Mielec - Znaleziono młodego kocurka! - W DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2015 11:29 Mielec - Znaleziono młodego kocurka! - W DS!

Witam!
Od kilku dni do jednej z posesji w Mielcu przybłąkał się młody kocurek - został oceniony na ok. roku. Maluch jest oswojony możliwe, że komuś zginął, bardzo milusiński i ma chyba delikatnego zeza ;) , nie wiemy czy jest kuwetowy, nie potrafi jeszcze wskakiwać na parapet - niestety osoby, do których przychodzi nie mogą go zostawić u siebie. Pilnie szukam dla niego domu! Kociak nie może w taką pogodę błąkać się po polu.
Wiem, że jest tu dużo futer potrzebujących bardziej pomocy, ale warto spróbować. A nuż ktoś się zakocha w tym maluchu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob sty 16, 2016 12:05 przez Lavi, łącznie edytowano 1 raz

Lavi

Od: Pon lut 06, 2012 21:56

Post » Sob lis 14, 2015 14:13 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lis 14, 2015 16:15 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

A Ty nie możesz go umieścić tymczasowo chociażby w łazience?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 14, 2015 17:22 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

ewar pisze:A Ty nie możesz go umieścić tymczasowo chociażby w łazience?

Nie ma mnie na co dzień w Mielcu.
Poza tym lekarz zabronił mi kontaktu ze zwierzętami czy to w schronisku czy tymi w domu, a tym bardziej kotami. A rodzice się nie zgadzają na przetrzymanie - ojciec ma alergię na koty.

Lavi

Post » Sob lis 14, 2015 18:07 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

No to chyba pozostaje schronisko.Na miau większość zakoconych po uszy, albo też nie może z różnych powodów ,tak jak Ty przygarnąć kota.Taka jest smutna prawda.

ewar

Post » Sob lis 14, 2015 18:11 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

Rób mu ogłoszenia w necie. Fajny tekst, fotki i zarzuć internet kotem.
Zrób fb.Lub poproś o nie.

ewar ma rację. Tutaj wszystko zakocone.
Szukamy przez ogłoszenia domu naszym podopiecznym.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 14, 2015 18:19 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

Mam sześć tymczasów, zdrowe, zadbane, młodziutkie, kuwetkowe, są w domu i ZERO odzewu na ogłoszenia.Fredek, piękny rudas już od lutego u mnie i nic.Nie wiem jakie szanse ma kot żyjący na polu, bez DT, o którym niewiele wiadomo.No, ale cuda się zdarzają.Tylko, czy on przeżyje, jest już bardzo zimno :(

ewar

Post » Sob lis 14, 2015 18:24 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

ewar pisze:Mam sześć tymczasów, zdrowe, zadbane, młodziutkie, kuwetkowe, są w domu i ZERO odzewu na ogłoszenia.Fredek, piękny rudas już od lutego u mnie i nic.Nie wiem jakie szanse ma kot żyjący na polu, bez DT, o którym niewiele wiadomo.No, ale cuda się zdarzają.Tylko, czy on przeżyje, jest już bardzo zimno :(

Wiem jak to jest z ogłoszeniami. Siedzą i u mnie tymczasiątka obrobione na full wypas. A takie wypłochy jak ten rudzik były.
Odzew różny.
Ale w tym wypadku jak się nie spróbuje to się nie dowie.
Łaska adopcyjna na pstrym kocie jeździ.
To zawsze dodatkowa szansa dla kota.
Też obawiam sie ,że kot nie przeżyje. Zimno jest.
Ale skoro Lavi nie może ogarnąć kota sama, to niech pisze ogłoszenia .
I odda go do schronu. Innej szansy nie ma dla niego.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 14, 2015 18:25 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

Lavi, możesz też przejrzeć lokalne ogłoszenia na olx czy gumtree, może rzeczywiście komuś zaginął.

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Sob lis 14, 2015 18:43 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

ewar pisze:No to chyba pozostaje schronisko.Na miau większość zakoconych po uszy, albo też nie może z różnych powodów ,tak jak Ty przygarnąć kota.Taka jest smutna prawda.

Zdaję sobie sprawę, że tu jest ogrom bid potrzebujących domy, ale każde ogłoszenie to już większa szansa na dom.

ASK@ pisze:Rób mu ogłoszenia w necie. Fajny tekst, fotki i zarzuć internet kotem.
Zrób fb.Lub poproś o nie.

ewar ma rację. Tutaj wszystko zakocone.
Szukamy przez ogłoszenia domu naszym podopiecznym.

Na Fb już poszło ogłoszenie, będę na bieżąco przypominać o nim.

ewar pisze:Mam sześć tymczasów, zdrowe, zadbane, młodziutkie, kuwetkowe, są w domu i ZERO odzewu na ogłoszenia.Fredek, piękny rudas już od lutego u mnie i nic.Nie wiem jakie szanse ma kot żyjący na polu, bez DT, o którym niewiele wiadomo.No, ale cuda się zdarzają.Tylko, czy on przeżyje, jest już bardzo zimno :(

Ewar Ty pamiętasz Bombaja? Wiesz, że gdybym mogła to od razu bym go wzięła na DT. Póki co jest wpuszczany do domu do którego się przybłąkał, dostaje jedzenie... Ale najbardziej się boję o te noce.

ASK@ pisze:

Wiem jak to jest z ogłoszeniami. Siedzą i u mnie tymczasiątka obrobione na full wypas. A takie wypłochy jak ten rudzik były.
Odzew różny.
Ale w tym wypadku jak się nie spróbuje to się nie dowie.
Łaska adopcyjna na pstrym kocie jeździ.
To zawsze dodatkowa szansa dla kota.
Też obawiam sie ,że kot nie przeżyje. Zimno jest.
Ale skoro Lavi nie może ogarnąć kota sama, to niech pisze ogłoszenia .
I odda go do schronu. Innej szansy nie ma dla niego.

Bardzo bym nie chciała go oddawać, ale chyba najrozsądniejsza opcja.

bea3 pisze:Lavi, możesz też przejrzeć lokalne ogłoszenia na olx czy gumtree, może rzeczywiście komuś zaginął.

Tak też zrobię. Niestety tu większość ludzi nie szuka kotów "Wyszedł? Wróci! Zawsze wraca. " Nie wrócił ? Trudno" Mała garstka faktycznie się przejmuje. Ale a nuż się uda.

Lavi

Post » Sob lis 14, 2015 18:46 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

Może mu jakąś budkę na noc postawić. Prowizoryczną choć. Zamknięty karton owinięty folią z polarem w środku. Jakiś kosz, szafka, mabel...
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 14, 2015 19:07 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

ASK@ pisze:Może mu jakąś budkę na noc postawić. Prowizoryczną choć. Zamknięty karton owinięty folią z polarem w środku. Jakiś kosz, szafka, mabel...

Tej nocy chyba go wzięli na noc do domu. Na pewno o to zapytam jak będę miała możliwość. Prawdopodobnie ktoś go tam podrzucił i on porusza się tylko po terenie podwórka.
Właśnie się dowiedziałam, że ma problem z widzeniem. Nie potrafi ocenić odległości, z parapetu zeskoczy ale nie wskoczy, wszedł ostatnio w plastikowe pudełko.

Lavi

Post » Sob lis 14, 2015 19:55 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

Pamiętam Bombaja, kota z paskudną raną na pyszczku i FELV+.Nikt nie mógł/nie chciał mu pomóc.Już za TM, ale miał kilka lat dobrego życia, odszedł z godnie, nie w schronie, nie w tej piwnicy.Był to jeden z mądrzejszych, najmilszych kotów, z jakimi miałam do czynienia.
Ten kocurek prawdopodobnie nie widzi, możliwe, że dlatego ktoś się go pozbył, ale tego nie wiem.Szanse na przeżycie ma mizerne, w schronie nie wiem też czy sobie poradzi.Ale oddaj go tam, będziesz mieć czyste sumienie, bo to jest jednak jakaś szansa.Może ktoś przyjdzie do schronu i go weźmie?

ewar

Post » Nie lis 15, 2015 11:05 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

ewar pisze:Pamiętam Bombaja, kota z paskudną raną na pyszczku i FELV+.Nikt nie mógł/nie chciał mu pomóc.Już za TM, ale miał kilka lat dobrego życia, odszedł z godnie, nie w schronie, nie w tej piwnicy.Był to jeden z mądrzejszych, najmilszych kotów, z jakimi miałam do czynienia.
Ten kocurek prawdopodobnie nie widzi, możliwe, że dlatego ktoś się go pozbył, ale tego nie wiem.Szanse na przeżycie ma mizerne, w schronie nie wiem też czy sobie poradzi.Ale oddaj go tam, będziesz mieć czyste sumienie, bo to jest jednak jakaś szansa. Może ktoś przyjdzie do schronu i go weźmie?

Bombaj będzie zawsze w moim sercu i pamięci bo to pierwszy kot, któremu udało mi się w jakimś stopniu pomóc. Chciałabym mieć większe możliwości ale pewnych rzeczy nie przeskoczę.

Poczekam do jutra, kot nie został na zimnie, z jedzeniem. Dam znać jak się sprawa rozwiąże.

Mój tato twierdzi, że ona ma zeza i przez niego nie widzi. Też widzicie te dziwne oczy?
Można powiększyć zdjęcie.
Obrazek

Lavi

Post » Nie lis 15, 2015 19:47 Re: Mielec - Znaleziono młodego kocurka!

Dziwne te oczęta...
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

[następna]