Mali Partyzanci,Monia i Michaś już w domku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 24, 2015 10:31 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Dziękuję :1luvu: Ja również życzę wszystkiego dobrego, zdrowia i pogody ducha :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 24, 2015 10:45 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

kitis, jak minęła kolejna noc? Wiem, że to Wigilia, mnóstwo pracy, ale trochę się denerwuję :oops:

ewar

Post » Czw gru 24, 2015 10:51 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Jest coraz lepiej. Wczoraj wieczorem oba koty chodziły po całym mieszkaniu. Fredek się rozochocił do czułości, zawołałam go, wyszedł spod szafki i zaczął chodzić dookoła mnie ocierając się z każdej strony, mrucząc i "pogruchując". On tak śmiesznie grucha - teraz siedzi w łazience pod szafką, ale jak tylko wejdę, to wydaje ten śmieszny dźwięk, jakby mnie zaczepiał, a jak się schylę i powiem: chodź, to wyskakuje do ocierania się i głaskania. Jak jego zaczynam głaskać, to przychodzi Majka i się też wciska, żeby się załapać na pieszczoty.
Na noc zostawiliśmy otwarte drzwi łazienki. Zamknęliśmy dzieci w pokojach, a reszta mieszkania była do dyspozycji kotów (wieczorem skorzystały z kuwety). Mam wrażenie, ze większość nocy koty spędziły w naszej sypialni, bo budziły mnie różne odgłosy (skakanie na tekturowe pudło, w którym schowaliśmy prezenty, przewrócony kwiatek :)), a rano jak synek wszedł to powiedział, że koty leżały w naszym łóżku.
Teraz dalej siedzą w łazience, ale uważam, że dokonał się spory przełom i już będzie tylko coraz lepiej.

Ja również wszystkim życzę spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

kitis

Od: Czw cze 01, 2006 8:08

Post » Czw gru 24, 2015 10:55 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

:dance2: :dance: Będzie już tylko dobrze :ok: To są naprawdę przemiłe kotki, bardzo spragnione pieszczot, kochają ludzi.

ewar

Post » Czw gru 24, 2015 11:09 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Śmieliśmy się wczoraj z żoną (tu mąż), patrząc na reakcje Freda, który rzucił się do ocierania o nas :) że może być faktycznie namolny :), Ale to fajnie, bo tak jak one, my też chcemy je głaskać i przytulać. Kotki jedzą mało, ale co jakiś czas podchodzą do misek i sobie podskubują. Wszystko idzie ku dobremu, :ok:

kitis

Post » Czw gru 24, 2015 11:38 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Balsam na mą duszę :D
Tak, one będą szukały Waszego towarzystwa, będą się przymilać i prosić o mizianki.Oboje są łakomczuchami, naprawdę.Fredek głośno coś gada po swojemu, kiedy wyciąga się miski, jakby mówił "szybko, szybko, bo mi kiszki marsza już grają" :D Majka tylko mruczy, w ogóle nigdy nie słyszałam, aby miauczała.Chyba potrafi, ale dotąd tego nie robiła.Myślę, że one już są zadomowione, przekonały się, że jest im fajnie.Ważne, że oboje się lubią, można będzie je zostawić same na wiele godzin i nie będą się stresować.W łóżku też będą chciały spać, Majka w nogach, a Fredek będzie próbował się przytulić.Ja to ogromnie lubiłam.

ewar

Post » Czw gru 24, 2015 11:47 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Jakie dobre wieści o Fredziu i Majeczce :1luvu:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw gru 24, 2015 14:37 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Prawda? :lol: Trochę za nimi tęsknię, bo to bardzo fajne kotki.

ewar

Post » Czw gru 24, 2015 22:39 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Mieliśmy dziś gosci. Koty całydzień przespaly w łazience, a teraz buszuja po całym mieszkaniu i właśnie się ganialy. Majka chodzi nawet przy dzieciach i nie boi sie jak synek krzyknie czy biega tupiac. Ona też miałczy - takim cienkim glosikiem. Woła Freda i on do niej na to wolanie przychodzi.

kitis

Post » Pt gru 25, 2015 7:24 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Same dobre wieści :lol:
Koty szaleją i jeszcze jakiś czas będą, bo są młodziutkie i tak ma być.To oznaka zdrowia.Dobrze byłoby, aby miały dostęp do okna, posłanko na którymś z parapetów.
To, że synek pokrzykuje, czy tupie nie będzie im wcale przeszkadzało, bo to jest jeden z dźwięków domu, przywykną.Obce,nowe, nawet ciche dźwięki jeśli się pojawią to koty będą nasłuchiwać.One są u Was dopiero dwa dni, to bardzo krótko, a już są zadomowione.Żadne Feliwaye , uspokajacze..itd nie były potrzebne, już jest z górki.Koty zaprzyjaźnione, kochają się.Dobrze jest brać od razu dwa koty, bo dokocenie często bywa trudne.O dzieci też możecie być spokojni, koty są naprawdę bardzo łagodne.Przestraszone, a to się zawsze może zdarzyć uciekną, ale nie zareagują agresją.
To co? Zakładamy wątek na podforum Nasze Koty?

ewar

Post » Pt gru 25, 2015 18:55 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Same dobre wieści :1luvu:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 25, 2015 21:03 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Ewar - założę nowy wątek, ale dopiero w niedzielę, jak będę mieć więcej czasu. Mam kilka fajnych zdjęć, to też powrzucam. Na razie wir świątecznych obowiązków. dziś też mieliśmy gości, a jutro to my jedziemy w odwiedziny.
Koty już wśród nas prawie normalnie funkcjonują. Są jeszcze płochliwe, ale nie tak, żeby się chować po kątach. Przestraszone uciekną na bezpieczną odległość, zatrzymują się, obserwują, że nic złego się nie dzieje i idą dalej. W nocy spały w naszym łóżku, ale na dzienny sen znów wybrały bezpieczny kąt w łazience. Teraz chodzą sobie po mieszkaniu - zwiedzają i bawią się. Jest dobrze.

kitis

Post » Sob gru 26, 2015 7:10 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Jasne.Cieszę się, że jest coraz lepiej.
Miałam zrobić fajne zdjęcia w Wigilię, ale siostra wystroiła się w czarne spodnie :wink: , wróciłaby do domu cała okłaczona.Kiedyś przyjdzie w dżinsach, będzie sesja zdjęciowa.
A teraz tylko takie
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Michaś nie jest bardzo fotogeniczny, to cudowny, miziasty, bardzo grzeczny kotek.Monia już tak nie szaleje, ma uroczy zwyczaj kładzenia się na podłodze przede mną.Wywala brzuszek do miziania.Jest kochana, ale na rękach nie wytrzymuje długo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Nie gru 27, 2015 17:30 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Ciekawe, czy są dalsze postępy u Fredzia i Majki.

ewar

Post » Pon gru 28, 2015 6:12 Re: Mali Partyzanci, M3 +1.Malwa, Monia i Michaś.Majka w DS.

Wchodzę z nadzieją na zdjęcia i nowe wieści o Fredziu i Majce.

ewar

[poprzednia][następna]