o 5 rano
kiedyś miałam makutrę,i taką drewniana pałkę o w tym się ucierało , ale to przed dziećmi jednak było
może powinnam znowu kupić

a może lepiej składać na robota do wyrabiania?
wczoraj nam okno taki pan obrabiał i musiałam koty pilnować i ani placków ani sałatki nie zrobiłam
tylko mięso z warzywami upiekłam w takich workach do pieczenia -całkiem fajne te worki
dostałam znowu punkty do empiku, ale teraz takie internetowe
do płacenia za zamawiane książki przez internet -ale nie przeszkadza mi to, bo i tak zawsze zamawiam -bo te zamawiane mają tańsze niż w sklepie
-więc sobie zamówiłam "boginie", a resztę zostawię na podręczniki dla Młodego na przyszły rok do gimnazjum
(i jeszcze mu brakuje drugich części na ten rok i Młoda tez mówiła, że coś tam jej potrzebne jest jeszcze w tym empiku) i ewentualnie Młodej (wybiera się na studia -może coś jej będzie potrzebne i może to będzie w empiku)
bo punkty mają ważność tym razem do 16 października 2016, czyli spokojnie mogą czekać na przyszły rok szkolny
i jeszcze mi się marzy jakiś dobry podręcznik do botaniki (morfonologia i systematyka) bo podstaw niestety nie mam w tym zakresie
czas się poduczyć
taki sobie wybrałam (myślę, że dam radę powolutku go przeczytać, pożyczyłam w bibliotece -żeby zobaczyć jak to brzmi i wygląda, ale za duzo tam tego na czas wypożyczenia z biblioteki -to na rok czytania albo dłużej )
http://olx.pl/oferta/botanika-a-j-szwey ... bGA7w.htmlznalazłam na OLX w lepszej cenie niź w empiku (połowa ceny za książki, no ale wysłałam zapytanie ile z wysyłką-pewnie już wtedy cena nie będzie taka korzystna) , ale dzisiaj wypatrzyłam te punkty, bo one są wprowadzane przez takie specjalne konto na które rzadko wchodzę -bo dużo wchodzenia, a przeważnie nic tam nie ma -raz, dwa razy w roku coś rzucą
no i chyba teraz bardziej mi się opłaca kupić drożej, ale za punkty
edit i w końcu nie zamówiłam
bo mnie wyrzuca z punktu odbioru w Legnicy -a jest tylko jeden

że chwilowo zablokowany
a nie będę zamawiać z kurierem bo 11 zł drożej

może w poniedziałek odblokują