[*] Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2015 10:10 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Dzięki Kwinta!
Też miłego dnia życzę (i weekendu!) :1luvu: :1luvu:
Muszę się jakoś zorganizować z tą kuwetą :)
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Od: Pt mar 20, 2015 10:18

Post » Pt paź 16, 2015 10:35 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Ja też mam wyjęte drzwiczki z kuwety krytej. Moje nie mogły załapać. Tłumoki jedne... :twisted:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lis 02, 2015 10:55 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

U nas kotki zostały zaszczepione na wściekliznę, choroby podstawowe, zaczipowane i zapaszportowane :))) ! Są gotowe do wyjazdu. Wyjeżdżamy na początku października. edit: grudnia! :D
Mają się bardzo bardzo dobrze :)

ps. wet powiedział, że Julek jest za gruby :( no tak czułam właśnie.... wiadomo, że nadwaga obciąża i stawy i serduszko. Rozpoczynamy dziś dietę! Gdy wychodziłam do pracy to dostały po porcji żarcia, a tak to mają tylko miskę z wodą. Dostaną jedzonko gdy wrócę. Myślę, że będę im dawać 3 x dziennie. Bidulki będą na początku głodne, muszą się przestawić. (wcześniej miały po prostu nasypaną karmę do miski i jadly kiedy chciały-i efekt taki, że są za grube...)

Kupiłam Feliway w sprayu, bo muszę uczyć koty jeżdżenia w aucie... Do tej pory jeżdziły tylko do weta i teraz transporter = stres, wycie, wierzganie... Będę z nimi jeździć do sklepu i na wycieczki aby zrozumialy, że podróż to nie tylko zastrzyki i ból...

Pozdrawiamy! :1luvu: :1luvu:
niedługo dodam zdjęcia :)
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."

Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby

Horek

Post » Nie lis 08, 2015 20:44 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Julianek już po raz drugi został wykąpany przeze mnie w wannie.... Boże, ten kocur nie myje tyłka... muszę mu wycierać chusteczkami nawilżanymi dla dzieci.... ale czasami nawet to nie pomaga. Musiałam go wsadzić do wanny i po prostu wykąpać :roll: :roll: masakra.... wiadomo- on śpi w moim łóżku, leży na kanapie itp. - nie może chodzić taki obsr.... :oops: :oops: Nie wiem dlaczego on mi to robi... (jak sam fakt mycia kotu tyłka wygląda....)

Kotki od poprzedniej soboty są na diecie. Dstają 2-3 razy puszkę (3-4 łyżeczki) + troszkę suchej karmy, ale niedużo. Nie protestują jakoś bardzo 8) Pozdrawiamy Was :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu:

Horek

Post » Pon lis 09, 2015 10:56 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Mam dla Was porcję obiecanych zdjęć :D troszkę się uzbierało, bo jestem maniaczką robienia kotom fotek :kotek: :kotek:

1. Presia księżniczka na swojej pufie (obrażona)
Obrazek

2. Klusek na moim laptopie
Obrazek

3. Zdjęcie do paszportu :D
Obrazek

4. Nie to żeby się rozpychał (to czerwone z lewej to moja siostra.... Julian zajął całe łóżko!) Król jest tylko jeden :D
Obrazek

5. Zbliżenie na króla (oczko pomimo zakrapiania nadal ropieje...)
Obrazek

6. Presia w ulubionej kryjówce
Obrazek

7. Presia grzeje dupkę na parapecie
Obrazek

8. grzanie dupki cd.
Obrazek

9. gość za oknem
Obrazek

ściskamy Was! :1luvu: :1luvu:

Horek

Post » Pon lis 09, 2015 11:05 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Cuda, cudeńka :D
Przepiękne masz kotki Horeczku i cudowny widok za oknem :1luvu:
Buziaki dla księżniczki i blondasa <3 <3

Tak mi żal, że wyjedziecie ... :(
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon lis 09, 2015 12:58 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Kwinta, też przesyłamy buziaki :1luvu: :1luvu: Co do wyjazdu- owszemm, wyjeżdżamy, ale na Miau nadal będziemy :P :P będziemy po prostu zdawać relacje z naszego pobytu za granicą :mrgreen: mamy duuużo planów, m.in. zrobienie na wiosnę wybiegu na balkonie dla kiciorków, więc będziemy to na pewno dokumentować i przesyłać zdjęcia. Napiszemy też jak nasza podróż, jak koty to zniosły itp. Teraz wożę je np. do sklepu aby przyzwyczaiły się do jazdy, bo początkowo reagowały dużym stresem (kojarzyło im się, że jadą do weta). Teraz trochę lepiej - Julek już się nie ślini, Preśka mniej płacze. Jesteśmy na dobrej drodze aby przeżyć podróż do Niemiec :D

Horek

Post » Wto lis 24, 2015 10:47 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Pakujemy się powoli... w piątek rano wyjeżdżamy...
Ręce mi opadają- nie mam siły się popakować... mam mnóstwo rzeczy do zrobienia :cry: :cry:

Horek

Post » Wto lis 24, 2015 11:01 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Dasz radę Paula, jak zawsze ... :ok: :ok: :ok:
Już w piątek wyjeżdżacie ? 8O :(
Będę czekała na info, jak kotki zniosły podróż, jak się aklimatyzują i w ogóle jak Wam tam jest ... :1luvu:
Buziaki i moc serdeczności cudna dziewczyno <3 :s4:

kwinta

Post » Wto lis 24, 2015 11:03 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gdzie ja byłam ze nie widziałam takich pięknych zdjęc? :1luvu:

I gosci macie cudownych, ale to sa wlasnie uroki mieszkania w domku gdzieś blisko lasu czy pola :1luvu:

Ułożycie sobie zycie na nowo za granica, nie zapomnijcie o nas! :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lis 25, 2015 9:28 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Musimy jakoś dać radę, wiem... ale ciężko jest :cry: jestem z tym wszystkim sama. Pociesza mnie to, że jadę do męża. On już zakupił Feliway do gniazdka i kazałam mu już włączyć aby feromony się uwalniały. Ja mam Feliway w sprayu na podróż, jeszcze kupię żel zmniejszający stres. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić dla moich skarbów... Dziś jadę na miasto i mam mnóstwo spraw do załatwienia i biorę ze sobą koty. Muszą się przyzwyczaić do dłuższych podróży. Jeżdziły ze mną już troszkę, ale były to krótkie dystanse, po kilka kilometrów. Dziś będą musiały długo być w aucie- mam nadzieję, że nie zmarzną jak będą na mnie czekać... Zimno jest na dworze. Wsadzę im do transporterków ciepłe ręczniki. No i nie będą na mnie jakoś bardzo długo czekać jednorazowo, tylko załatwię coś i jadę, znów załatwię i jadę itp. Żeby mi się tylko nie rozchorowały... Ale muszę je przyzwyczaić, bo nie przeżyją tej długiej na 12h podróży...

Nie zapomnimy o Was!!! :kotek: :1luvu:

Horek

Post » Śro lis 25, 2015 12:10 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

My nie zapomnimy o Tobie. :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Śro lis 25, 2015 15:23 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Muza, dzięki :) ! :1luvu:

Koty były dziś 3h w aucie. Trochę siedziały i na mnie czekały, trochę podróżowały. Julianek był przegrzeczny (Feliway na niego działa), ale Presia...... o matko. Jęczała cały czas... a popsikałam jej nawet kocyk w transporterku. Pół ręcznika, którym przykryłam transporterek (aby miała cieplej) wsadziła przez szparki do środka... pozaciągała pazurkami ten ręcznik. Wierzgała łapkami. Z tego wszystkiego pojechałam do weta i wzięłam dla niej tabletki uspakajające na podróż za granicę. Kupiłam też podkłady do transporterka, bo nie wiadomo czy koty np. nie zwymiotują. Wiem, że mam im nie dawać jedzenia przed podróżą, a tabletkę ma Presia dostać godzinę przed wyjazdem. Jutro biorę samą Presię na przejażdżkę. (już krótszą, ok. godzinną). Musi się przyzwyczajać... Ciężko mi się patrzy na to jak ona się stresuje :cry: :cry:

Horek

Post » Czw lis 26, 2015 10:59 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Boziuuuuu cały dom mam za przeproszeniem rozpierdzielony.... koty zadowolone- mnóstwo kartonów, do których można się chować... Spały w otwartym kartonie z moimi ubraniami :P nie mam siły... stresuję się okropnie :cry: w pakowaniu końca nie widać...

Horek

Post » Czw lis 26, 2015 11:12 Re: Presia-trzyłapka i Julian- głuchy brytyjczyk

Nie stresuj się Horeczku tylko się spręż i do roboty :D :ok:
Za chwilę będzie po wszystkim a jutro o tym czasie będziesz już w drodze :1luvu:
Trzymam jutro mocno kciuki za podróż, za dobre samopoczucie kotków i czekam na info jak zajedziecie <3 :s4:
No i kciuki ogromne trzymam za nowe, miejmy nadzieję lepsze życie :D :ok:

kwinta

[poprzednia][następna]