ewar pisze:No to chyba pozostaje schronisko.Na miau większość zakoconych po uszy, albo też nie może z różnych powodów ,tak jak Ty przygarnąć kota.Taka jest smutna prawda.
Zdaję sobie sprawę, że tu jest ogrom bid potrzebujących domy, ale każde ogłoszenie to już większa szansa na dom.
ASK@ pisze:Rób mu ogłoszenia w necie. Fajny tekst, fotki i zarzuć internet kotem.
Zrób fb.Lub poproś o nie.
ewar ma rację. Tutaj wszystko zakocone.
Szukamy przez ogłoszenia domu naszym podopiecznym.
Na Fb już poszło ogłoszenie, będę na bieżąco przypominać o nim.
ewar pisze:Mam sześć tymczasów, zdrowe, zadbane, młodziutkie, kuwetkowe, są w domu i ZERO odzewu na ogłoszenia.Fredek, piękny rudas już od lutego u mnie i nic.Nie wiem jakie szanse ma kot żyjący na polu, bez DT, o którym niewiele wiadomo.No, ale cuda się zdarzają.Tylko, czy on przeżyje, jest już bardzo zimno

Ewar Ty pamiętasz Bombaja? Wiesz, że gdybym mogła to od razu bym go wzięła na DT. Póki co jest wpuszczany do domu do którego się przybłąkał, dostaje jedzenie... Ale najbardziej się boję o te noce.
ASK@ pisze:ewar pisze:Mam sześć tymczasów, zdrowe, zadbane, młodziutkie, kuwetkowe, są w domu i ZERO odzewu na ogłoszenia.Fredek, piękny rudas już od lutego u mnie i nic.Nie wiem jakie szanse ma kot żyjący na polu, bez DT, o którym niewiele wiadomo.No, ale cuda się zdarzają.Tylko, czy on przeżyje, jest już bardzo zimno

Wiem jak to jest z ogłoszeniami. Siedzą i u mnie tymczasiątka obrobione na full wypas. A takie wypłochy jak ten rudzik były.
Odzew różny.
Ale w tym wypadku jak się nie spróbuje to się nie dowie.
Łaska adopcyjna na pstrym kocie jeździ.
To zawsze dodatkowa szansa dla kota.
Też obawiam sie ,że kot nie przeżyje. Zimno jest.
Ale skoro Lavi nie może ogarnąć kota sama, to niech pisze ogłoszenia .
I odda go do schronu. Innej szansy nie ma dla niego.
Bardzo bym nie chciała go oddawać, ale chyba najrozsądniejsza opcja.
bea3 pisze:Lavi, możesz też przejrzeć lokalne ogłoszenia na olx czy gumtree, może rzeczywiście komuś zaginął.
Tak też zrobię. Niestety tu większość ludzi nie szuka kotów "Wyszedł? Wróci! Zawsze wraca. " Nie wrócił ? Trudno" Mała garstka faktycznie się przejmuje. Ale a nuż się uda.