KatS pisze:Bunio& Daga pisze:Ja nie mam kłopotu z kuwetą i kotami które z niej korzystają.Mam taką CURVERA zfiltrem .Kuweta ma klapkę i taki fajny próg Dzięki temu progowi nie roznosza zawartościna łapkach a scianki zapobiegaja wykopywaniu na zewnatrz.Po za tym jest wysuwana jak szuflada.Niestety mam tez kilka z kotów które ida wskos dachowy(mam góre użytkowa i tam stawiaja kupale.Dobrze ,z e nie sikają.One sa przyzwyczajone do wychodzenia .Fryderyk je gania i zamieszkaly ze mną na górze.Wniosłam kuwety na górę .Może ktoś ma sposób na usuwanie kociego zapachu .Na górze jest bardzo ciiepłoci i starm się czyscic kuwety ale czasem musze posprzatac podłoge która jest z surowych desek ..Przykry zapach cięzko znika.Może znacie jakiś dobry neutralizer?
Bodajże na wątku Opowiesci Mopika jego pan ma problem z podsikiwaniem kotka i stosuje Urine Off - i sobie chwali. Sama nie sprawdzałam, ale podobno działa.
A że koty są czyste... no pewno że są. Mnie rozczula jak moja kicia się myje i mnie przy okazji też, do snu. Choć fakt że to aż boli po dłuższej chwili...no i staram się nie mysleć, że chwilkę przedtem myła się pod ogonem
W łazience mam podłączony zapach perfumowany Air Wick ale chyba bardziej dla zapachu bo ja kocich nie czuję