OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 26, 2015 19:27 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Alienor pisze:Trzymam kciuki, żeby to był dobry tydzień. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A jakieś okłady, nagrzewania etc. nie pomogłyby Ci?

Nie mogę. Mam wstrzymana nawet rehabilitację. Mam nic nie robić, pachnieć :wink: i robić dobre wrażenie.
:mrgreen:
Z tym pachnieniem jest trudno bo dziecię zapitoliło mi perfumy. Ona chodzi do pracy ja nie. Rachunek prosty. :|
Musi się wsio wyjaśnić bym ruszyła dalej. Teraz zaczyna mnie zjadać wirus zusowski.

Miałam telefon o Maciejke. Adopcja do pieska i takie tam bajaderki. Dom nigdy okien nie otwiera a nawet jakby chciał zabezpieczyć balkon to teraz tego nie zrobi bo...zima już jest.
Przeniosłem gadanie na maila. Wsio wyjaśniłam . Co i jak i dlaczego. Podsumowanie było jedno. Nie ma zabezpieczeń nie ma kota. Pani odpowiedziała. Nie ma zamiaru nic zrobić.Powołując się na nie zabezpieczonych znajomych co to koty radośnie drepczą po parapetach, zrezygnowała z Maciejki. Poprosiła o... Bezę.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 26, 2015 19:32 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

No tak , bo w stosunku do Bezy masz na pewno inne wymagania :twisted:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon paź 26, 2015 19:41 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

ametyst55 pisze:No tak , bo w stosunku do Bezy masz na pewno inne wymagania :twisted:
A mam. Obowiązkowo musi być drugi kot.
Reszta bez zmian :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 26, 2015 19:56 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Urodzaj dziś na dziwne telefony :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon paź 26, 2015 22:36 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

ASK@ pisze: Teraz zaczyna mnie zjadać wirus zusowski.

Asiu wrzuć na luz. Ja gdy chodziłam co kilka miesięcy na komisje to ciśnienie mi do 150 skakało a miałam wzorcowe, kiedyś sobie powiedziałam-dość, szkoda mojego zdrowia, co ma być to i tak będzie, najwyżej będę się po sądach włóczyć, przestałam się tak koszmarnie denerwować. Nie ma sensu jeszcze samemu się dobijać.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto paź 27, 2015 1:56 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Niby wiem ale.
Staram się zdystansować.
Znów nocka zarwana.
Koty złe bo kręce się a one by pospały.
Każde wstanie to nadzieja na smakołyki.
Wojtka nosi.
Szuka zaczepki. Co i raz jakieś warki odchodzą.
Dzieci kocie śpią. Najadły się mięcha to łatwiej podpłynąć.
Danka chrycha...znaczy się jest chora
Janusz w pracy.
TV trzepie głupoty.
Jest o manii chomikowania. Uff, rzeczy nie kotów.
Mgła za oknem.
Zimno.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2015 7:25 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Zimno okropnie. Spróbuj jeszcze pospać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 27, 2015 8:47 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

MalgWroclaw pisze:Zimno okropnie. Spróbuj jeszcze pospać.

Janusz z pracy wrócił i koniec spania.
Oczy mi się jeszcze nie otwarły a koty nie zwlekły ze mnie a sceniczny szept " jadły?" wprowadził zamieszanie. Wydycham odpowiedź, że nie. Cisza zapadła...na chwilę. Szept docieka dalej " co im dac jeść? "
Łatwiej mi wstać było niż dyktować co i jak. Tym bardziej łatwo bo koty żywiołu głosowego dostały łącznie z malcami w pokoju. Jazgoty, ostatnie tchnienie, jęki śmierci głodowej ...

Muszę siebie ogarnąć i naszykować też dzikom żarcie. Wczoraj nie dostały.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 27, 2015 11:17 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asiub zdrowiej, koty Cie potrzebuja !
Zusem sie nie przejmuj oni zawsze sie czepiaja ale czasami tych naprawde chorych, manipulanci i symulanci zawsze dostaja zwolnienia i renty i ich tak nie kontroluja. :twisted:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro paź 28, 2015 14:58 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Dzień dobry popołudniowo :1luvu: piękny słoneczny dzień dzisiaj za oknem i takie lazurowe niebo jak w lecie :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro paź 28, 2015 20:27 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Późno zaglądam.
Dzień już mija. Po wizycie w zusie, lekkich ale " kosztownych " zakupach (gdzie Paniezzalady autentycznie cieszyły się na mój widok) obiedzie...padłam z mega bólem głowy.
Zwolnienie mam zadadne. Trafiłam na starszego pana, emerytowanego chirurga onkologa, i nie musiałam niczego wyjaśniać. To on jeszcze wiele spraw mi wytłumaczył i uspokoił.
Moje ciśnienie go przeraziło deczko. Wyjaśniłem, że to nerwowo- gabinetowo- zusowskie jest.
Pan znał nazwiska lekarzy i konsultantów widniejących na wpisach więc i tu łatwiej mi też było.
Najgorsze jest to, że zus wcześniej ogląda me kolejne badania niż lekarz prowadzący. A do niego ni jak przed terminem dostać się nie mogę.
Oczywiście, poskarżyłam się na to, że wsio prywatnie robię bo czekając na funduszowe terminy jeszcze bym pierwszego badania nie wykonała.
Więc legalnie siedzę dalej na zwolnieniu. Tyle i aż tyle.
Co do Pańzzalady. Jako nieliczne zauważyły , że nie bywam w sklepie,ciągle pytając Janusza o mnie. Dziś jakby królowa zagościła.Uśmiechy, pogaduszki i żarty. Znaczy się ja. Kolejka ze zdziwkiem zerkała.Mięsko przyniesiono z zaplecza.Pytano czy zmielić dwa razy. Sałatkę nałożono z nowego pudła. Pytano , machajac plastrami wędlin, czy grubość odpowiednia. Nerki kotom też zapakowano najświeższe.Tak twierdzą :wink:
Jak zwykle wpychajac nam więcej :wink: ale to tradycja w tym wypadku. I przedmiot ciągłych żartów. Wiedzą, że karmię koty i czasem spotykałam je w swej wędrówce kateringowej. Często padało " pani Asiu, dziś przywioza świeże nereczki, odłożyć? ".
Ale też i były chwilki w sklepie gdy proszono nas by kupić nerki bo weekend jest i szkoda. Zawsze się daliśmy urobić.

Janusz śpi. Koty zaraz też ułoże do spania.
Martwię się o Wojtka. Chyba zeby mu się odezwały. Dziwnie trzepie głową i czasem ślini się.Wet go czeka.
Jestem zmęczona.
I wypluta.
Za dużo nerwów mnie to kosztuje.
Obrazek

ASK@

Post » Śro paź 28, 2015 20:57 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Asia, buziol dla Ciebie i głaski dla futrzastych :201461

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro paź 28, 2015 20:59 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Sądząc po tym co czasem sie czyta to trafienie na normalnego lekarza orzecznika zus to jak trafienie piątki w lotto :-)
Nieustające mocne kciuki za Twoje zdrowie Asiu :ok: :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Śro paź 28, 2015 21:05 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Piotrze, normalni to śą Wszyscy, tylko problemem jest to że idziesz do lekarza, który ma niewiele wspólnego z Twoją chorobą :mrgreen: ja kiedyś byłam u ginekologa :ryk:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro paź 28, 2015 21:09 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

To fakt. To była 5 wizyta :mrgreen:
Kupiłam sobie koszulkę w zusowskim sklepiku. A co! Gest miałam. Zakupiłam za zwrot kosztów podróży. Takie teraz oddają. Nooo, dłożyłam 20 groszy.
Koszulka taka se. Czarna z długim rekawem ale... Ale z napisem " jestem jak prąd, czasem kopne a czasem popieszcze " :mrgreen:
Warto bylo c'nie :twisted:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]