Ryś i Yoko w jednym stali domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 18, 2015 17:44 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

A jeszcze się pochwalę troszkę :oops:

Takie cudo motoryzacji stało na parkingu przy którymś z zamków
Obrazek

Kilka razy na parkingach przy zamkach spotykaliśmy grupkę Anglików, którzy zwiedzali zamki typowym dla siebie środkiem lokomocji
Obrazek

Tutaj paryski "projekt plaża"
Obrazek

Notre-Dame de Paris
Obrazek

I na koniec jeszcze raz mój ulubiony zamek Villandry z innego kąta ogrodów cyknięty :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Wto sie 18, 2015 18:11 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

No przecudnie :)
Fajnie tak spełnić marzenie. Dobrze zrobiłaś, że nie odkładałaś dłużej. A przy okazji uciekłaś od upałów.
Ja w Paryżu byłam przez jakieś 3 dni, na Sylwestra, cały czas tak okropnie lało, że w hotelu nie było gdzie suszyć przemokniętych nogawek od spodni. No i jako bidni studenci, żywiliśmy się głównie kanapkami, potem na chleb nie mogłam długo patrzeć :)
Oglądam sobie tę dolinę Loary w necie, no coś wspaniałego.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Śro sie 19, 2015 7:26 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

sabianka pisze:Takie cudo motoryzacji stało na parkingu przy którymś z zamków
Obrazek

Śliczne autko :love:
I jakie zadbane.
A przecież ich już nie produkują od dawna.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro sie 19, 2015 12:14 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

gisha pisze:Mieszkałam przez rok w Paryżu, ale to daaawno było, teraz podobno już tak romantycznie nie jest ,pełno emigrantów i brudno :(

W porównaniu z wieloma polskimi miastami Paryż jest niezwykle czysty. Z imigrantów najbardziej przeszkadzali mi Polacy :?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro sie 19, 2015 19:03 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

Nie zauważyłam, żeby było jakoś wybitnie brudno, ani też brudniej niż kiedy byłam ostatnio.
Jedynie co było znamienne dla tego akurat pobytu to, że w różnych zaułkach mocno śmierdziało moczem ale ma to zapewne związek z faktem, że akurat trwa(ł?) strajk pracowników paryskich WC, miasto sprzedało obsługę toalet prywatnej firmie, która zaczęła działalność od wręczenia wypowiedzeń dotychczasowym pracownikom. W związku z powyższym ciężko było znaleźć czynne toalety publiczne, a kolejki do czynnych przyprawiały o zawrót głowy.
Co do emigrantów to też nie wydaje mi się żeby jakoś drastycznie wzrosła ich liczba, na pewno jest ich więcej niż w małych miasteczkach ale jak wysiadam z pociągu na stacji Warszawa Centralna to mieszanka etniczna porównywalna z paryskim metrem :wink:
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pon gru 07, 2015 20:46 Re: Ryś i Yoko - relacja i FOTY z Doliny Loary str.6

No i nawet się człowiek nie zorientował a minęły trzy lata jak Ryszard się do nas wprowadził.
Na tę okoliczność najpierw dostał opier.... jak od 4:30 próbował świętować ten dzień wygrzebawszy skądś kulkę i oznajmiając, że on jest wyspany i można zacząć obchody rocznicy, potem rano jak już wstaliśmy były oficjalne życzenia i całusy.
Zatem, jeszcze raz, po raz kolejny - sto lat dla Rysia :D
Jak zawsze krótka fotorelacja z minionego roku

Jestem słodziak z odwiniętym uchem
Obrazek

Ten komputer jest dla mnie za mały
Obrazek

Zbiorowe opalanko
Obrazek

Ej no
Obrazek

Ale kobieto jestem zadowolony
Obrazek

Ryś pościelowy
Obrazek
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pon gru 07, 2015 21:01 Re: Ryś i Yoko - Rysiowe 3 lata w domu - FOTY str. 8

Gratulacje, Ryszardzie!
Gratulacje, Yoko!
Gratulacje, Pańciu!

Jarka

Post » Pon gru 07, 2015 21:04 Re: Ryś i Yoko - Rysiowe 3 lata w domu - FOTY str. 8

No to sto lat dla Rycha :)

Ja na odwinięte uszko mówię "mimoza" - przypomina mi kwiat drzewa jedwabnego, a że ono z mimozowatych, to tak romantyczniej :lol:
http://s3.flog.pl/media/foto/4657751_kwiat-mimozy.jpg

Bryska4

Post » Pon gru 07, 2015 21:12 Re: Ryś i Yoko - Rysiowe 3 lata w domu - FOTY str. 8

W imieniu Ryszarda serdecznie dziękuję.

Dla mnie Rysia "urodziny" to taki dziwny dzień bo jednocześnie w tym dniu przypada rocznica odejścia mojej pierwszej kocicy - Salmy.
Dziś mija 6 lat i jak o niej myślę to wcale nie jest mi mniej smutno niż rok temu, dwa czy jeszcze wcześniej.
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pon sty 11, 2016 18:22 Re: Ryś i Yoko - Rysiowe 3 lata w domu - FOTY str. 8

I Yoko zaś się o rok postarzała.
Niby po kotach wieku nie widać, ale jak patrzę na jej mordunię to widzę, że jednak już taka "dostojniejsza" niż też 6 lat temu jak tu zamieszkała. Tradycyjnie kilka fotek kierowniczki z minionego roku:

Tak sobie słodko śpię (uwielbiam ją całować w tą ciapę nabrzuszną :oops: )
Obrazek

Jakiś Ryszard mi się do nogi przyczepił
Obrazek

Pobawimy się?
Obrazek

Na pewno nie wpuszczę go do tego pudła, co to to nie!
Obrazek

Wszystkie najwspanialszego dla mojej pociapanej królewny :D
W wolnej chwili muszę ogarnąć zrąbane zdjęcia w podpisie
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pon sty 11, 2016 18:34 Re: Ryś i Yoko w jednym stali domu - new FOTY str. 8

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 11, 2016 19:54 Re: Ryś i Yoko w jednym stali domu - new FOTY str. 8

Kicia, która wysiadywała bryłę węgla? :lol: Super ma tę plamę, jak tarcza "tu całować".
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pon sty 11, 2016 20:50 Re: Ryś i Yoko w jednym stali domu - new FOTY str. 8

Długich lat w zdrowiu i dobrobycie, Yokusiu! <3

Jarka

Post » Pon sty 11, 2016 21:04 Re: Ryś i Yoko w jednym stali domu - new FOTY str. 8

klaudiafj pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam tak, klaudia, od 6 lat codziennie. Na żywo są jeszcze bardziej słodziaki tylko nie umiem takich dobrych fot robić jak Ty (czasem podczytuję wątek łobuzów) ale ja tylko takie amatorskie strzelam :oops:

Hańka pisze:Kicia, która wysiadywała bryłę węgla? :lol: Super ma tę plamę, jak tarcza "tu całować".

No dokładnie, i nie można się przed tym powstrzymać, to działa jak magnes :D
I jeszcze ma takie cudne ciapy na poduchach na łapeczkach :1luvu:

Jarka pisze:Długich lat w zdrowiu i dobrobycie, Yokusiu! <3

Przekazane 8)
Obrazek Obrazek

sabianka

Post » Pon sty 11, 2016 21:16 Re: Ryś i Yoko w jednym stali domu - new FOTY str. 8

Hańka pisze:Kicia, która wysiadywała bryłę węgla? :lol: Super ma tę plamę, jak tarcza "tu całować".

To samo pomyślałam :D
Sto lat pięknocie :1luvu:

Bryska4

[poprzednia][następna]