Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie s. 62, Mirra s. 78

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2015 23:41 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

No, te się nie udusiły :roll:
Za to wyspały na maksa :strach:

Hania66 pisze:Zdolne dzieci :wink: :ok:

Do wszystkiego :|

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lis 11, 2015 10:53 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

Dzięki NCZ nawiedziliśmy wczoraj naszą ulubioną panią dr :1luvu:
Kubuś ma paskudne zapalenie krtani 8O
W życiu bym nie powiedziała, że coś więcej poza zawalonym noskiem się dzieje.

I przekopiuję swój wpis od Paluszków:
Uważajcie, bo tegoroczna sezonówka właśnie tak wygląda.
NieMój Kubuś się paskudnego zapalenia krtani dorobił w sumie przez 3 dni.
Objawy właśnie takie: tylko psikanie noskiem i lekki wyciek z oczu. Przy czym jeszcze przez weekend wydzielina była krystalicznie czysta, więc podałam uodparniacze i liczylam, że się wykuruje. W poniedziałek kot już bardzo marny, ale poza kichaniem innych objawów nie było. Objawy "zewnętrzne" były zupełnie niewspółmierne do samopoczucia kota :( Żadnego kaszlu.
Głupio mi cholernie, że nie poleciałam z nim wcześniej, ale naprawdę to nie wyglądało na nic poważnego, a kot dorosły, powinien dać radę.
Właśnie gadałam ze znajomą - w identyczny sposób wyhodowali na uodparniaczach 2 zapalenia krtani i jedno oskrzeli również u dorosłych, szczepionych kotów :?
Objawy te same: lekkie psikanie nosem i wydawałoby się niegroźna wydzielina z nosa i oczu.
Zaraz mnie czeka przegląd gardeł pozostałych kichaczy :?
Tak że uważajcie, bo tegoroczny jesienny katarek bardzo zdradliwy jest :|

W tym sezonie to normalne, że przechodzi seria katarów przez stado - zazwyczaj tylko młodzież się rozkładała bardziej, ale też nie aż tak bardzo :?

Kubuś jest na antybiotyku, ze względu na nerki nic p/zapalnego nie dostał, choć burdel w gardle taki, że się dr nawet nad sterydem zastanawiała :?
Na szczęście dziś już wyraźnie lepiej się czuje.
Od poniedziałku jest na cykloferonie. Może gdybym podała wcześniej, to by się tak nie rozłożył, ale nie chciałam strzelać do muchy z armaty :?
To kichanie naprawdę nie wyglądało groźnie :(

OKI

Post » Czw lis 12, 2015 12:59 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

OKI pisze:ultra75, nie zauważyłam pytania 8O :oops:
Nie wiem, co mi się stało - to samo, co wiosną z nogą chyba.
Czyli jakieś nadwyrężenie(?) stawu od codziennych czynności, bez urazu, bez powodu :(
Zaczyna mnie to niepokoić. Dziś już jest nieźle, ale łapa dalej boli i nie do końca mogę ruszać palcami.
Dwa dni temu była jakaś masakra - palec jak baleron i pół dłoni spuchnięte.
W zasadzie nic nie byłam w stanie zrobić.
NCZ, jak zwykle niezawodna, dostarczyła maści na szczury i pomogło - dzięki! :1luvu:
Konskie dawki aspiryny też chyba zadziałały.
Tylko mnie martwi, bo cuś mi tu nie gra - dwa takie "epizody" w ciągu roku, bez wyraźnego powodu to trochę za dużo :|

Kurcze, OKI, tyż nie wiem, co to może być :roll: . U mnie wyskoczył ganglion - żeby było śmieszniej na lewym nadgarstku a nie na prawym (jestem praworęczna). Ale zanim się pojawił to bolało i to chwilami bardzo, ale nie puchło. Teraz nie boli, ale za to wygląda niewyjściowo :evil: . Ale z dwojga złego wolę to ;-).
Spieszę donieść, że mała czarna dzika trójłapka (alias Małpiszon, jakoś się jeszcze nie dorobiła godziwego imienia, z tym mam zawsze problem :oops: ) już śmiga na salonach i daje się pogłaskać nawet po brzuszku :-D. Na kolana nie przychodzi, ale czasami jak zalegam na sofie, to się położy w nogach :-).
Dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich futer! Trzymajcie się!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw lis 12, 2015 13:24 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

Dzięki :) I nawzajem :)

Pogrzebałam w necie i mogę się domyślać, co mnie z dużym prawdopodobieństwem gnębi :?
I nie jest wesoło :roll:
Tak czy śmak nie ma to większego znaczenia, bo wszystkie schorzenia stawów leczy się w zasadzie tak samo - NLPZ dopyszcznie i steryd dostawowo.
NLPZ zapodaję sobie sama, sterydu dostawowo jeszcze nie umiem ;)
Ale wszystko przede mną :twisted:
Na szczęście przy łapie to nie było konieczne - nie ma aż takich obciążeń jak kostka.
Za to, żeby mi nie było za łatwo, to stan zapalny przesunął się na kolejny staw w tym samym palcu :(
Zaraz idę napaść na aptekę i wykupić całą aspirynę, jaką mają na stanie :roll:
Na szczęście pomaga, a przy okazji wykuruję sobie wreszcie to wlekące się przeziębienie :P

OKI

Post » Czw lis 12, 2015 21:05 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

zaznaczę, że jestem, czuwam :twisted:

ultra75 pisze:Kurcze, OKI, tyż nie wiem, co to może być :roll: . U mnie wyskoczył ganglion - żeby było śmieszniej na lewym nadgarstku a nie na prawym (jestem praworęczna). Ale zanim się pojawił to bolało i to chwilami bardzo, ale nie puchło. Teraz nie boli, ale za to wygląda niewyjściowo :evil: . Ale z dwojga złego wolę to ;-).
Spieszę donieść, że mała czarna dzika trójłapka (alias Małpiszon, jakoś się jeszcze nie dorobiła godziwego imienia, z tym mam zawsze problem :oops: ) już śmiga na salonach i daje się pogłaskać nawet po brzuszku :-D. Na kolana nie przychodzi, ale czasami jak zalegam na sofie, to się położy w nogach :-).
Dużo zdrowia dla Ciebie i Twoich futer! Trzymajcie się!

też tak miałam, ale u mnie to było ewidentne długotrwałe obciążenie nieprzyzwyczajonego stawu (konkretnie to trzymałam swoją 10-12kg kruszynkę podczas wiązania w chustę z przodu). wchłonęło się samo po roku czy dwóch :) teraz mam tylko niewielki na prawym nadgarstku ;)

zdrówka wszystkim!

a! OKI Ty masz często problem z zatokami, prawda? mnie właśnie teraz dopadło jakieś ostre zapalenie, ledwo się mogłam ruszać i do stanu używalności(bo zdrowia to nie) doprowadził mnie Aleve, ale jak pisali na opakowaniu: najpierw podwójna dawka, a potem normalnie.
żeby było ciekawiej jakiś miesiąc temu skończyłam serię zastrzyków z antybolem, na to cholerstwo :D
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Czw lis 12, 2015 21:12 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

ezzme pisze:a! OKI Ty masz często problem z zatokami, prawda? mnie właśnie teraz dopadło jakieś ostre zapalenie, ledwo się mogłam ruszać i do stanu używalności(bo zdrowia to nie) doprowadził mnie Aleve, ale jak pisali na opakowaniu: najpierw podwójna dawka, a potem normalnie.
żeby było ciekawiej jakiś miesiąc temu skończyłam serię zastrzyków z antybolem, na to cholerstwo :D

A to ewidentnie oznacza, że leczenie było za krótkie skoro dziadostwo nawróciło :?
Moje zatoki już osiagnęły ten stan, że leczone i nieleczone są upierdliwe tyle samo czasu.
W tym roku o tyle dały mi się we znaki, że poleciały razem z całą gamą objawów grypowych, w tym potwornym osłabieniem i fatalnym samopoczuciem.
Sam glut i ból twarzy to stały zestaw :?

OKI

Post » Czw lis 12, 2015 21:21 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

nie wiem czy za krótko, bo byłam na kontroli i było dobrze :roll:
u nas to o tyle skomplikowane, że mała też przy każdym katarze łapie zapalenie zatok, więc chorujemy synchronicznie.
ostatnio u mnie skończyło się na jednej serii zastrzyków, a mała zastrzyki i potem jeszcze syrop, bo tak ją trzymało. poszła do przedszkola i po tygodniu to samo yeah!
ja objawy miałam tydzień później, ale jak ona była w przedszkolu to akurat zdążyłam nieźle przemarznąć :D
problemy z zatokami ma od dziecka i widać mała to samo :(

a na ból twarzy to właśnie Aleve mi pomogło-można spokojnie funkcjonować ;)

ezzme

Post » Czw lis 12, 2015 21:24 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

Ból na twarzy nie przeszkadza mi w funkcjonowaniu ;)
Fatalne samopoczucie ogólne już tak.
Ja mam niskie ciśnienie i dodatkowo zazwyczaj obniżoną temp. ciała.
W przypadku choroby dodatkowo spadają mi oba - nie idzie funkcjonować w stanie letargu :?

OKI

Post » Czw lis 12, 2015 21:34 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

ooo też to mam-temperatura i ciśnienie ;)

ezzme

Post » Wto lis 24, 2015 8:20 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

OKI, żyjesz... :roll: ?

ultra75

Post » Wto lis 24, 2015 10:33 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

Żyję, żyję...
Wszyscy zdrowi.
No, mniej więcej ;)
Trochę się dzieje - mam nadzieję, że do końca tygodnia się powyjaśnia, to może będzie o czym pisać.
Na razie wszystko jest w zawieszeniu :?

OKI

Post » Wto lis 24, 2015 11:12 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

Uffff :D .
W takim rację grzecznie czekam na relację :-).

ultra75

Post » Wto lis 24, 2015 11:17 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

W ramach dodatkowej rozrywki boksuję się z Play'em od czwartku - postanowili obdarować mnie nowym abonamentem, 2-krotnie wyższym :twisted:
Ot tak sobie, z dnia na dzień, bez uprzedzenia, bez rozmowy.
Siurprajz :twisted:

OKI

Post » Wto lis 24, 2015 22:39 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

Uprasza się o podwójne kciuki za łagodną aklimatyzację :ok:

Masakra od dzisiaj masakruje nowy dom ;)
Na nasze, komisyjne, oko - świeżo wyremontowane to mieszkanko :strach:
Dla NCZ jak zwykle olbrzymie podziękowania za transport i asystę przy eksmisji gamoni :201494 :201494 :201494

OKI

Post » Wto lis 24, 2015 22:40 Re: Życie toczy się dalej - Radio dla Ciebie -> s. 62

:mrgreen:
:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]