Doberek!
Pracowałam oficjalnie w nadlesnictwie Katowice, ale zaraz na początku spytałam, czy by mnie nie oddelegowali do Pogotowia i o dziwo zgodzili się
wprawdzie było to 10 lat temu, więc kto by o tym pamiętał - super miejsce dla każdego, kto woli pogadać ze zwierzętami niż z ludźmi
Dzisiaj u nas słońce grzeje jakby mu się pomysliło i myslało, że to jakis południowy kraj

A swoją drogą tutaj latem, jak temperatura przekracza 20 stopni, w radiu i tv pojawiają się ostrzeżenia przed upałem i przypomnienia, żeby pić dużo wody

W tym roku widziałam artykuł przetrzegający, że nadciąga fala sródziemnomorskich upałów znad Hiszpanii, trzeba szukać cienia, mieć ze sobą butelkę wody itp... ta fala upałów to miało być 24 stopnie
Z kolei zimą jak tylko jest poniżej zera, to ostrzegają, żeby starsi ludzie nie wychodzili z domu i inne takie cuda

Ale z drugiej strony w takich srednich temperaturach, ale przy silnym irlandzkim wietrze tubylcy nic sobie nie robią z niepogody, podczas gdy ja muszę się zapatulić a i tak marznę