I kocurek N°1190 Kocur ze wsi Augustowo:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/ecdfb1bf4f45bcb1
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:Chiara pisze:"Witam. Piszę do Państwa w sprawie pomocy w wysterylizowaniu kotów z lasu , ponieważ dostałam od Państwa wiadomość , że robicie takie rzeczy. W domkach letniskowych przy lesie było 20 kotów. Znalazłam dla 13 kotów dom co nie bylo proste , ponieważ nikt zazwyczaj nie chce brać kotów które sa stare i do tego w połowie dzikie. 2 koty zostały wystarylizowane przez gmine z czego sie strasznie cieszę , niestety zostało jeszcze 5 kotów które potrzebuja sterylizacji ponieważ sa dzikie i nikt nie chce ich wziasc do domu pozatym cieżko nawet sie do nich zbliżyć. Gmina wyraziła zgode na wysterylizowanie jednej kotki twierdząc ze na reszte nie ma pieniędzy . A co z pozostałymi 4 ? Są to młode koty na oko może 8 miesięczne całkowicie bojące sie podejść do człowieka. Obawiam sie ze jezeli nie zostaną wysterylizowane bądz wykastrowane moje starania pójda na marne , ponieważ znowu zaczną sie rozmnażać , będzie ich mnóstwo w lesie i nie będe w stanie ich wszystkich wykarmić . Bardzo prosze o rozpatrzenie mojej prośby."
Trzy kotki![]()
![]()
i dwa kocurki
![]()
już szczęśliwie po zabiegach. Bytują w Rogoźniku w gminie Bobrowniki.
N°872 Kotka wolno żyjąca z Rogoźnik w gminie Bobrowniki:
N°873 Kotka wolno żyjąca z Rogoźnik w gminie Bobrowniki:
N°874 Kotka wolno żyjąca z Rogoźnik w gminie Bobrowniki:
N°875 Kocur wolno żyjący z Rogoźnik w gminie Bobrowniki:
N°876 Kocur wolno żyjący z Rogoźnik w gminie Bobrowniki:
Koszt zabiegów tej piątki to 480 zł ( 120 zł sterylka, 60 zł kastracja ).
Chiara pisze:70 zł za sterylizację kotki N°779 ( FV 698/2015 z dnia 24.09.2015 na kwotę 70 zł ),
120 zł za sterylizację kotki N°825 i kastrację kocura N°978 ( FV 705/2015 z dnia 28.09.2015 na kwotę 120 zł ).
Chiara pisze:
Wieści z Rogoźnik. Kolejne koty stamtąd liczą na naszą pomoc.![]()
"Witam. Piszę do Pani w sprawie kolejnych kotków. Okazało się ze przed tym jak wykastrowaliśmy kotki , za których sterylizacje Państwo zapłacili , urodziły się małe. Wykastrowałam ze swoich pieniędzy dwa kocury , ale zostały jeszcze dwie kotki i kocur. Z kotką nie będzie problemu bo sama wchodzi do domku letniskowego , lecz pozostałe dwa są dzikie. Chciałabym spytać czy moglibyście Państwo jakoś pomóc w tej sytuacji. Wiem , że proszę o wiele , ale koszty miesięcznego utrzymania tak dużej ilości kotów i do tego sterylizacja przewyższa moje możliwości. A przy okazji mogę się pochwalić dużymi zmianami. Koty za które sterylizacje państwo zapłacili juz coraz częściej podchodzą pod dom , czyli mniej się boją. Wymagało to długiego okresu czasu , ale jestem dobrej myśli , że będzie coraz lepiej i może gdy się oswoją całkowicie uda się im znaleść dom. Bardzo prosze o rozpotrzenie mojej prośby. Pozdrawiam Kornelia wraz z kotami z Rogoźnickiego lasu."
Chiara pisze:Zapłaciłam 630 zł za sterylizację dziewięciu bezdomnych kocic N°929, N°1235, N°1236, N°1237, N°1238, N°1239, N°1240, N°1241, N°1242 z Częstochowy. ( FV/17/2015 z dnia 23.09.2015 na kwotę 630 zł ). Cieszę się bardzo, że lekarz nie musiał czekać.
Chiara pisze:
W Sakiewce brakło - 1 353 zł![]()
Nie jest może dobrze, ale biorąc pod uwagę, że akurat w tym miesiącu spłynęły faktury z tak wielu miejsc mogło być naprawdę dużo, dużo gorzej. Za płynące w stronę akcji wierne wsparcie nieustająco Wam dziękuję!![]()
![]()
![]()
Na zapłatę czeka reszta zabiegów kotów z Zawad za kwiecień i maj ( ponad 1 000 zł ), kilka pomniejszych faktur za koty, które dopiero Wam przedstawię, a w przyszłym tygodniu powinnam dostać fakturę za 20 kolejnych kotów z Podlasia ( ponad 1 000 zł ).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 597 gości