Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II cz.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 09, 2015 23:00 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:
Bunio& Daga pisze:Ja nie mam kłopotu z kuwetą i kotami które z niej korzystają.Mam taką CURVERA zfiltrem .Kuweta ma klapkę i taki fajny próg Dzięki temu progowi nie roznosza zawartościna łapkach a scianki zapobiegaja wykopywaniu na zewnatrz.Po za tym jest wysuwana jak szuflada.Niestety mam tez kilka z kotów które ida wskos dachowy(mam góre użytkowa i tam stawiaja kupale.Dobrze ,z e nie sikają.One sa przyzwyczajone do wychodzenia .Fryderyk je gania i zamieszkaly ze mną na górze.Wniosłam kuwety na górę .Może ktoś ma sposób na usuwanie kociego zapachu .Na górze jest bardzo ciiepłoci i starm się czyscic kuwety ale czasem musze posprzatac podłoge która jest z surowych desek ..Przykry zapach cięzko znika.Może znacie jakiś dobry neutralizer?

Bodajże na wątku Opowiesci Mopika jego pan ma problem z podsikiwaniem kotka i stosuje Urine Off - i sobie chwali. Sama nie sprawdzałam, ale podobno działa.

A że koty są czyste... no pewno że są. Mnie rozczula jak moja kicia się myje i mnie przy okazji też, do snu. Choć fakt że to aż boli po dłuższej chwili...no i staram się nie mysleć, że chwilkę przedtem myła się pod ogonem ;)

W łazience mam podłączony zapach perfumowany Air Wick ale chyba bardziej dla zapachu bo ja kocich nie czuję :? a lubię świeże zapachy w domu. :P

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro gru 09, 2015 23:16 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Za długo siedzę przy laptopie i już noga mnie rwie :placz:
Idę spać i życzę Wam dobrej nocy !
Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw gru 10, 2015 1:00 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:
Bunio& Daga pisze:Ja nie mam kłopotu z kuwetą i kotami które z niej korzystają.Mam taką CURVERA zfiltrem .Kuweta ma klapkę i taki fajny próg Dzięki temu progowi nie roznosza zawartościna łapkach a scianki zapobiegaja wykopywaniu na zewnatrz.Po za tym jest wysuwana jak szuflada.Niestety mam tez kilka z kotów które ida wskos dachowy(mam góre użytkowa i tam stawiaja kupale.Dobrze ,z e nie sikają.One sa przyzwyczajone do wychodzenia .Fryderyk je gania i zamieszkaly ze mną na górze.Wniosłam kuwety na górę .Może ktoś ma sposób na usuwanie kociego zapachu .Na górze jest bardzo ciiepłoci i starm się czyscic kuwety ale czasem musze posprzatac podłoge która jest z surowych desek ..Przykry zapach cięzko znika.Może znacie jakiś dobry neutralizer?

Bodajże na wątku Opowiesci Mopika jego pan ma problem z podsikiwaniem kotka i stosuje Urine Off - i sobie chwali. Sama nie sprawdzałam, ale podobno działa.

A że koty są czyste... no pewno że są. Mnie rozczula jak moja kicia się myje i mnie przy okazji też, do snu. Choć fakt że to aż boli po dłuższej chwili...no i staram się nie mysleć, że chwilkę przedtem myła się pod ogonem ;)

Bardzo dziękuje,że podpowiedziałas nazwę sprawdzonego preparatu

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Czw gru 10, 2015 15:06 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Moje nigdy nie nasikaly poza kuweta a mam dwie jedna w lazience a druga w przedpokoju i obie zakryte z filtrem wiec nie czuc kotow w domu. Czasami Thomasek nasikal na dywanik lub poslanie Miki ale zawsze to zrobil z zazdrosci :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Czw gru 10, 2015 15:17 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Dzień dobry :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 10, 2015 15:26 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Czesc Klaudio !
Dzis tak ladnie swiecilo sloneczko ze wybralam sie na spacer. Przy okazji zrobilam zakupy w Rossmanie bo sa promocje na kapsulki do prania a ja obecnie to po promocjach kupuje. Naturalnie koteczkom tez kupilam jedzonko Petite Cusine 100% naturalny moze im przypasuje oraz witaminki z taurynka i pileczke. O sobie tez nie zapomnialam i kupilam mala patelnie ceramiczna z pokrywka :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Czw gru 10, 2015 15:29 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

I to wszystko w Rossmanie? :)

klaudiafj

Post » Czw gru 10, 2015 15:52 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Zacytuję "pieniądze szczęscia nie dają, ale zakupy owszem" ;)
Ciekawa jestem tego jedzonka dla kotów, oby im smakowało !

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

Post » Czw gru 10, 2015 16:36 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Nie słyszałam o tym jedzonku ? ktoś coś napisze ? 8O
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw gru 10, 2015 19:55 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

klaudiafj pisze:I to wszystko w Rossmanie? :)

W Rossmannie tylko kapsułki a jedzonko i piłeczkę w sklepie z jedzonkiem dla kotów - mam taki na bazarku tylko karmy drogie :cry:
Patelnie też na bazarku z zagranicznym gospodarstwem domowym.

Gosiagosia

Post » Czw gru 10, 2015 20:24 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Moli25 pisze:Nie słyszałam o tym jedzonku ? ktoś coś napisze ? 8O

Marto ja też pierwszy raz kupuję jest to filet z tuńczyka i krab gotowany na parze z dodatkiem witamin. W 100% kompletna karma dla kotów w każdym wieku. Nie zawiera pszenicznego glutenu. Składniki : bulion rybny 51%, tuńczyk 32%, krab 13% i dodatki witaminowe. Skład dobry ale nie wiem jak im zasmakuje, dostaną na śniadanko i napiszę czy chętnie zjadły a jak nie to chyba ja spróbuję :mrgreen:

Gosiagosia

Post » Czw gru 10, 2015 20:59 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Brzmi luksusowo, bulion, krab.. 8) no ale jasnie państwo zasługują na delicje, żeby im tylko smakowało!

KatS

Post » Czw gru 10, 2015 21:09 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

KatS pisze:Brzmi luksusowo, bulion, krab.. 8) no ale jasnie państwo zasługują na delicje, żeby im tylko smakowało!

No właśnie człowiek im dogadza, wynajduje coraz to inne karmy a one lubią Gourmeta :mrgreen: a przy tych lepszych wybrzydzają. :cry:

Gosiagosia

Post » Pt gru 11, 2015 0:32 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Ja raz kupiłam kotom karmę w której były kraby krewetki i co tam jeszcze ocean dawał i Kitusia prawie umarła tak się zatrula ;/ miała zastrzyki :/ teraz się boje takie smaki kupować :)
Mam nadzieje ze Twoim nowa karma posmakuje.
Gurmet jest kiepski bo ma cukier tak jak Feliks i sheba - moje koty tez to jedzą ale ten cukier to porażka - nie powinno go być i uzależnia i dlatego kotom tak smakuja te karmy a ponoć koty cukru nie czują. Ostatnio kupiłam kotom te karmy a w tym zamówieniu postawiłam na karmy o wysokiej jakości - ciekawe czy zjedzą bo pierwszy raz. Ale jak coś to dam dobra karmę i domieszam gurmet do smaku ;) ostatnio traktuje gurmet jak przyprawę ;)

klaudiafj

Post » Pt gru 11, 2015 21:13 Re: Happy End czyli Pusia w swoim domu i jej przyjaciele II

Co tam dzis u Was? Mam nadzieję, że kręgosłup już tak nie boli.
Poczochraj ode mnie Gosiu Hugona, Migotkę i Pusię :201461

KatS

[poprzednia][następna]