Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Leczymy Coco, ZDJECIA str 60

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 13, 2015 11:51 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Drze się to nie grucha - to są dwie inne rzeczy. Tosia drze jape na całe gardlo jakby jej nogi lamali. Kitusia kiedyś robiła to samo ale ledwo to idzie znieść. Teraz siedzi cicho bo pobiegala jak szalona z Marysia i zjadla chrupki i teraz trawi ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie gru 13, 2015 11:52 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Na twoim watku napisalam co i jak :D
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie gru 13, 2015 12:01 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Ona jest taka słodka jak je swoje chrupki a nie mogę mieć luzem chrupkek nie pod kontrolą bo duże jej zjadaja wszystko - szczególnie Kitusia. :)

klaudiafj

Post » Nie gru 13, 2015 12:04 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Cześć babeczki i panowie :kotek:
jak się spało? :kotek:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie gru 13, 2015 12:09 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

A rano sie obudzialm z bolem gardla :| Ale jakos przeszlo... zezralam 5 rutinoscorbinow, kolejne 5 wieczorem bede zyc :P
To gardlo czuje od kilku dni.... no pora cos z tym zrobic.
Na noc gripex se walne :P

Jak pisalam wyzej, pixior zaliczyl "hefta' z klakami...

COco lata ze sznurkiem w zebach, uwielbia ten sznurek..fascynuje ja czy cos... :)

Ja rano mezowi zrobilam sniadanko, swojska kielbaska.... buleczki do odpieku, jeszcze cieple, kawa :D Maz szczesliwy.
Ogarnelam sie, prysznic wziety, Czekam az wlosy podeschnac by moc je potraktowac prostownica i ide sie pomalowac bo kolo 13 trzeba sie zwijac do Gliwic na warsztaty. Maz ma mnie zawiezc, sam ma isc do Forum tzn centrum handlowe:)

Jesli sie nie myle to Kira pozna babeczke od Nitki i Coco :) bo chyba tez bedzie :)

PixieDixie

Post » Nie gru 13, 2015 12:11 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Ale super dzień Was czeka :1luvu:
zazdroszczę :1luvu:
Obrazek

Moli25

Post » Nie gru 13, 2015 12:11 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Janinko, usuń banerek z konkursem :mrgreen: juz Fuks zwyciężył :P :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Nie gru 13, 2015 12:22 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Ja jestem dumna jak kot puści pawia a w środku taki rulon z klaka :) ale najczęściej próbuje i nie wychodzi - wtedy dobra jest pasta :)

klaudiafj

Post » Nie gru 13, 2015 12:23 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

klaudiafj pisze:Ja jestem dumna jak kot puści pawia a w środku taki rulon z klaka :) ale najczęściej próbuje i nie wychodzi - wtedy dobra jest pasta :)

Nie wiemy co to koci paw...ciekawe czy to normalne ?
Obrazek

Moli25

Post » Nie gru 13, 2015 12:34 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Też obudziłam się z drapaniem w gardle :? Już wyciągnęłam jakąś multiwitaminę, mam ochotę na gorącą herbatę, przy okazji przegryzę imbir i mam nadzieję, że to chwilowy wybryk. Ale powiem Wam, że mi jest tak zimno... Od kilku tygodni :roll: Jak włażę do łóżka wieczorem, tak śpię całą noc w jednej pozycji, tak jestem zmarznięta na kość. Oczywiście grube skarpety, wełniany gruby koc... w dzień to samo, trzęsę się jak osika.

U mnie żaden kot nigdy nie zwracał kłaków. Też nie wiem, co to jest.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie gru 13, 2015 12:50 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

No ja tez sie ciesze jak kot wydali klaki :)

To ze koty wymiotuja sierscia Moli to to normlane, nic zlego wrecz pozadane zjawisko.

Asia... ty masz chora tarczyce?? To z tarczycy moze byc objaw...

PixieDixie

Post » Nie gru 13, 2015 12:54 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Tak, Janinko. TSH niby miałam ostatnio dobre, ale coś jest nie tak. Następną wizytę nawet nie wiem kiedy mam, ale pewnie jeszcze daleko do niej.

Aia

Post » Nie gru 13, 2015 12:57 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Mnie też boli gardło od wczoraj :ok:
Asiu a włączyłas kaloryfery? ;)

klaudiafj

Post » Nie gru 13, 2015 13:02 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Klaudia, czasem podgrzewam :mrgreen: Na wieczór, by jak się położę było cieplusio. A tak to sknera ze mnie, oszczędzam, siedzę pod kocem :wink: Ale temperatura w mieszkaniu niska nie jest 21-22*C. Najgorzej jak wichury na dworze, to i w mieszkaniu wiatr hula i mi dochodzi do kości :|

Zupełnie nie wiem co dziś i jutro zrobić na obiad. Wczoraj miałam (w końcu!) zupę dyniową na mleku :D

:D :D :D http://www.techinsider.io/woman-knittin ... es-2015-12

Aia

Post » Nie gru 13, 2015 13:09 Re: Pixie, Dixie [*], Coco i Nitka, Coco w trakcie leczenia

Jak Ci hula wiatr po domu? Którymi otworami? My na zimę zamykamy jedna kratkę wbrew przepisom bo sorry nie mieszkam ba dworcu i mam w d przepisy. Mam otwór na dwór przy piecyk gazowym który podgrzewa wodę i drugi w pokoju kominowy tez bezpośrednio na dwór. I jak te dwa otwory generują mega przeciąg bo wiatr wpada i wypada. Zamknięcie jednej kratki i 80 procent likwiduje ten problem.
21 stopni w mieszkaniu w zimie to nie dużo. O dziwo to samo 21 st w mieszkaniu w.lato to za dużo - nigdy nie zrozumiem tej zależności ;)
Ja musze grzać choćby dla kotów, ale kaloryfery mam włączone na razie tylko na noc oprócz łazienki - tam cala dobre grzeje. Mam ogrzewanie na prąd wiec rachunki za.prąd kosmiczne. A kominek tez tyle wychodzi ale jest efektywniejszy - jest gorąco jak grzejemy :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]