Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 03, 2016 19:12 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Ja w schronisku próbowałam tuńczyka i parówek. Nic z tego nie chciała jeść.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie sty 03, 2016 20:22 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Chmurka
ciężko jej zdjęcie zrobić, bo piruety kręci, ósemki i nie potrafi w jednym miejscu usiedzieć - cudna jest - tylko niechby już jeśc zaczęła :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ivo - kolejne kocie cudeńko
Obrazek

Niunia - dziś wyjątkowo była rozmowna i rozkoszowała się słońcem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obłoczek dziś nie był skory do zdjęć
Obrazek
Obrazek

podobnie jak Gadka
Obrazek

Konstancja
Obrazek

i Frania

CZesia i Basia też nie chciały pozować
Obrazek

za to Ala i Agatka - jak najbardziej ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie sty 03, 2016 22:10 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Dyżury:

poniedziałek (04.01) - Pinezkowa
wtorek (05.01) - kociarkowaaaa
środa (06.01) - pandap
czwartek (07.01) - ganesa :ok:
piątek (08.01) - Pietraszka
sobota (09.01) - pyma
niedziela (10.01) -
poniedziałek (11.01) -
wtorek (12.01) -
środa (13.01) -
czwartek (14.01) -
piątek (15.01) -
sobota (16.01) -
niedziela (17.01) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon sty 04, 2016 21:03 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

dziękuję Duszkowi za ukłucie Ptysia i ChMurki oraz Pymie za nakarmienie ChMurki

uzbrojona w surowego i gotowanego kurczaka poszłam porozmawiać poważnie z ChMurką a ona nic :( no więc strzykawką dostała na siłę. zostawiłam jej mokrego finefooda (tego czarnego) i trochę gotowanego kurczaka. kupa u niej była w tej kuwecie na podłodze.
Ivo szamał, miział się i cudnie wywalał brzusio - ktoś, kto go weźmie będzie miał cudnego kota
Obłoczek ma tyle leków, że szok, co chwila coś mu wtykałam, wstrzykiwałam lub wsmarowywałam, na koniec już oboje mieliśmy tego dość, więc zostawiłam mu w małej porcji pasztetu siarę, vetomune i biocomplex i trochę polizał, ale nie wszytko. miał wypite bardzo dużo wody. bardzo :(
w ogóle wody na ogólnym było mało i jedna była zapaskudzona, jakby ktoś do niej napluł. oprócz tego pawi nie było, sików i kup poza kuwetami też nie. za to ta kuweta przy składziku ma duuuże wzięcie. nie wiem, czy Niunia zrobiła co trzeba, bo kup było sporo.
niestety Ala nam się nie podobała. nie chciała nic jeść, cały dyżur przesiedziała w budce-pudełku na szafkach, nie miziała się, była osowiała. zjadła później całą małą porcję kurczaka surowego i po tym się trochę ożywiła. ale coś ma chyba z uszami, bo jak ją po nich głaskaliśmy (w sensie po głowie, tak, że musiała kulić uszy) to miauczała tak z głębi trzewiów :( chociaż uszy czyste. nie wiem, czy się z nią coś poważnego nie dzieje. a może po prostu to depresja :(
Ptyś się przechadzał, Agatka na wyścigi z Konstancją jadły (obie się nieźle zaokrągliły), Niunia i Frania się rozmiziały (obie są przekochane!), Gadka głównie jadła i się trochę miziała, nic mi nie chciała poopowiadać. Basia odważniejsza, nawet zasnęła przy konkubencie, Czesia pokazała się tylko kilka razy. Mokrego Dzikuski nie chciały. nie wiem, czy suche jedzą, jak nie ma nikogo w kociarni.

uwaga - w lodówce na drzwiach zostało pół puszki finefooda tego czarnego, to proszę nie zapomnieć jutro dać kociastym!

zdjęcia tradycyjnie podeślę jutro
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Pon sty 04, 2016 21:11 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Alusia teraz, jak Obłoczek jest w pokoiku, to jest pewnie nieszczęśliwa, bo ona kocha ten pokoik, a może ten wysoki drapak - bo jak tylko otwierałam drzwi do Niuni, to ona wchodziła na najwyższe legowisko i tam potrafiła spędzić cały niemal dyżur :(

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon sty 04, 2016 21:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Ala lubi jeść na lodówce, zawsze jak jestem to od razu tam wskakuje i czeka :wink:
Księżniczka nie będzie jeść na podłodze
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon sty 04, 2016 21:53 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

pyma pisze:Ala lubi jeść na lodówce, zawsze jak jestem to od razu tam wskakuje i czeka :wink:
Księżniczka nie będzie jeść na podłodze

na mnie czeka na pojemniku z piaskiem ;)

Pietraszka

Post » Pon sty 04, 2016 22:12 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Jutro zabieram Iva na drugie szczepienie, więc Julka nie wystrasz się jakby go nie było :)

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Wto sty 05, 2016 22:13 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Powróciłam do dyżurowania po miesiącu. Spędziłam z kotami jakieś 5 godzin :D Zrobiłam zdjęcia Ivo i Chmurce jedynie, wrzucę jutro bo dzisiaj padam.

Chmurka od wczoraj dostaje steryd i chyba to dzięki niemu zjadła przy mnie proszona, miziana, mruczana dwie garstki suchych chrupek, tego Persowego RC jadła, piłą też dużo wody. W kuwecie była mikro kupka ale to znaczy, że je <3 spędziłam z nią jakieś 1,5 godziny. Może sama załapie z jedzeniem ale jeśli nie to mam metody które sprawiły, że po 20min mizianek zaczęła jeść po 1 chrupku co 5min. Chmurka bardzo lubi jak ktoś jest z nią na podłodze :D uwielbia jak się do niej mówi po kociemu czyli różnego typu mrrrr :D co do jedzenia, jak się wysypie trochę chrupek na podłogę to lepiej je je niż z miseczki. Lubi mlaskanie i udawanie, że się próbuje jej zjeść z miseczki jak ma głowę przy niej :P oraz lubi baranki parę sekund przed jedzeniem :D miała dzisiaj gorące uszy ale to może od sterydu.

Nic mokrego nie chciała zjeść a w miseczce z mokrym było pełno muszek. w ogóle to w całym szpitaliku zalęgły się gdzieś muszki, przy oknach jest ich masakrycznie dużo :( podejrzewam, że w felixach sobie gniazdo zrobiły... więc trzeba byłoby zobaczyć każde pudełko czy nie przeciekają...

Ivo to meeega słodziak, jak dla mnie on jest mieszańcem z Main Coonem albo z Nowerskim leśnym :D zrobił przy mnie miękkiego kupala więc powinien dostawać RC gastro saszetki i suche. Siuśki w porządku. Ładnie jadł różne mokre, najbardziej mu smakował Miamor z pieści z kurczaka. Za to chmurka nie chciała :(

Obłoczek to taaaaaki słodziak no ale kurcze białaczkowy kot niedaleko zdrowych... bardziej bym się bała, że to on zarazi nasze koty niż, że sam coś złapie.
Tak mu pyszczek wysmarowałam tymi różnymi pastami, że na pewno miał dużo lizania :D W kuwecie komplet, smakuje mu mieszanka mokrej karmy z tym odkłaczaczem na sztuki, przyniosłam też miamorową multiwitaminę przydałaby mu się, ale już mu nie dawałam bo i tak go wymęczyłam. Miamorowego kurczaczka ładnie jadł :)

Konstancja ma tak strasznie okrągły brzuch, że wygląda jakby miała zaraz urodzić... zwymiotowała przy mnie karmą bo się zapchała...

Agatka również wcinała na zawody z Konstancją. Agatka lubi pić ze szklanki zieloną herbatę oraz lizać łyżeczkę po cappuccinie...

Alicja mega mizialska, łapeczkami się przytula jak się ją bierze na ręce, apetyt jej dziś dopisywał.

Ptysiulek całkowicie się zmienił, chodzi jak król po kociarni i rzadko się boi. zjadł trochę mokrego.

Gadka ze mną nie rozmawiała... za to chciała się miziać :D

A właśnie bo zapomniałam na początku napisać, przywiozłam z domu Bozitę i otworzyłam jedną, wszystkie koty po Ptysiem i siostrami jedli ze smakiem.

Znalazłam jednego pawia z białych włosów więc do na pewno Gadka wymiotowała.

Nie pamiętam jakie jeszcze koty były w kociarni....

Znalazłam mega wielki sik, chociaż podejrzewam, że to dwa koty nasikały w to samo miejsce...

Przy kuwecie która stoi obok kuchni była postawiona stojąca zmiotka i szufelka... centralnie na szufelkę było nasikane, dopiero to zauważyłam jak podniosłam wszystko i zaczęło kapać haha, więc wymyłam to a kuwete przestawiłam. Możliwe, że widziałam moment sikania bo któryś kot nie pamiętam czy to była Konstancja, Gadka czy któraś bura kotka drapała w tamtym miejscu...

Siostry były schowane pod kocykiem na wersalce i przez godzinę nie wiedziałam, ze tam są koty aż coś miałknęło haha, nie wiem czy zjadły mokre. Dziki straszne, jak któraś była w kuchni a ja do niej wchodziłam to dostała takiego speeda, że pierwszy raz widziałam tak szybko biegnącego kota....

dobra bo się rozpisałam :D wzięłam z szuflady kalendarz z karteczką, że dla mnie <3 oraz malutki kalendarzyk który kupiłam dawno temu.

Przywiozłam też kilka dużych puszek Kitekata z wołowiną i wrzuciłam je do pudełka w składziku z napisem "koty wolno żyjące".
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Wto sty 05, 2016 23:32 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

A no i Greenwood się kończy, ta bez zbożowa dla Alicji a już ma ślicznego pycholka.
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Śro sty 06, 2016 10:55 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Ale super, że Chmurka wreszcie coś zjadła :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro sty 06, 2016 11:14 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Julia, bez obaw z Obłoczkiem. Inne koty stanowią dla niego wieksze zagrozenie w sensie chorób niz on dla nich. On wymaga szczegolnej opieki i ostroznosci.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Śro sty 06, 2016 15:26 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Ivo dziś pojechał do własnego domu :) :) :)
Za to Frania na moich oczach tuż przed przyjściem gości siknęła obok kuwety pod wieszakiem na ubrania. Może pokazała co o mnie myśli :(

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Śro sty 06, 2016 16:05 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

ganesa pisze:Ivo dziś pojechał do własnego domu :) :) :)
Za to Frania na moich oczach tuż przed przyjściem gości siknęła obok kuwety pod wieszakiem na ubrania. Może pokazała co o mnie myśli :(

cieszę się z Ivo :1luvu:

a Frania to łobuziara :twisted:

Pietraszka

Post » Śro sty 06, 2016 16:18 Re: Kociarnia KOTyliona III - dyżury, koty w lokalu

Chmurka dzisiaj ładnie zjadła surową wołowinkę. Pierwszy kawałek włożyłam jej do buzi, resztę zjadła sama. Pojadła też surowego indyka, ale już mniej chętnie. Nakarmiłam ją trochę finefoodem.
Obłoczek miał nietknięte jedzenie w miskach, więc wszystkie leki dałam mu bezpośrednio do pyszczka. Później jadł chrupki.
Ptysia dorwałam w szafce w kuchni, wisiał głową w dół i w takiej pozycji zrobiłam mu zastrzyk, Martyna świadkiem :mrgreen: Za dużo ludzi dzisiaj było jak dla niego, no i on nie lubi dzieci...
Mojego Stasia upodobała sobie za to Agatka, zawsze za nim chodzi i kładzie się gdzieś w pobliżu, przygląda się i zaczepia go :roll:

Wszędzie jest pełno muszek, jedno źródło znalazłam w kuchni w koszu na śmieci, ale drugie musi być gdzieś w szpitaliku.

Obłoczek
Obrazek
Obrazek
Gadka
Obrazek
Obrazek
Konstancja
Obrazek
Alusia
Obrazek
Niunia
Obrazek
Kocie posłanka: https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=180429

Obrazek
https://www.facebook.com/Foszkowo-210350603059086/
https://www.facebook.com/Foszkovo-354082631836187/

Peggy ['] Gucio ['] Filipek ['] Pusieńka ['] Timuś ['] Maksio ['] Maja ['] Koksik ['] Belcia ['] Szarusia ['] Figunia ['] Baltazarek ['] Duduś ['] Tadzik ['] Bercik ['] Darwinek ['] Mentos ['] Pipi ['] Chmurka ['] Bambi ['] Płomyczek [']

pandadp

Od: Nie lip 20, 2014 22:20

[poprzednia][następna]