Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
wtenczas pisze:Potrzebuję informacji, kotu mojej znajomej w wynikach moczu od roku wychodzą krople tłuszczu, weterynarz zaleciła zmianę karmy na niskotłuszczową - Purine pro plan. Ma mieszane uczucia co do jakości. Karmy z niską zawartością to zwykle zbożówki light lub dla kastratów. Kot nie ma problemów z otyłością. Jaką dobrą, suchą karmę niskotłuszczową zatem podawać kotu ? Przed wynikami dostawał acanę , od dwóch miesięcy applawsa.
wistra pisze:Pewnie marketing szeptany
gatiko pisze:wtenczas pisze:Potrzebuję informacji, kotu mojej znajomej w wynikach moczu od roku wychodzą krople tłuszczu, weterynarz zaleciła zmianę karmy na niskotłuszczową - Purine pro plan. Ma mieszane uczucia co do jakości. Karmy z niską zawartością to zwykle zbożówki light lub dla kastratów. Kot nie ma problemów z otyłością. Jaką dobrą, suchą karmę niskotłuszczową zatem podawać kotu ? Przed wynikami dostawał acanę , od dwóch miesięcy applawsa.
Hmm, nie jestem lekarzem wet, ale wet poszła na skrótyOwszem , istnieje takie prawdopodobieństwo, o którym wspominała, ale pytanie - czy wykluczyła inne przyczyny - czy zrobiła badania i wykluczyła cukrzycę, problemy z tarczycą ?
Jeśli nie zrobiła badań,a poleciła tylko karmę , na dodatek nie za mądry wybór, to...
Najlepiej wkleić wyniki kotka, na osobnym wątku i tam pytac o różne srpawy.
wtenczas pisze:Zasugeruję jej takie rozwiązanie. Wspominała,że badanie krwi są w normie tylko ten tłuszcz w moczu... Dzięki gatiko
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 311 gości