Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76, 90, 96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 18, 2015 19:20 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Biszkopt jest trudny, a jak robiłaś karpatkę, bo ja z pudełka, więc myślę że utrzymam królowanie :D Tylko ciapy kuchenne robią z pudełka ciasto :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt gru 18, 2015 19:40 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

klaudiafj pisze:Biszkopt jest trudny, a jak robiłaś karpatkę, bo ja z pudełka, więc myślę że utrzymam królowanie :D Tylko ciapy kuchenne robią z pudełka ciasto :D

Klaudia-Z PUDEŁKA robiłam! :ryk: :ryk: Normalnie bym się nawet nie odważyła. :ryk:

A dla niektórych biszkopt to najłatwiejsze ciasto, podobno.. 8O
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 18, 2015 19:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Dobra, ja się pochwaliłam i też pewnie schrzanię :/ Nie mam już tłuszczu do nasmarowania blachy więc wyłożyłam ciasto na papier do pieczenia i czuję, że będzie porażka :/ Jak coś to przy drugim blacie poślę m. do sklepu po margarynę i z jednej części ciasta zrobię dwa razy mniejszą karpatkę :D

klaudiafj

Post » Pt gru 18, 2015 19:54 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

A robisz teraz??? To trzymam kciuki! :ok: :ok: Pokaż, jak zrobisz. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 18, 2015 19:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Tak robię :) Kupiłam dwa pudełka karpatki :mrgreen: , a jutro mama przyjdzie więc chciałam dla niej :ryk: Dobrze pokaże :D Będziemy się licytować kto zrobił gorszą :mrgreen:

klaudiafj

Post » Pt gru 18, 2015 20:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Ja drugi raz już nie próbowałam, i uznałam, że to baaardzo trudne ciacho. :mrgreen:
Ale może się odważę, lubię bardzo karpatkę. :oops:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt gru 18, 2015 20:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Odważ się, ale z linku, który podałam wcześniej - jest tam filmik jak zrobić. Uda Ci się na pewno!

klaudiafj

Post » Pt gru 18, 2015 20:05 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Własnie widziałam, i sobie zapisałam, niewykluczone, że się uda.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 19, 2015 12:25 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

No, a ja się przechwalalam i moje ciasto wyszło średnio - ciasto nie krem. Może za krótko piekłam bo blaty ciasta miękkie a zawsze były twarde i sztywne. Ale i tak na pewno będzie pyszne.

Zadzwoniłam do wetki spytać o blady nos Kitusi. Czy przychodzić z tym czy nie. Wetka spytała czy są inne objawy - powiedziałam ze wręcz przeciwnie. Kitusia zachowuje się nadzylwyczaj zdrowo! To powiedziała żeby obserwować.
Trzeba będzie zrobić i tak morfologie. Ale chciałam się dowiedzieć czy jest to bardzo niepokojący obaw i zrozumiałam ze przy braku innych objawów nie jest szczególnie ze nie zauważyłam żeby nagle nos zrobił się blady tylko taki pewnie jest od dawna.

Edit. W poniedziałek idziemy do weta z Kitusia na badanie krwi bo nawet m. powiedział ze nos Kitusi jest bardzo blady :( no i teraz mam stres :( co to może być? Nie ma innych objawów - a może to wiek..

klaudiafj

Post » Sob gru 19, 2015 13:52 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Doberek Dziewczęta! :D
Może i wiek robi swoje ..
Skoro wetka Cię uspokoiła?... Nie martw się na zapas.

A ciasto pokażesz??
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 19, 2015 14:27 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Wszędzie pisze nie o samym nosie ale o jakichś błonach śluzowych i wetka tez pytała czy są blade - a ja nie wiem co to jest. W pyszczku jest różowo ale nosek jest blado różowy, bardzo jakby wyblakly, nie żywo różowy. Okropnie się stresuje. Nie chciałam badać krwi Kitusi przed świętami i przed zakonceniem kuracji weterynaryjnej. Nie chciałam dowiedzieć się czegoś złego na święta. Do tego Kitusia jest bardzo żywa, wręcz jakby właśnie zdrowiala. Ale jednak nie będę czekać z badaniem - szkoda ze jest weekend. Boje się tego badania, boje się złych wiadomości :((

Ciasta jeszcze nie pokroilam - teraz idziemy na zakupy.

klaudiafj

Post » Sob gru 19, 2015 14:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

No właśnie jak dziąsełka ok., to w porządku, dziąsła, i właśnie policzki w pysiu. Co do samego noska raczej nie ma jakichś niepokojącycj informacji. W każdym razie nie co do koloru. Bądź więc dobrej myśli.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 19, 2015 15:53 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Aha to dobrze ze tak mówisz. W pysiu ma normalnie, różowo a nos bardzo blady raz bardziej raz mniej. Nie wiem na ile ma być różowo w pysiu. No nic. Trzeba zrobić badania - 4 dni oczekiwania na wynik :/

klaudiafj

Post » Sob gru 19, 2015 17:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

No a te znowu o jedzeniu :evil:
żesz normalnie klawiaturę obśliniłam :evil: :evil:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Sob gru 19, 2015 17:36 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) ŚWIĄTECZNIE! zaś ZDJĘCIA! st

Klaudia blony sluzowe to blony wewnatrz oczka i np na dzialselkach. Mozesz wziac Kitusie i zajrzec jej w glab oczka, w dol, tak jak robi to zawsze weterynarz. Mozesz tez sprawdzic jak wyglada dziaslo nad gornym klem, czy jest jasno rozowe czy nie. Najlepiej jakby Ci sie udalo nacisnac palcem dziaselko nad klem gornym i zobaczyc jak szybko wraca do normalnego koloru, jesli jest to czas okolo 2 sekund (+/-)+/ to jest w porzadku.
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

[poprzednia][następna]