SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 07, 2015 20:17 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina, pewnie trollik.

kociamama321

Od: Nie cze 21, 2015 16:13

Post » Pon gru 07, 2015 23:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Trollik albo kupiony człowiek. Twój kot na pewno nie kupowałby takiego, no co tu kryć, g. jak Whiskas. Pasty odkłaczające zaś do teraz przerobione mam 3 i wszystkie były wylizywane z miseczek.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Wto gru 08, 2015 7:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Pewnie marketing szeptany ;)
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto gru 08, 2015 9:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Potrzebuję informacji, kotu mojej znajomej w wynikach moczu od roku wychodzą krople tłuszczu, weterynarz zaleciła zmianę karmy na niskotłuszczową - Purine pro plan. Ma mieszane uczucia co do jakości. Karmy z niską zawartością to zwykle zbożówki light lub dla kastratów. Kot nie ma problemów z otyłością. Jaką dobrą, suchą karmę niskotłuszczową zatem podawać kotu ? Przed wynikami dostawał acanę , od dwóch miesięcy applawsa.
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Wto gru 08, 2015 9:51 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wtenczas pisze:Potrzebuję informacji, kotu mojej znajomej w wynikach moczu od roku wychodzą krople tłuszczu, weterynarz zaleciła zmianę karmy na niskotłuszczową - Purine pro plan. Ma mieszane uczucia co do jakości. Karmy z niską zawartością to zwykle zbożówki light lub dla kastratów. Kot nie ma problemów z otyłością. Jaką dobrą, suchą karmę niskotłuszczową zatem podawać kotu ? Przed wynikami dostawał acanę , od dwóch miesięcy applawsa.

Hmm, nie jestem lekarzem wet, ale wet poszła na skróty :( Owszem , istnieje takie prawdopodobieństwo, o którym wspominała, ale pytanie - czy wykluczyła inne przyczyny - czy zrobiła badania i wykluczyła cukrzycę, problemy z tarczycą ?
Jeśli nie zrobiła badań,a poleciła tylko karmę , na dodatek nie za mądry wybór, to...
Najlepiej wkleić wyniki kotka, na osobnym wątku i tam pytac o różne srpawy.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto gru 08, 2015 12:07 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wistra pisze:Pewnie marketing szeptany ;)

Czyżby sprzedaż Whiskasa tak drastycznie spadła, że trzeba sięgać po marketing szeptany ;) hehe
Niestety smutne jest to, że to co napisano powyżej to prawda... koty to g... lubią, uzależniają się i ciężko potem przestawić je na inne jedzenie :(
Trafiła do mnie klientka, która oddała kota pod opiekę teściowej na 2 tygodnie wyjazdu. Kot pojechał z zapasem jedzenia ale zabrakło, teściowa poszła do sklepu, kupiła Whiskasa i jest dramat bo kot od tamtej pory nie chce jeść nic innego... Dobrze, że suche zostało na dobrym poziomie. Wypróbowała prawie wszystko co mam a czego nie znała i jedynie filetówki kot akceptuje. Jest głodny, miauczy a nie je. A puchę whiskasa wyliże....
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Wto gru 08, 2015 13:16 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

gatiko pisze:
wtenczas pisze:Potrzebuję informacji, kotu mojej znajomej w wynikach moczu od roku wychodzą krople tłuszczu, weterynarz zaleciła zmianę karmy na niskotłuszczową - Purine pro plan. Ma mieszane uczucia co do jakości. Karmy z niską zawartością to zwykle zbożówki light lub dla kastratów. Kot nie ma problemów z otyłością. Jaką dobrą, suchą karmę niskotłuszczową zatem podawać kotu ? Przed wynikami dostawał acanę , od dwóch miesięcy applawsa.

Hmm, nie jestem lekarzem wet, ale wet poszła na skróty :( Owszem , istnieje takie prawdopodobieństwo, o którym wspominała, ale pytanie - czy wykluczyła inne przyczyny - czy zrobiła badania i wykluczyła cukrzycę, problemy z tarczycą ?
Jeśli nie zrobiła badań,a poleciła tylko karmę , na dodatek nie za mądry wybór, to...
Najlepiej wkleić wyniki kotka, na osobnym wątku i tam pytac o różne srpawy.

Zasugeruję jej takie rozwiązanie. Wspominała,że badanie krwi są w normie tylko ten tłuszcz w moczu... Dzięki gatiko :)
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Wto gru 08, 2015 14:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

wtenczas pisze:Zasugeruję jej takie rozwiązanie. Wspominała,że badanie krwi są w normie tylko ten tłuszcz w moczu... Dzięki gatiko :)

Tłuszcz, to raczej paliwo / energia ,dla kotka :-) Myślę,że ograniczanie go za pomocą Purina pro plan, to... jakiś absurd.
Tłuszcze zwierzęce.
Załóżcie wątek , tak będzie najlepiej. Wyniki badań, pytania... itd. :-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon gru 21, 2015 17:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Czy macie juz jakies prezenty dla swoich kotkow?

piter7

Od: Wto sie 03, 2010 19:15

Post » Śro gru 23, 2015 17:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

moje w tym roku skromnie, zakupilam spory zapas ich ulubionych puszek, mimo, ze mam jeszcza cala szafke z innymi mokrymi karmami:D

kociamama321

Post » Czw gru 24, 2015 11:06 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U nas na sniadanie wigilijne kangur http://www.kocimietka.pl/catz-finefood/ ... angur.html dla kotka rewelacja polecam :ok:

piter7

Post » Czw gru 24, 2015 14:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Purizon jagnięcina i ryba przegrywa u moich kotów z Brit Care Lilly 8O. Jedzą obydwie karmy ale Brit wzbudza obecnie większy entuzjazm.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Czw gru 24, 2015 14:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U nas Purizon na topie aktualnie tez Jagniecina nastepny bedzie rybny

piter7

Post » Czw gru 31, 2015 13:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

piter7

Post » Czw gru 31, 2015 15:33 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

U mnie obva puriyony, z czego Buka tylko jagniecego, a bOBEK WYZERA Z OBU MISEK :D WIEC I RYBNY PURIZON PRZYPADL MU DO GUSTU

kociamama321

[poprzednia][następna]