[WAW] DS szuka już tylko jeden przerośnięty pingwin (FIV+)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 13, 2015 4:08 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Obrazek
Obrazek
Kolega Kubuś sfochowany po kroplówce nie dał sobie zrobić lepszej foty :?
Ale żeby nie było, że kotka zeżarłam, to pokazuję, że żyje i ma focha :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie gru 13, 2015 5:35 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

I to widać :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie gru 13, 2015 12:18 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Po Kubusiu wszystko widać ;)

OKI

Post » Czw gru 17, 2015 15:24 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Ależ on jest piękny :1luvu: .
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Czw gru 17, 2015 15:44 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

A jaki niedobry! :evil:

Zacytuję swój wczorajszy post z mojego wąta:
OKI pisze:Kubuś to mi dzisiaj podpadł tak, że wylądował w klatce na czas mojej nieobecności.
Babcię zaczął mi prześladować, normalnie za nią ganiał i chciał ją lać :evil:
Za prześladowanie Babci jest kęsim, więc dostał areszt - Babcia też ma prawo do spokojnej emerytury :?
Wczoraj widziałam, jak ganiał Mimira, ale Mimira to niech sobie gania, ile mu sił starczy :roll:
Stary i głupi :evil:
Doszłam do wniosku, że prawdopodobnie to właśnie przez Kubusia Kika i Perełka dostały łatki "dzikich" i siedziały w tamym mieszkaniu wystraszone i pochowane po kątach. One się nie bały obcych ludzi, one były zastraszone przez Strasznego Dziadunia :evil:
Dlatego tak błyskawicznie rozkwitły w nowym domu :?

Kubuś szuka domu jako jedynak, albo z jakimś energicznym kocurem, któremu bójki przy barze będą też sprawiać frajdę :?
Jednak najchętniej jako jedynak, z człowiekiem na wyłączność.

OKI

Post » Czw gru 17, 2015 16:09 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Gdzieś mi umknął Twój wątek :evil: . Właśnie się tam wczytuję :D .

Mój Marian jest taki dziad. Mogę Co go pożyczyć, żeby zmęczył Kubełka :ryk: . Dla mnie to byłby wakacje jakbym się na chwilę pozbyła Marianka :mrgreen: .
Obrazek

aleusha

Post » Czw gru 17, 2015 16:37 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Dziękuję bardzo :twisted:
Wolę się pozbyć Kubusia, niż zaopatrywać w kolejnego dziada :evil:
U mnie to Kubusia ma kto męczyć, a jemu i tak pierdoły w głowie.

OKI

Post » Pt gru 18, 2015 0:03 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

O!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Straszny Dziadunio w swoim żywiole ;)

OKI

Post » Pt gru 18, 2015 8:42 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

OKI pisze:Dziękuję bardzo :twisted:
Wolę się pozbyć Kubusia, niż zaopatrywać w kolejnego dziada :evil:
U mnie to Kubusia ma kto męczyć, a jemu i tak pierdoły w głowie.

To musimy tym naszym potworom załatwić wspólną zieloną szkołę :mrgreen:
Obrazek

aleusha

Post » Pt gru 18, 2015 8:43 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

OKI pisze:O!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Straszny Dziadunio w swoim żywiole ;)

Przytulacha :D .
Obrazek

aleusha

Post » Pt gru 18, 2015 12:04 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Aż do przegięcia :lol:

OKI

Post » Czw sty 07, 2016 2:31 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

No to już oficjalnie wiadomo, że Radio też szuka domu...

Najchętniej z innym FIVkiem :?

OKI

Post » Pt sty 08, 2016 7:37 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

No to podrzucę.
Obrazek

aleusha

Post » Pt sty 08, 2016 7:47 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Wczoraj rano (w końcu) Kubełek pokazał oczka dr. Garncarzowi. Wybieraliśmy się od września :oops:
Dr potwierdził, że Kubuś ma typową zaćmę cukrzycową i że nic się z tym nie da zrobić.
Tzn. jakby Kubuś był młodszy i miał zdrowe nerki, to można by było usunąć operacyjne, ale w kubusiowym wieku i stanie zdrowia jest to zbyt ryzykowne i nie ma za dużo sensu. Poza tym sam proces przygotowania do zabiegu i rehabilitacji po nim wymaga podawania dużej ilości leków, a Kubeł pod tym względem ma jasno sprecyzowane zdanie ;)
Kubuś i tak wg mnie, widzi znacznie lepiej, niż by to wynikało z wczorajszego badania, a poza tym nie sprawia mu to żadnego bólu czy dyskomfortu.
Radzi sobie świetnie, co chce, to widzi, na ściany wpada, jak się zagapi, a nie dlatego, że nie wie, gdzie są.
Choroba niestety będzie postępować i nie da się jej farmakologicznie zatrzymać.
Natomiast tempo zmian jest bardzo indywidualne, więc ciężko tu cokolwiek przewidywać.
Poza tym mam pierwszy plus mieszkania w ciemnym i niemożliwym do doświetlenia mieszkaniu - dr powiedział, że w pełnym świetle Kubuś by widział znacznie gorzej :mrgreen: Może właśnie stąd rozbieżności w wyniku badania, a moimi wrażeniami ;)

OKI

Post » Czw sty 21, 2016 2:20 Re: [WAW] DS szukają dwa przerośnięte pingwiny zdrowe inacze

Radyjko się lansuje w mediach ;)
https://web.facebook.com/50kotow/videos ... 044219823/
Radyjko dostaje przepustki na chatę, bo serce się krajało, jak tylko w klatce siedział.
I jestem w tym kocie zakochana absolutnie :love:
Jest po prostu fantastyczny! :1luvu:
Ogromna przylepa i pieszczoch, choć cały czas dość płochliwy ;)
W stosunku do kotów jest uroczy - bardzo delikatny i nieśmiały, nie wszczyna awantur, pięknie się bawi i gania z tymi młodszymi.
Swoją drogą widok lecącego Radiobolidu (6,6 kilo obecnie) budzi respekt :twisted:
Ale Radio to prawdziwy koci gentelman :) Bardzo ostrożnie i kulturalnie zapoznaje się z innymi kotami.
Jak poczuje niechęć, grzecznie ustępuje z drogi i nie nalega.
Radyjko zaskakująco chętnie, jak na takiego dużego kotka, gania też po drapaku i innych wysokościach :lol:
Ogólnie dużo i chętnie się rusza - bawi się z innymi kotami, bawi się zabawkami, bawi się sam ze sobą.
No po prostu koci ideał :1luvu:
Dom idealny wg Radia, to dom z innym, przyjacielskim kotem...
Co niestety może być trudne do spełnienia w jego sytuacji :(

A Kubuś zaraz po wycieczce do okulisty dostał jakiegoś kryzysu strasznego, na szczęście już dochodzi do siebie.
Trochę strachu mi napędził, nie da się ukryć :?
Ten dla odmiany uważa, że dom idealny dla Kubusia, to dom bez żadnych innych kotów :roll:
Poczuł się lepiej i uważa za punkt honoru spuścić komuś manto po każdym posiłku :roll:
Za to człowieków w domu Kubusia powinno być z pięciu. Co najmniej :twisted:
10 rączek może by wystarczyło do zaspokojenia potrzeb Strasznego Dziadunia :mrgreen:
Co też niestety jest trudne, bo nawet dwóch rąk znaleźć nie możemy :(

OKI

[poprzednia][następna]