Kot w każdej szafie (II)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 30, 2015 14:33 Re: Kot w każdej szafie (II)

jeśli są wśród nas większe panie (lub znajome takowych) to zapraszam na bazarek z figami prima sort:
viewtopic.php?f=20&t=171435

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie lis 01, 2015 4:44 Re: Kot w każdej szafie (II)

Zrobiłam bazarek na budki.
viewtopic.php?f=20&t=171464

Wieczorem dodam jeszcze kosmetyki.
Teraz padam już na pysk i muszę się trochę przespać przed wyjazdem na cmentarz do rodziców.

P.S. Już zrobione :) Kto może niech licytuje, a kto nie może, niech podrzuca w górę :ok: :1luvu:
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon lis 16, 2015 2:36 Re: Kot w każdej szafie (II)

ewan pisze:Wydarzenie gotowe https://www.facebook.com/events/1512615209056055/ udostępniajcie proszę i zapraszajcie znajomych.

Wydarzenie pozostaje bez odzewu, niestety.
Nie wiem czy dobrze widzę, ale wydaje mi się, że jest zrobione w grupie, a te nie docierają do tak dużej liczby osób jak wydarzenia robione jako oddzielna i niezaleźna strona.

Trzeba z tym coś zrobić, ponieważ wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, ze tegoroczna zima ma być znacznie bardziej mroźna od zim dotychczasowych. Zapowiadają to meteorolodzy amerykańscy i europejscy.
Dlatego sprawa budek dla kotów nabiera SZCZEGÓLNEGO znaczenia.
Proponuję więc, jeśli wydarzenie ewan nie jest zrobione w grupie, abyś dopuściła mnie do administrowania nim, a jeśli jest w grupie, to zrobię nowe.
I trzeba będzie stale je udostępniać oraz zapraszać swoich znajomych, bo sytuacja kotów może być naprawdę tragiczna, jeśli Prakseda nie będzie miała z czego zrobić budek.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon lis 16, 2015 10:52 Re: Kot w każdej szafie (II)

Wydarzenie jest publiczne, każdy go może zobaczyć jeżeli będzie udostępniane i będzie zaproszona duża liczba znajomych. Prosiłam Praksedę o zdjęcia budek, aby wstawiać, wtedy zawsze ukazuje się na głównej. Ale niestety nie udało jej się zrobić dobrych zdjęć, mam w sumie trzy w tym dwa rozmazane.
Bez tego trudno jest codziennie prosić tylko o pieniądze, nie pokazując nic w zamian.
Oczywiście zrobię Cię adminem, podaj proszę na pw imię i nazwisko.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob lis 28, 2015 22:19 Re: Kot w każdej szafie (II)

Hej dziewczyny :) Przepraszam że nie wrzucam zdjęć bezpośrednio tylko linkuję, ale nie mam cierpliwości do wklejania tu zdjęć, strasznie to upierdliwe ;) Staś (jeden z maluchów uratowanych przez Agnieszkę z budowy, jeden z trójki którą wzięłam od niej w czerwcu), w końcu ma dom! :D We wtorek zamieszkał z młodym małżeństwem i półroczną koteczką, już ciachnięty.

Link jest do fb, ale z tego co się orientuję post może zobaczyć każdy :) https://www.facebook.com/dtuoliimacka/p ... 2018040028
"A kiedy pada deszcz/Bezdomne koty mokną -/Co zrobić masz, sam wiesz:/W piwnicy otwórz okno.
(...)
Bo może być i tak:/W twych grzechach zaczną grzebać,/A kot – da łapką znak,/Uchyli furtę Nieba."

R. M. Groński

Nilith

Od: Czw sty 13, 2011 2:13

Post » Pon lis 30, 2015 9:41 Re: Kot w każdej szafie (II)

Właśnie miałam napisać, że Staś w nowym domu.
Nilith cudownie wychowała obydwa chłopaki. Wyleczyła, odchuchała, wykastrowała, zaszczepiła. Stasiowi znalazła świetny ds.
NILITH DZIĘKUJĘ BARDZO. JESTEŚ WSPANIAŁA. A TWÓJ DT JEST IDEALNY. POMOGŁAŚ MI BARDZO, BARDZO. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon lis 30, 2015 11:37 Re: Kot w każdej szafie (II)

Drodzy Przyjaciele i Życzliwi Forumowiecze,
Zwracam się do Was o pomoc w zakupie pudeł styropianowych na kocie domki.
Chcę wyjaśnić, że nie chodzi o moje podopieczne. One już dawno są zaopatrzone w budki. Nie dla siebie proszę. Chodzi o koty, o którym mam informację, że śpią pod krzakiem, koczują na parkingach, itp. Czasem sama odkrywam miejsca, gdzie są koty bez schronienia i tam stawiam. Dzwonią też do mnie inni opiekunowie kotów. Często zupełnie obcy mi ludzie przekazują sobie kontakt do mnie.
Zaznaczam, ze ja nie sprzedaję domków. Zabiegam o fundusze, bo sama nie jestem w stanie sfinansować kilkudziesięciu pudeł wraz z materiałami. (W sezonie robię 50-60 domków.) Przekazuję je opiekunom kotów/karmicielom, przeważnie ludziom starszym i z reguły ubogim, bo karmienie wiąże się z ogromnymi kosztami.
Teraz mam dużo zgłoszeń i nie nadążam. Budki robię praktycznie nocami. Ja plany budkowe i finansowe robię już pod koniec lata. Ale niestety większość opiekunów "budzi się' w sprawach domków dopiero gdy przychodzi mróz. Teraz mam dużo nowych zamówień a pudełka już mi się skończyły. Pozostałe materiały (folie, taśma, pleksi na daszki, pianka montażowa) mam bo już wcześniej zrobiłam spory zapas z własnych środków.
Na fb jest żebracze wydarzenie w tym celu, ale jest kiepsko z wpłatami. Dlatego piszę tutaj, gdzie sami kociarze, wrażliwi na kocią biedę. Bardzo serdecznie proszę, kto ma chęć i możliwość zafundować domek jakiemuś biedakowi. Będziemy wdzięczni. A kto wie, jak to będzie z tą furtą Nieba :wink: :D

A kiedy pada deszcz
Bezdomne koty mokną -
Co zrobić masz sam wiesz:
W piwnicy otwórz okno.
A kiedy szron się szkli,
spod nóg i kół śnieg pryska -
Zamknięte uchyl drzwi,
Zmarznięte wpuść kociska.
Bo może być i tak:
W twych grzechach zaczną grzebać,
A kot – da łapką znak,
Uchyli furtkę Nieba.
Ryszard Marek Groński
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Pon lis 30, 2015 11:48 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Mam nietypową prośbę.
Poszukuję bardzo sprawnej osoby, która dałaby radę wspiąć się po ogrodzeniu i drzewie na dach pawilonu. Chodzi o postawienie budek dla kotów. Widziałam, że koty mieszkają na tym dachu. Byłoby to bezpieczne dla nich miejsce. Płot jest standardowej wysokości (siatka w ramie). Drzewo dotyka do siatki i pochyla się na dach. Odległość miedzy płotem a dachem jakieś 1,5 m.

Ja jestem stara pierdoła z chorym kręgosłupem nie poradzę. To coś dla akrobaty.

Prakseda

Post » Pon lis 30, 2015 19:40 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Podniosę
:!: :!: :!:
Agnieszko, trzymaj się Aniele :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lis 30, 2015 20:55 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Globalne ocieplenie nie jest takie złe, co?

:1luvu: :201461 :201494 :aniolek: :201458 :201498 :20141
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon lis 30, 2015 22:27 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

wpłacę na jedną budkę, jutro już mogę nie zdążyć bo wyjeżdżam, ale spróbuję zdążyć :-)
Jak nie zdążę to w poniedziałek

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pon lis 30, 2015 23:50 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Prakseda pisze:Właśnie miałam napisać, że Staś w nowym domu.
Nilith cudownie wychowała obydwa chłopaki. Wyleczyła, odchuchała, wykastrowała, zaszczepiła. Stasiowi znalazła świetny ds.
NILITH DZIĘKUJĘ BARDZO. JESTEŚ WSPANIAŁA. A TWÓJ DT JEST IDEALNY. POMOGŁAŚ MI BARDZO, BARDZO. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Do ideału nam daleko, ale się staramy :oops: :1luvu:

Prakseda pisze:Mam nietypową prośbę.
Poszukuję bardzo sprawnej osoby, która dałaby radę wspiąć się po ogrodzeniu i drzewie na dach pawilonu. Chodzi o postawienie budek dla kotów. Widziałam, że koty mieszkają na tym dachu. Byłoby to bezpieczne dla nich miejsce. Płot jest standardowej wysokości (siatka w ramie). Drzewo dotyka do siatki i pochyla się na dach. Odległość miedzy płotem a dachem jakieś 1,5 m.

Za bardzo sprawną się nie uważam, ale jeszcze parę lat temu po drzewach często łaziłam :D Mogę pomóc :)
"A kiedy pada deszcz/Bezdomne koty mokną -/Co zrobić masz, sam wiesz:/W piwnicy otwórz okno.
(...)
Bo może być i tak:/W twych grzechach zaczną grzebać,/A kot – da łapką znak,/Uchyli furtę Nieba."

R. M. Groński

Nilith

Od: Czw sty 13, 2011 2:13

Post » Wto gru 01, 2015 9:17 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Nilith pisze:
Prakseda pisze:Właśnie miałam napisać, że Staś w nowym domu.

Do ideału nam daleko, ale się staramy :oops: :1luvu:

Prakseda pisze:Mam nietypową prośbę.

Za bardzo sprawną się nie uważam, ale jeszcze parę lat temu po drzewach często łaziłam :D Mogę pomóc :)

Dzięki ponownie, za chęć pomocy. To jest tam gdzie ze mną kiedyś byłaś. Zauważyłam, że koty schodzą z tego "kiosku".
Ale to sprawa na później, na razie nie mam pudeł na budki. Jak zrobię, to Cię wykorzystam. :wink:

Prakseda

Post » Wto gru 01, 2015 9:59 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Dziś pytanie, dziś odpowiedź.
WSPANIALI, NIEZAWODNI :1luvu:
Na moje konto budkowe włynęło:
JA-BA - 50 zł
Beata K z Warszawy - 200 zł (Beatko, ujawnisz na pw swój nick? Napisałabym do Ciebie dwa słowa. Jeśli nie masz takiego życzenia, to nie było pytania.)
Carmen 201 - 120 zł

DZIĘKUJĘ BARDZO!!!!

Zaraz piszę do Styromaxu zamówienie :piwa: :D

Prakseda

Post » Wto gru 01, 2015 10:05 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

marivel pisze:wpłacę na jedną budkę, jutro już mogę nie zdążyć bo wyjeżdżam, ale spróbuję zdążyć :-)
Jak nie zdążę to w poniedziałek

Dzięki wielkie i dobrej podrózy :1luvu:

Prakseda

[poprzednia][następna]