Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła. W swoim NOWYM domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2015 19:53 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Jestem daleko, ale cały czas trzymam kciuki za koteńkę i poszukiwaczki. Jesteście niesamowite, dzielne i wspaniałe. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wierzę, że się uda! Moja siostra ponad miesiąc walczyła o złapanie= uratowanie psa wywiezionego do lasu. Gdy to się udało, osoba, która chciała się nim opiekować nie dopilnowała go i pies jej uciekł.Powtórne poszukiwania trwały chyba ok. tygodnia i zakończyły się sukcesem, a dla siostry powiększeniem rodziny o drugiego psa :)
Wierzę, że Stefanka też pozwoli sobie pomóc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

slava

Od: Sob sie 27, 2011 22:07

Post » Pon gru 28, 2015 20:00 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:
Anna61 pisze:Sytuacja się skomplikowała bo wczoraj Ewie kazali zabrać klatki łapki z pomieszczenia na dworcu.[...]

wyszłam od kolejarzy, usiadłam na ławce i się poryczałam
z bezsilności
ze złości
ze stresu
godz. 22:3o, a ja sama na dworcu i dwiema klatkami
puściło mi
pochlipałam, zapaliłam i zamówiłam taksówkę...
Anna61 pisze:[...]Co do kotki to zmieniamy strategię i trzeba ją przyzwyczaić do miejsca karmienia i nawoływania

tak przed chwilą przez telefon powiedziałam do Ani
przedwczoraj (sobota, 26.12) widziałyśmy ją dwa razy
wczoraj (niedziela, 27.12) jej nie widziałyśmy
i nie jest to wynik nakarmienia
do miejsca gdzie Jola Dworcowa karmi przychodzi ok. 7 kotów
nie sądzę żeby dopuściły Stefankę do miski - jest nowa
no chyba, że przychodzi tam kiedy one już zjedzą
tylko, że one też tam śpią (w dziurze) i mieszkają tam bezdomni, a ona na pewno unika ludzi
... nie mam pomysłu jak ją złapać
jedyne co mi przychodzi do głowy, to przyzwyczaić ją do karmienia w krzakach powyżej poczty
1 -> Chaszcze z Dziurą - dwa miejsca karmienia Joli Dworcowej
2 -> ChaszczePowyżejPoczty - z nich wybiegała Stefanka
przebiegała przez trawnik i tory na parking przy al. Unii -> 3 by, po jakimś czasie, wrócić z powrotem do 2
Obrazek
tory po lewej stronie trawnika, to tory przelotowe
trzeba koniecznie Stefankę zatrzymać po stornie Poczty (jedzenie), bo o nieszczęście nie trudno...
nie wiem dlaczego ona (po nawoływaniu przez Anię) przebiega na drugą stronę
może wywabia ją znajomy głos, a będąc już na otwartej przestrzeni, gna ze strachu przed siebie?
może zapamiętała, że właśnie tam, przy tych przelotowych torach, wyskoczyła z kontenera?
Anna61 pisze:Jutro wieczorem chciałabym tam pojechać, ustawić klatkę łapkę (ktoś chwytny do jej przywiezienia od Ewy?) nawoływać kotkę i jeżeli znowu nie przyjdzie to dopiero zostawiać jedzenie.

klatka jest u mnie w szkole na Dołach (Akademia Sztuk Pięknych)
Anna61 pisze:Ten stres mnie kiedyś wykończy.

a ja mam doła...
---
[edit] https://www.facebook.com/events/998627520184677/

Cholera :cry:

Aniu, Ewo, myślę, że wszyscy, którzy przejęli się losem Stafanki mają totalnego doła i nerwy w strzępach.

Stefanko, nie uciekaj przed ratunkiem :!: :!: :!: :!: :!:

Kciuki cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon gru 28, 2015 20:44 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Stefanko kochana, daj się złapać.
Dziewczyny, mocne kciuki i za Was.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 28, 2015 21:09 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Chciałabym przesłać parę złotych na koszty poszukiwania Stefanki, Aniu na Twoje konto?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon gru 28, 2015 21:13 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Ewo, jesteś mistrzem łapania, na pewno cos wymyślisz. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon gru 28, 2015 21:22 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

alab108 pisze:Chciałabym przesłać parę złotych na koszty poszukiwania Stefanki, Aniu na Twoje konto?

Chyba na konto Ewy_mrau.
Ja też bym się chciała dołożyć, bardzo proszę o PW.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon gru 28, 2015 21:30 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

alab108 pisze:Chciałabym przesłać parę złotych na koszty poszukiwania Stefanki, Aniu na Twoje konto?

Tak naprawdę to chciałabym aby Ewie oddać chociaż za dojazdy i taksówki które jak się czasem okazuje (wczoraj z 2 klatkami a jedna wielka) są niezbędne.
Nie wiem jak z ogłoszeniami ale one też kosztują, także koszta są i jakby podliczył to wszystko to zrobiłaby się naprawdę spora suma.
Ja jakoś sobie poradzę z kosztami dojazdu, muszę jakiś bazarek zrobić jak czas znajdę.

Baltimoore pisze:

Chyba na konto Ewy_mrau.
Ja też bym się chciała dołożyć, bardzo proszę o PW.

Tak, na konto Ewy.

Bardzo dziękuję. :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto gru 29, 2015 13:49 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Wysłałam PW do Ewy z prośbą o podanie nr konta :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto gru 29, 2015 17:16 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

bardzo dziękuję za wpłaty!
- Laura O. z Warszawy - 2o,oo
- Zofia N. z Rzeszowa - 1o,oo
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto gru 29, 2015 17:50 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Miałam dzisiaj wieczorem jechać na dworzec ale zdecydowałam pojechać tam za widoku.
Obeszłam wte i wewte parę razy kiciając.
Od strony tunelu wyleciał tylko czarny-czarnobiały kotek i poleciał w stronę poczty.

Zrobiłam parę zdjęć terenu gdzie trzeba łazić

po stronie poczty
Obrazek Obrazek

po stronie budynku dworca
Obrazek Obrazek Obrazek

wejście do tunelu
Obrazek

stołówka kotków
Obrazek

Zrobiło się już bardzo zimno i tak naprawdę nie widzę teraz sensu w chodzeniu i szukaniu kotki. Trzeba kotkę przyzwyczaić do miejsca karmienia i czekać aż na nowo kotka zaufa człowiekowi bądź wejdzie do klatki.
Dzisiaj przed wyjazdem chciałam zamknąć moje koty w pokoju aby mi wszystkiego nie porozwalały w czasie gdy mnie nie będzie, ale złapać uciekającego przede mną naokoło Dzidka doprowadziło mnie prawie do łez.
Domowy kotek który się łasi do mnie, ale jak widać natura daje znać i gdyby mi wyciekł na dwór to byłoby szukaj wiatru w polu.
Nie jest też tak, że Stefanka może mnie nie pamietać, bo może, ale ona teraz przed każdym będzie wiać i nawet gdy Zuza jej szukała to też przecież nie wyszła.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto gru 29, 2015 18:22 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Anna61 pisze:Trzeba kotkę przyzwyczaić do miejsca karmienia i czekać aż na nowo kotka zaufa człowiekowi bądź wejdzie do klatki.

Sądzę, że masz rację.
Też podobnie myślałam.
Anna61 pisze: Nie jest też tak, że Stefanka może mnie nie pamietać, bo może, ale ona teraz przed każdym będzie wiać

Na pewno tak jest.
Stefanka przeżyła straszny szok.
I w ogóle została bardzo skrzywdzona przez ludzi. To też z pewnością jeszcze jest obecne w jej pamięci.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto gru 29, 2015 18:30 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Anna61 pisze:Miałam dzisiaj wieczorem jechać na dworzec ale zdecydowałam pojechać tam za widoku.[...]

szkoda, że nie zadzwoniłaś do mnie
byłam tam jakąś godzinę przed Tobą...
czy znalazłaś miski zostawione wczoraj wieczorem przez Jolę Dworcową i nałożyłaś jedzenie?
(Jola była tam dziś rano - wszystkie były puste)
---
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Wto gru 29, 2015 18:53 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

ewa_mrau pisze:
Anna61 pisze:Miałam dzisiaj wieczorem jechać na dworzec ale zdecydowałam pojechać tam za widoku.[...]

szkoda, że nie zadzwoniłaś do mnie
byłam tam jakąś godzinę przed Tobą...
czy znalazłaś miski zostawione wczoraj wieczorem przez Jolę Dworcową i nałożyłaś jedzenie?
(Jola była tam dziś rano - wszystkie były puste)
---

Bo najpierw miałam jechać i z Sonią połazić wieczorem, potem jednak zdecydowałam, że pojadę za widoku zobaczyć gdzie stoją miski.
Nie chciałam też obciążać innych osób bo :oops: :oops: :oops:

Trochej suchej karmy tylko nałożyłam tam w tunelu i tam był ten czarny kotek. W innych miejscach widziałam jakieś pojemniki ale były puste i nie wiedziałam czy te to te czy inne.
Jutro Ewa tam też pojadę o tej porze co dzisiaj a może kapkę wcześniej.
Mokrej karmy nie ma co rozkładać bo zmarznie a suchą wezmę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto gru 29, 2015 18:55 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Wciąż czekam, że wreszcie się uda i za to potrzymam :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto gru 29, 2015 19:29 Re: Łopatą i do piachu! Łódź-zaginęła na dworcu kaliskim,szu

Anna61 pisze:[...]Jutro Ewa tam też pojadę o tej porze co dzisiaj a może kapkę wcześniej.

nie mam doświadczenia w karmieniu kotów zewnętrznych - ale co z wodą?
Anna61 pisze:[...]W innych miejscach widziałam jakieś pojemniki ale były puste i nie wiedziałam czy te to te czy inne.

jak dojść do miejsca gdzie trzeba zostawiać jedzenie dla Stefanki
1. wychodzimy schodami z budynku dworca na perony i kierujemy się w prawo w kierunku poczty
Obrazek
2. dochodzimy do betonowych płyt po lewej leżących
Obrazek
3. i skręcamy w lewo
Obrazek
4. idziemy jakieś 1oo m. i po lewej stronie natykamy się na dwie sterty betonowych elementów
Obrazek
Obrazek
5. kiedy staniemy do nich przodem, zobaczymy, że jedna jest mniejsza
i tam stawiamy dwie miski wewnątrz takiego daszka ^, może być z obu stron
Obrazek
6. a druga większa
Obrazek
7. i ma zaplecze
Obrazek
i na tym zapleczu zostawiamy trzy miski, najlepiej pod daszkami, co by karma nie zamokła
a dlaczego tak dużo misek?
ano dlatego, że gdy przyjdą inne koty, to może zjedzą w jednym miejscu i coś dla Stefanki zostanie
Anna61 pisze:Jutro Ewa tam też pojadę o tej porze co dzisiaj a może kapkę wcześniej.

myślę, że niestety trzeba tam jeździć wieczorem
jak pojedziesz w dzień, do wieczora wszystko zamarznie, albo ptaki wydziobią
Anna61 pisze:Trochej suchej karmy tylko nałożyłam tam w tunelu

po stronie Chaszczy z Dziurą (z prawej strony poczty) karmę rozkłada Jola
a my chcemy przyzwyczaić Stefankę do karmienia w tych betonowych elementach
---
ktoś chętny do nałożenia dziś wieczorem karmy dla Stefanki?
---

ewa_mrau

[poprzednia][następna]