iza71koty, łącznie edytowano 1 raz