Moje 2+1 Tofiś [*], Kubuś za tęczowym mostek [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 11, 2016 12:35 Re: Tofiś walczy, prośba o kciuki !!! 2+1 chłopcy FeLV+ i ps

mir.ka pisze:Jakieś nowe wieści o Tofisiu?
nadal dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mireczko jutro rano jedziemy na badania to będę coś więcej wiedzieć.
Z rozrobieniem zylexisu sobie poradziłam, choć miałam małe problemy przy drugiej dawce, bo sobie powietrze wstrzyknęłam do fiolki i bieda była ściągnąć płyn ale poradziłam sobie :roll:
Nawet żelazo domięśniowo poszło mi gładko.
Dziś ostatni zastrzyk z interferonu.

Apetyt nawet ma dobry, jest ożywiony i weselszy. Tylko pytanie na ile to zasługa poprawy, a na ile leków. Jednak EPO robi swoje i pobudza dość mocno.
Jutro wszystko będziemy wiedzieć :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sty 11, 2016 12:36 Re: Tofiś walczy, prośba o kciuki !!! 2+1 chłopcy FeLV+ i ps

shira3 pisze::ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pon sty 11, 2016 12:37 Re: Tofiś walczy, prośba o kciuki !!! 2+1 chłopcy FeLV+ i ps

Kochane strasznie mi głupio, że to Was nie zaglądam ale myśli gdzieś zupełnie indziej...
Ale ogarnę się obiecuje i postaram zajrzeć do moich Kochanych Cioteczek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto sty 12, 2016 18:06 Re: Tofiś walczy, prośba o kciuki !!! 2+1 chłopcy FeLV+ i ps

Witajcie Cioteczki :1luvu:

Tofiś po badaniach. Trochę krzyczał po Cioci i nawet syknął. Nie bardzo chciał sobie dać zrobić zastrzyk w pupkę.
Koteczek miał dość zastrzyków.
Zapłaciłam dług który sobie nazbierałam :roll: uffff
EPO, wit b plus żelazo poszły w kotka, do domu wit b i żelazo. Za tydzień kontrola i wtedy w zależności od wyników decyzja czy lecimy z trzecią serią interferonu, bo wyniki są jakie są....

Leukocyty lecą w dalszym ciągu, płytki podobnie. Chyba jednak podejrzenia co do szpiku są prawdziwe... i mamy do czynienia z białaczką szpikową. Tak samo miał forumowy Groszek. Tofiś jest już ponad 4 lata od diagnozy to swoje robi.
Jest mały optymistyczny akcent bo waga nie poszła w tym tygodniu w dół, Tofiś przytył 30g niby takie nic, ale przy nowotworach waga leci, a jednak udało mu się przytyć.
Erytrocyty też poszybowały ciut w górę :ok:
EPO coś ruszyło w tej materii.

Robiliśmy też biochemie wyniki mają być wieczorem.

Szczerze patrząc na jego zachowanie miałam nadzieję, że coś się ruszyło w morfologii ale chyba jednak to leki.
Żal się przyznać ale powoli tracę nadzieję :cry:
Po pierwszej serii interferonu był ładny skok leukocytów, a po drugiej i dodatkowo po zylexsisie spadek do 1,1.
Może jeszcze jakoś to ruszy, trzeba kryzys przeczekać, organizm potrzebuje czasu, sama nie wiem. Łudzę się.

Chyba cud nam potrzebny...

Tofiś obecnie leży sobie obok mnie po jedzonku. Dostał surowego króliczka, niech sobie chłopak poje :ok:
Na karczku ma bardzo brzydką wyłysiałą plamę całą rozdrapaną. Albo odczyn po którymś zastrzyku albo alergia po jedzonku. Ostatnio dość często dostaje gotowanego kurczaczka :roll: Wetka dała mu maść na tą zmianę.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro sty 13, 2016 17:12 Re: Tofiś walczy, prośba o kciuki !!! 2+1 chłopcy FeLV+ i ps

W poniedziałek czeka nas USG wątroby, Tofiś ma alat 625 a norma do 107 :roll: :roll: :roll:
Musimy to zrobić bez środków uspokajających, żeby dodatkowo nie rzutować na wynikach krwi.
Niby brzuszek w dotyku ok, ale niestety duża szansa, że jest guz.

Wiem, że u nas smutno i aż się nie chce tu zaglądać... dlatego mały akcent w postaci fotek :ok:

Walka z kartonem
Obrazek

Kubuś w kartoniku
Obrazek
Obrazek

Tofiś sobotni porządkowy
Obrazek
Obrazek

Wczorajszy leżing przy dużej
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Śro sty 13, 2016 19:24 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

Cały czas o was myśle choc nie zaglądam. W sumie to rzadko zaglądam nawet do siebie. Trzymam za Tofisia :ok: ale ryczeć mi sie od razu chce jak piszesz ze on leży czy coś i ze wyniki dość kiepskie :(
Przytul tego słodziaka ode mnie :1luvu:
Kubulka i Dzuliette tez !!!
Ściskam i bądź dzielna Basiu :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro sty 13, 2016 20:25 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

Toffisiu ,nie schodzisz mi z myśli ..
walcz :| :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro sty 13, 2016 21:52 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

Zacznę od przeprosin, nie wiedziałam, że u Was trwa walka. Przepraszam, ale nie zaglądam ostatnio na Forum, przygniata mnie nadmiar problemów.
Trzymam mocne kciuki za kochanego Tofisia, a Tobie slę moc dobrych mysli, żebyscie razem dzielnie przeszli przez ten kryzys.
Toficzek musi dojsć do siebie!

Życzę Jemu i Tobie i Dżulci i Kubusiowi dużo siły i zdrówka.

Kubusio słodki jak zawsze i w typowo kociej fascynacji kartonowej, co one w tym widzą?
Tofinek sam urok, wygląda na tych fotkach, jak nasz tymczasek, Lolus.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Czw sty 14, 2016 11:12 Re: Tofiś walczy, prośba o kciuki !!! 2+1 chłopcy FeLV+ i ps

Miraclle pisze:W poniedziałek czeka nas USG wątroby, Tofiś ma alat 625 a norma do 107 :roll: :roll: :roll:
Musimy to zrobić bez środków uspokajających, żeby dodatkowo nie rzutować na wynikach krwi.
Niby brzuszek w dotyku ok, ale niestety duża szansa, że jest guz.

Wiem, że u nas smutno i aż się nie chce tu zaglądać... dlatego mały akcent w postaci fotek :ok:

Obrazek
Obrazek

Basiu ja ostatnio nawet do siebie nie zaglądałam , jakos tak musiałam trochę odpocząć psychicznie.
Tofiś nie ma czasem takich wyników od tych leków co dostawał, moze mu podrażniły wątrobę?
Kaja od dawna ma guza za wątrobą i on ją uciska, jest przez to powiększona, ale ponadto nic sie nie dzieje.
Tofisiu nie dawaj się choróbskom, będziemy trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
przecież tak nie wyglada chory kotek, Duza dba :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 14, 2016 11:27 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

Ogromne kciuki!
Piekne koty :)
Duzo zdrowia zycze, Molly szczegolnie zaciska pazurki bo tez bialaczkowa.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw sty 14, 2016 22:52 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

O jeju jeju, jak u Was ciężko :( Mam nadzieję, że Tofiś podniesie się z tego i jeszcze nie raz będzie uchwycony na zdjęciu podczas leżingu i np wiosennego prażinku :201461

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt sty 15, 2016 10:45 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

zaglądamy i kciuki trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 15, 2016 14:25 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

MonikaMroz pisze:Cały czas o was myśle choc nie zaglądam. W sumie to rzadko zaglądam nawet do siebie. Trzymam za Tofisia :ok: ale ryczeć mi sie od razu chce jak piszesz ze on leży czy coś i ze wyniki dość kiepskie :(
Przytul tego słodziaka ode mnie :1luvu:
Kubulka i Dzuliette tez !!!
Ściskam i bądź dzielna Basiu :1luvu:

Moniś Kochana :1luvu:
Wyniki są dość kiepskie niestety. Najważniejsze, żeby miał dobre samopoczucie wtedy jest nadzieje, że może coś lepiej będzie z wynikami, a przynajmniej walczy i nie cierpi.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt sty 15, 2016 14:26 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

Myszolandia pisze:Toffisiu ,nie schodzisz mi z myśli ..
walcz :| :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sylwunia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Myślę, że walczy, choć ma chwile załamki.
Dużo wtedy do niego mówię.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Pt sty 15, 2016 14:28 Re: Toffie (FeLV+) walczy, potrzebny nam cud :( Moje 2+1

saintpaulia pisze:Zacznę od przeprosin, nie wiedziałam, że u Was trwa walka. Przepraszam, ale nie zaglądam ostatnio na Forum, przygniata mnie nadmiar problemów.
Trzymam mocne kciuki za kochanego Tofisia, a Tobie slę moc dobrych mysli, żebyscie razem dzielnie przeszli przez ten kryzys.
Toficzek musi dojsć do siebie!

Życzę Jemu i Tobie i Dżulci i Kubusiowi dużo siły i zdrówka.

Kubusio słodki jak zawsze i w typowo kociej fascynacji kartonowej, co one w tym widzą?
Tofinek sam urok, wygląda na tych fotkach, jak nasz tymczasek, Lolus.

Ilonko nie masz za co przepraszać, sama mało zaglądam na forum. Teraz więcej, bo nie chce zostawić Was bez wieści.

Kartony mają w sobie jakąś moc, magię i tylko koty są rozumieją :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]