Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Maxio [*] za TM

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 13, 2015 9:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

MaryLux pisze:
Moli25 pisze:
MaryLux pisze:Obrazek

Mirka takiego ma na ścianie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To teraz ma też w wątku

na ścianie trochę inny niz na wątku, to mam teraz dwa :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 13, 2015 9:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

klaudiafj pisze:Tosia też się drze - całe dnie dre jape z przerwą na spanie i jedzenie i czasem jak jest czymś zajęta i zapomni się drzeć, ale potem nadrabia :) Może te czarne tak mają ;) Kitusia też się darła jakiś czas temu :)

Bożenki prawie nie słychać, tylko jak jedziemy z nią do weta to płacze, chyba bardzo nie lubi tam być :placz:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 12:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Biedulka :( ale jeszcze pokaże na co ja stać jak wydobrzeje :) Tosia tez była niemowa jak mówiłaś ; ) a teraz jest tak rozwrzeszczana ze drze jape nawet teraz jak pisze ten post ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lis 13, 2015 12:29 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

klaudiafj pisze:Biedulka :( ale jeszcze pokaże na co ja stać jak wydobrzeje :) Tosia tez była niemowa jak mówiłaś ; ) a teraz jest tak rozwrzeszczana ze drze jape nawet teraz jak pisze ten post ;)

Tosia to tylko pyszczek otwierała przez pierwsze dni u mnie i jej nic nie było słychać, Bożenka to chociaż jakieś piski wydaje.
Ona dzisiaj też ma święto i właśnie gotuję jej udko, może zje, bo już dwie różne puszki jej dzisiaj otworzyłam i tylko troszeczkę zjadła :(
Ale będzie musiała się podzelić mięskiem z Tofikiem, bo on już nie moze się doczekać, kiedy będzie dobre do jedzenia, co chwilę idzie do kuchni i sprawdza :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 12:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

No i Tosia też tak wybrzydza, a gotowanego już nie chce, a kiedyś tak jej smakowało. Ale znalazłam na nią sposób - jak nie chce jeść, bo jej nie podchodzi saszetka to otwieram jej tą puszeczkę niebieską, którą Ci pokazywałam - to nawet jak je jedną po drugiej to jej smakuje :) I wszystkim moim kotom, także jak będziesz w markecie to kup sobie te puszeczki (czy w zoologicznym) zawsze warto mieć rezerwową karmę - czy jako smakołyk, bo to takie małe na trzy koty :). Ciekawe czy Bożenka zje gotowane udko. Wczoraj dałam kotom surową pierś z kurczaka i Tosia jadła :) Marysia też, ale Marysi to musiałam przynieść na talerzyku na drapak i na leżąco jadła hehe

edit. a teraz się gonią z Marysią. Robiłam sobie śniadanie i miałam otwarte masło. Tosia wsadziła doń łeb :D Dałam jej na talerzyk a masło zamknęłam, bo miałam takie w pudełku. Piszę do Ciebie a patrzę kątem oka, Tosia znowu przy maśle i sama otwarła sobie pudełko Ooo I wylizała resztę :roll: :ryk:

edit. aha a żeby było śmieszniej to Tosia nawet jak spi a usłyszy, że jedzenie się szykuje jakiekolwiek to na złamanie karku biegnie - jest pierwsza do wszelkiego jedzenia, jak jakiś głodomór :D A i tak wybrzydza :D

klaudiafj

Post » Pt lis 13, 2015 14:24 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

klaudiafj pisze:No i Tosia też tak wybrzydza, a gotowanego już nie chce, a kiedyś tak jej smakowało. Ale znalazłam na nią sposób - jak nie chce jeść, bo jej nie podchodzi saszetka to otwieram jej tą puszeczkę niebieską, którą Ci pokazywałam - to nawet jak je jedną po drugiej to jej smakuje :) I wszystkim moim kotom, także jak będziesz w markecie to kup sobie te puszeczki (czy w zoologicznym) zawsze warto mieć rezerwową karmę - czy jako smakołyk, bo to takie małe na trzy koty :). Ciekawe czy Bożenka zje gotowane udko. Wczoraj dałam kotom surową pierś z kurczaka i Tosia jadła :) Marysia też, ale Marysi to musiałam przynieść na talerzyku na drapak i na leżąco jadła hehe

edit. a teraz się gonią z Marysią. Robiłam sobie śniadanie i miałam otwarte masło. Tosia wsadziła doń łeb :D Dałam jej na talerzyk a masło zamknęłam, bo miałam takie w pudełku. Piszę do Ciebie a patrzę kątem oka, Tosia znowu przy maśle i sama otwarła sobie pudełko Ooo I wylizała resztę :roll: :ryk:

edit. aha a żeby było śmieszniej to Tosia nawet jak spi a usłyszy, że jedzenie się szykuje jakiekolwiek to na złamanie karku biegnie - jest pierwsza do wszelkiego jedzenia, jak jakiś głodomór :D A i tak wybrzydza :D

udko ugotowane i prawie zjedzone tzn zjadły pieski i małe koty, Rudzia nawet nie przyszła, jak to zwykle ona
Bozence zmiksowałam mięsko ale jakos tak dziwnie jadła, jakby jednak były za duze kawałki, a były drobniutkie i później jej jeszcze raz zmiksowałam z odrobiną wody w taki mus i widzę ,ze lepiej jej idzie :)
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 16:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Ale dogadzacie kotkom :P Niektóre dzieci tego nie mają tak kiedyś stwierdziła moja koleżanka widząc jak kroimy mięsko wołowe dla naszych sierściuchów i to był porządny kawałek mięska (pierwsza krzyżowa lub rozbeft) bo one taki lubią :strach:
Jak czytam u Was to też norma a ja już myślałam że jestem zakręcona :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt lis 13, 2015 17:19 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Jak juz jestesmy przy "wnukach" Mirki to
Fuks dopiero teraz przemawiać zaczyna i to tak skromnie :lol: np jak sie bawi i cos mu nie pasuje. Ogólnie nie gada, nie pyskuje, grzeczne dziecko, a gryzie jak nie wiem co 8O nie wiem jak go tego oduczyć ?
Z jedzeniem nie mamy zadnych problemów, je co mu do miski nakroje lub podam, Molki z reszta tez je :mrgreen: tylko rybki nie potrafi jeść. Moli lubi, od wielkiego dzwonu parze jej mintaja. A Fuks radośnie podrzuca filetem rybnym :mrgreen:
Uwielbia drób, czy to udko czy to filet, co kolwiek zje.
Suche te je, aktualnie TOTW i mino ze miał swoja miskę z suchym dla dzieci to wyjadał Moli :| wszystko pomieszalam :kotek:

Cudny kotek- zakochałam sie w nim od pierwszego wejrzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lis 13, 2015 18:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Gosiagosia pisze:Ale dogadzacie kotkom :P Niektóre dzieci tego nie mają tak kiedyś stwierdziła moja koleżanka widząc jak kroimy mięsko wołowe dla naszych sierściuchów i to był porządny kawałek mięska (pierwsza krzyżowa lub rozbeft) bo one taki lubią :strach:
Jak czytam u Was to też norma a ja już myślałam że jestem zakręcona :ryk: :ryk: :ryk:

kiedyś jakaś baba w sklepie mięsnym pyszczyła, nie pamiętam już co kupowałam, ale jak powiedziałam ,ze dla kotów to była oburzona, że dzieciom tego niektórzy nie dają co ja kotom, głupia baba
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 18:40 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Moli25 pisze:Jak juz jestesmy przy "wnukach" Mirki to
Fuks dopiero teraz przemawiać zaczyna i to tak skromnie :lol: np jak sie bawi i cos mu nie pasuje. Ogólnie nie gada, nie pyskuje, grzeczne dziecko, a gryzie jak nie wiem co 8O nie wiem jak go tego oduczyć ?
Z jedzeniem nie mamy zadnych problemów, je co mu do miski nakroje lub podam, Molki z reszta tez je :mrgreen: tylko rybki nie potrafi jeść. Moli lubi, od wielkiego dzwonu parze jej mintaja. A Fuks radośnie podrzuca filetem rybnym :mrgreen:
Uwielbia drób, czy to udko czy to filet, co kolwiek zje.
Suche te je, aktualnie TOTW i mino ze miał swoja miskę z suchym dla dzieci to wyjadał Moli :| wszystko pomieszalam :kotek:

Cudny kotek- zakochałam sie w nim od pierwszego wejrzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a Fuksik już wymienił zęby na stałe? nie pamiętam w jakim to wieku przebiega

filetami rzuca bo może wolałby świeże rybki, moje zwierzaki lubią pieczone w folli
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 18:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

To niech kupi i da tym dzieciom . Pomaga jakimś ? Moze domowi dziecka ? Nie ?
No to niech idzie w diabły . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lis 13, 2015 18:45 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

co mnie dzisiaj natruł ten najmniejszy kot przy swoim święcie :strach:
od rana prawie nie jadła, dopiero niedawno wzięła się za gotowane udko kurze i zjadła
nie wiem co jej nie pasowało :roll: teraz to już miała taką masę ,ze nic nie musiała gryźć tylko wylizywała miskę
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 18:47 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

barbarados pisze:To niech kupi i da tym dzieciom . Pomaga jakimś ? Moze domowi dziecka ? Nie ?
No to niech idzie w diabły . :twisted:

nie wdaje się w takie głupie dyskusje bo szkoda mojego zdrowia
ale masz rację, wiele jest takich co nikomu nie pomagają a zawsze mają cos do powiedzenia
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 13, 2015 18:48 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

One pomagaja . Nam . Odnalexc właściwą scieżkę . Bo przecież bez nich nie wiedziałybyśmy , co robić . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt lis 13, 2015 18:51 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Tosia nie gryzie juz dawno :) chyba że się na mnie wkurzy ;)

Nie wiem czy wymieniła juz ząbki :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]