Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Maxio [*] za TM

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lis 06, 2015 23:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

FElunia pisze:Bożenusia jest już chyba wymęczona tymi ciągłymi badaniami :( Podczas ostatniego pobierania krwi zrobiła kupkę. Z Ciri mamy to samo - kiedy ją wozimy do weta, za każdym razem robi kupę w transporterze lub siku, raz mi zwymiotowała. Biedne te kiciunie...

CatAngel pisze:Pewni męczona :(. Bo jak podawałam jej zastrzyki do ładnie je znosiła,no ale ileż mozna:( nawet kociątka mają dość. A ja nie lubie kluc takich malenstw.A Bożenka dużo przeszła :(. Ale za to dostanie super domek :)

jak ją biorę na ręce to mnie biedna podejrzewa, że zaraz cos jej będę robić, a ja jej tylko czyszczę uszka i kropię oczka :(
prawe oczko ma bardzo brzydkie, powinna była mieć wcześniej podawane krople
ale cieszy mnie bardzo ,że ładnie przybrała na wadze, w ciągu tygodnia prawie 100g , niedawno jak była u mnie na kolanach to czułam przy głaskaniu, jak jej się futerko zmieniło, ma bardzo przyjemne w dotyku, moze nawet nie trzeba będzie jej kąpać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 06, 2015 23:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

barbarados pisze::201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461 :201461

:1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt lis 06, 2015 23:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Jak te moje biedne psiaki się meczą, ciągle je "kaszle" i to teraz z Maxem jest gorzej, bo dopiero zaczął brać leki i jeszcze nie jest ustabilizowany w przeciwieństwie od Kai :(
Maxio miał dzisiaj zrobione "fotki" , serduszko powiększone ok 11% , prawie tyle co Kaja :( , a przecież Max jest od niej młodszy prawie o 4 lata :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pt lis 06, 2015 23:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

O kurczę , co my mamy z tymi pieskami ? :(
Niech bedzie lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob lis 07, 2015 9:46 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

barbarados pisze:O kurczę , co my mamy z tymi pieskami ? :(
Niech bedzie lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

te nasze pieski to już trochę latek mają, mimo, ze po kilkanaście lat to jednak nie są nastolatki tylko w wieku takim poważniejszym, Maxio w latach człowieka ma 60 lat a Kaja 76
od wczoraj coś mi nie chcą jeść, czy im się te puszki, które kupuję przejadły :roll:
ale zmieniam im smaki, chyba , że którys im smakuje to dostają dłuzej
od wczoraj jeszcze nie zjadły puszki 400g we dwoje
dzisiaj rano tylko tyle co z tabletkami :(
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 07, 2015 13:00 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Zdrowka dla psiakow !
Jesienia pewne choroby a szczegolnie krazenia sie nasilaja ale niedobrze ze nie chca jesc. Moja Mika do konca miala apetyt, gotowalam jej kurczaka z ryzem lub kasza jaglana i warzywka - marchewke. Jeszcze kotom wymiatala.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob lis 07, 2015 13:03 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

No wlasnie, pogoda nie sprzyja.
Z rana coraz chłodniej, u nas juz mrozy nawet występują. Pieski na spacer, szybko o przeziębienie.
Wiek robi swoje :(
Mocne kciuki za zdrowie wesołych psiaków. Pamietam jak biegały po mieszkaniu, a pozniej w sypialnie drapały w drzwi takie sa towarzyskie ze chciały byc z nami podczas wizyty Waszej :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lis 07, 2015 14:18 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Gosiagosia pisze:Zdrowka dla psiakow !
Jesienia pewne choroby a szczegolnie krazenia sie nasilaja ale niedobrze ze nie chca jesc. Moja Mika do konca miala apetyt, gotowalam jej kurczaka z ryzem lub kasza jaglana i warzywka - marchewke. Jeszcze kotom wymiatala.

rozmawiałam wczoraj z wetem o wpływie takiej pogody na sercowców i mówił, że wbrew obiegowej opinii najgorsze są upały, nawet zmiany ciśnienia nie mają takiego znaczenia

dzisiaj ugotowałam pierś z kurczaka i wszystkie zwierzaki jadły, oczywiście oprócz Rudzi, ona tylko powąchała, trochę liznęła i poszła, Tofik za nią skończył
Maxiowi dałam do łóżka gdzie spał z Panem :mrgreen: , zjadł swoją porcję po małym kawałku, nawet nie wstał tylko łepek podnosił
a Bozence jak smakował kurczak, widziałam po raz pierwszy jej sławne "rzucanie się na jedzenie" :mrgreen: , ale tylko przez chwilę, bo od razu oddeszłam od niej i koteczka dalej juz spokojnie jadła :)
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 07, 2015 14:24 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Moli25 pisze:No wlasnie, pogoda nie sprzyja.
Z rana coraz chłodniej, u nas juz mrozy nawet występują. Pieski na spacer, szybko o przeziębienie.
Wiek robi swoje :(
Mocne kciuki za zdrowie wesołych psiaków. Pamietam jak biegały po mieszkaniu, a pozniej w sypialnie drapały w drzwi takie sa towarzyskie ze chciały byc z nami podczas wizyty Waszej :1luvu:

Martuś ten ich "kaszel" to jest od serca, strasznie się nieraz duszą, Max ma nawet od tego podrażniona tchawicę i dlatego m.in nie chce jeść, miał wczoraj robiony RTG i nic na szczęście w środku nie wyszło, żeby wreszcie te leki zadziałały. Choroba w bieganiu to im nie przeszkadza, Kaja ciągle się kręci a Max jak kota zobaczy na spacerze to pogonić musi :lol:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 07, 2015 14:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Bożenka je gotowaną pierś z kurczaka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 07, 2015 15:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Ooo,chyba muszę doczytać,dopiero coś napiszę,a na razie siemota Kofane :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob lis 07, 2015 15:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Jaka cudna to Bożenka <3
I całuski dla psiaków :D niech sie dobrze maja i jedzą :ok:
Spokojnego popołudnia :201461
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob lis 07, 2015 18:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Myszolandia pisze:Ooo,chyba muszę doczytać,dopiero coś napiszę,a na razie siemota Kofane :1luvu:

oj chyba ciężko Ci będzie :(

:1luvu: :piwa:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lis 07, 2015 18:59 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

MonikaMroz pisze:Jaka cudna to Bożenka <3
I całuski dla psiaków :D niech sie dobrze maja i jedzą :ok:
Spokojnego popołudnia :201461

Bożenka to śliczny , mały cudaczek, szkoda ,że te fotki lepsze nie wyszły :(

pieski dziękują, dzisiaj chyba trochę mniej je dusi :) , ale jeść nadal nie chcą :(
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]