Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 11, 2016 6:22 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Dzięki :1luvu: Ważne, żeby zabawki się podobały kotom, nie nam, prawda?
Wrzucę parę nowych zdjęć.Kotki są śliczne, zdrowe, kochane.
Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 11, 2016 16:18 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Michaś i Monia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia będzie na dniach sterylizowana, na kastrację Michasia jeszcze chwilę poczekamy.

ewar

Post » Pon sty 11, 2016 16:47 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Podobny do Lucka :P

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto sty 12, 2016 8:38 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

No słodki tygrysek, prawda?
Cierpię na chroniczny brak czasu, ale bardzo się mobilizuję i codziennie bawię z kotami.Wędki, laserek...itd.Głównie ze względu na Malwę, bo muszę ją odchudzić.Nie potrafię dawać jednemu kotu jeść, a drugiemu zabierać miskę sprzed nosa, zwłaszcza, że mam chorą Melę, która jeść musi jak najwięcej i kociaki, którym nie mogę ograniczać jedzenia.Pozostaje mi zmuszać je do ruchu.
Z Monią nie ma problemów, ona bawi się cały czas, lubi bardzo żonglować kuleczką z folii, zawsze z resztą znajdzie sobie jakąś zabawkę.Michaś jest duży, ale sprawny.Jak on wysoko potrafi skakać 8O W poprzednim wcieleniu był pomocnikiem kucharza, pomywaczem? Nie ma takiej opcji, aby nie towarzyszył mi przy zmywaniu naczyń.Siedzi obok i się gapi, albo próbuje mi pomóc :mrgreen: Zarówno Malwa jak i jej dzieci mogę wyciągnąć z najgłębszego snu nawet, jeśli wyciągnę szczotkę.Kotów tak lubiących czesanie nie miałam nigdy.Mam trzy obok siebie i drapię szczotką na zmianę, a one wykręcają się, podchodzą pod rękę i mruczą jak trzy traktory.Pozostałe koty wręcz przeciwnie, wieją i próbują się schować.

ewar

Post » Wto sty 12, 2016 8:52 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

ewar pisze:No słodki tygrysek, prawda?
Cierpię na chroniczny brak czasu, ale bardzo się mobilizuję i codziennie bawię z kotami.Wędki, laserek...itd.Głównie ze względu na Malwę, bo muszę ją odchudzić.Nie potrafię dawać jednemu kotu jeść, a drugiemu zabierać miskę sprzed nosa, zwłaszcza, że mam chorą Melę, która jeść musi jak najwięcej i kociaki, którym nie mogę ograniczać jedzenia.Pozostaje mi zmuszać je do ruchu.
Z Monią nie ma problemów, ona bawi się cały czas, lubi bardzo żonglować kuleczką z folii, zawsze z resztą znajdzie sobie jakąś zabawkę.Michaś jest duży, ale sprawny.Jak on wysoko potrafi skakać 8O W poprzednim wcieleniu był pomocnikiem kucharza, pomywaczem? Nie ma takiej opcji, aby nie towarzyszył mi przy zmywaniu naczyń.Siedzi obok i się gapi, albo próbuje mi pomóc :mrgreen: Zarówno Malwa jak i jej dzieci mogę wyciągnąć z najgłębszego snu nawet, jeśli wyciągnę szczotkę.Kotów tak lubiących czesanie nie miałam nigdy.Mam trzy obok siebie i drapię szczotką na zmianę, a one wykręcają się, podchodzą pod rękę i mruczą jak trzy traktory.Pozostałe koty wręcz przeciwnie, wieją i próbują się schować.

Ewa....czym czeszesz koty...ja kupiłam podróbkę furminatora...ale coś mi już nie idzie to czesanie...na początku zbierała włosy teraz już nie...i coś mi mówi że Klarze to przyjemności nie sprawiało co prawda kładła sie i przewracała na boczki ( dobrze wychowany kotek Ewo! ) alę na zadowoloną raczej nie wyglądała.....

Monia jest prześliczna...jak zrobie remnont mieszkania choć w połowie (niestety idzie mi to mozolnie jednak brak faceta w domu widać :placz: ) i jeszcze będzie u Ciebie to pomyślę o niej.....Pan Darek pisał że może za jakiś czas odwiedzi Poznań więc może akurat.... :) ....
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Wto sty 12, 2016 9:00 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Szczotek mam kilka, furminator również i każdy kot jest czesany czymś innym.Gucia furminatorem, Bohun ma swój metalowy grzebień, a Malwa i kociaki lubią taką chamską, drucianą szczotkę :wink: Drapie i może o to chodzi? Bardzo dokładnie wyczesuje kłaczki taki ludzki grzebyk na wszy.Kupiłam kiedyś w secondhandzie za 30 gr chyba.Jest metalowy, bardzo gęsty, ale ma końcówki, które są ładnie zaokrąglone i nie drapią.Kupiłam coś takiego w kiosku, plastikowe i to było badziewie.Wyrzuciłam.Zrobię zdjęcia i wkleję.

ewar

Post » Wto sty 12, 2016 10:43 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Aga, kotami, co do których jestem na 100% pewna, że muszą mieć drugiego kota jako poduszkę to Benia i Bohun.Strachulce okrutne, ale łagodne bardzo.Do ludzi nie lgną,wręcz przeciwnie, ale robią wszystko, aby móc innego kota wylizać, objąć, nawet jeśli kot sobie tego nie życzy.Próbują do skutku.Benia wychowala mi Tolusia, nie miał przecież mamy, a był taki malutki.O względy Partyzantów rywalizowała, była zachwycona, kiedy mogła się do któregoś dorwać.Nigdy nie zapomnę, kiedy głupiutki, maleńki Toluś wspinał się na bardzo wysokie oparcie fotela, to Benia natychmiast była w pogotowiu, nie spuszczała zeń oka.Nie musiałam go myć po jedzeniu czy po pobycie w kuwecie, Benia to robiła znakomicie.Nigdy nie była mamą, nigdy nie była w ciąży, urodzona na działkach i tam miała wrócić.Nawet uszko ma podcięte.Nie wróciła i nie wróci.

ewar

Post » Śro sty 13, 2016 16:22 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

To kilka zdjęć.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monia jutro będzie miała sterylkę, proszę o kciuki.
Tak bardzo lubię te kotki, są takie łagodne, dobre, kochane.Nie wiem, które najbardziej, ale jakoś szczególny sentyment mam chyba do Malwy.Ona niczego nie wymaga, nie absorbuje sobą, jest jak obrazek, czy figurka.Uwielbiam ją przytulać, jest taka mięciutka, grubiutka.Wiem, to niedobrze, że jest za gruba :oops: , ale za to jaka fajna :D

ewar

Post » Śro sty 13, 2016 17:11 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

:ok: :ok: :ok: :1luvu:

felin

Post » Czw sty 14, 2016 6:52 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Mela zwolniła hamaczek to Michaś się załapał :mrgreen:
Obrazek
Bohun lubi wszystkie koty, a one traktują go jak poduszkę.
Obrazek
Monia będzie miała zabieg za kilka godzin.Nie ukrywam, że denerwuję się trochę.Oby wszystko poszło dobrze.

ewar

Post » Czw sty 14, 2016 8:32 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

ewar pisze:Mela zwolniła hamaczek to Michaś się załapał :mrgreen:
Obrazek
Bohun lubi wszystkie koty, a one traktują go jak poduszkę.
Obrazek
Monia będzie miała zabieg za kilka godzin.Nie ukrywam, że denerwuję się trochę.Oby wszystko poszło dobrze.

.... :ok: :ok: :ok: ZA MONIE...... :201461 :201461 :201461
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Czw sty 14, 2016 13:04 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Mocne kciuki za malutką :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Czw sty 14, 2016 15:29 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Moja malutka już po zabiegu.Znajoma mi ją przywiezie, żeby nie przeziębiła się po drodze.Na razie wyląduje w łazience, tam powinna być bezpieczna.

ewar

Post » Czw sty 14, 2016 15:39 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

:1luvu: :ok:

felin

Post » Czw sty 14, 2016 17:57 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Moniusia już w domu, w łazience.Szew ma malutki, ranka powinna się szybciutko zagoić.Ubrałam ją w obcięty rękaw bluzki, tak na wszelki wypadek, bo noc spędzi w łazience, nie będę mogła jej cały czas pilnować.Monia chce koniecznie wyjść, ale ona nie może jeszcze jeść, a są przecież kocie miski.W łazience ma cieplutko, ma kuwetę i miskę z wodą.Michaś cały czas leży przy kratce w drzwiach i pilnuje siostry.Dam Moni odrobinę mokrej karmy, ale dopiero tak około północy.

ewar

[poprzednia][następna]