Masz co zwiedzać, zazdroszczę

Skoro fotografujesz "takie" cuda jak kibelek to pewnie masz niezły zbiór "osobliwości" na zdjęciach

Nie jestem fanką Sherlocka Holmsa, ale jego autora Arthura Conan Doyla jak najbardziej

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klaudiafj pisze:Absolutnie jestem fanką takich klimatów rodem z Dickensa. Dlatego tak marzę o zobaczeniu Londynu (cz też Anglii) jak i właśnie Irlandii. Mam nawet przewodniki w tym Londyn w którym straszy - polecam!
Masz co zwiedzać, zazdroszczęKocham też domy wiktoriańskie, czy właśnie pałace
Skoro fotografujesz "takie" cuda jak kibelek to pewnie masz niezły zbiór "osobliwości" na zdjęciach
Nie jestem fanką Sherlocka Holmsa, ale jego autora Arthura Conan Doyla jak najbardziejZajmował się zjawiskami paranormalnymi
Czyli tym co ja uwielbiam odkąd nauczyłam się czytać
Mam stary film, bardzo stary angielski o badaczach zjawisk paranormalnych, na których jest szeroko omawiana posiadłość Conan Doyla i właściciele mówili, że ich córki były przez niego budzone w nocy - szukał swojego pamiętnika, bo bez niego nie mógł pisać wspomnień. Historia tak się skończyła, że jedna starsza córka coś (nie pamiętam co) mu powiedziała i on rzekł, że w takim razie nie będzie więcej ich niepokoił i więcej się nie pojawił. Planuję ten film dokumentalny (bo nigdzie go nie ma) przegrać z vhs na płytę i wrzucić na yt. Jest to najlepszy film o duchach jaki widziałam. Już sama melodyjka wstępna i pokazanie starego zarośniętego cmentarza w anglii przyprawia mnie o gęsią skórkę, a potem pisze, że nie odpowiadają za to co zdarzyć się może podczas oglądania tego filmu. Generalnie jak byłam dzieckiem to oglądałam ten film i potem nie mogłam spać kilka miesięcy i znów oglądałam ten film i tak się nim katowałam - chyba od dziecka lubię się bać
KatS pisze:...
A to mnie zaciekawiło:
Jest to sofa/ otomana czy jak tam zwał, specjalnie dla zalecających się par. Otóż w srodkowej częsci siedziała dama, na krzesełku z boku kawaler, a po drugiej stronie przyzwoitka, która słuchała ich rozmowy. Dozwolone tematy były tylko trzy: pogoda, lekka rozmowa o polityce, ale bez emocjonujących szczegółów oraz to, co dama robiła tego dnia. I tyle zalotów![]()
...
Ogólnie to wszystkie zdjęcia na zewnątrz wyszły strasznie ciemne, dlatego nie wstawiam za wiele, bo nie oddają zupełnie urody miejsca
Gosiagosia pisze:Piekne zdjecia i zamek tez ciekawy, uwielbiam zwiedzanie takich tajemniczych zamkow a jeszcze z duchami. Tak dawno nie zwiedzalam ruin zamkowze juz nie pamietam kiedy..
Ja jak bylam na bezrobociu to nawet myslalam o zalozeniu cos swojego ale szybko sobie wybilam to z glowy, faktycznie w Polsce nie ma zmiluj
Moli25 pisze:Cześć Kochanie, wiesz ile się naszukałam, by Cie znaleźć ?ileż musiałam dobroci przeczytać by w końcu trafić na Ciebie piękności
![]()
![]()
Jak tam się dziś miewasz ?
zdjęcia z zamku urokliweja nie bardzo lubie klimat duchów
magdalena99 pisze:Cześć,
chyba tylko raz się odezwałam, ale podczytuję po cichu![]()
Ja bardzo lubię zwiedzać stare zamki, pałace, a jeszcze bardziej otaczające je ogrody.
Bardzo podobną sofę widziałam w pałacu w Nieborowie. I komentarz przewodniczki był też podobny. Miejsce dla damy musiało być takie szerokie ze względu na krynolinę.
A zdjęcia na zewnątrz wcale nie są złe. Pokazują klimat miejsca - ponury i tajemniczy.
KatS pisze: A może ja się już tak przyzwyczaiłam do tutejszej pogody, że biorę srednio pochmurny dzień za słoneczny?![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter i 194 gości