Tytek Kot Nad Koty i reszta KocioPsiej hołoty +tymczasy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2015 14:20 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Trzymaj się! :201461 :201461 :201461

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Śro paź 14, 2015 17:42 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Dziękuję Wam za to wsparcie ,za to że próbujecie mnie zrozumieć .
Nie umiem mówić ,więc nic o sobie nie mówię ,umiem słuchać..

Za oknem ciemna noc ,najchętniej zakopała bym się w pościel i spała ,zapadła w sen zimowy ,się nie da .

Dziś Oliwka będzie na noc ,mam ją rano do szkoły odstawić .
Nie pojadę więc do lecznicy na Rosoła żeby zabrać koty ,nie porobię zdjęć.
Miałam stawiać klatki na podrzucone kociaki ,ale nie było karmicielki ,na jutro jesteśmy umówione .
Kate znów brzydka kupa ,cała dupka ubabra :(
Jutro wizyta kontrolna.
Jest taka kochana ,delikatna właściwie jak by jej nie było.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 14, 2015 19:04 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Trzymaj sie Dorotko :201428 musisz dbac i o siebie nie tylko o zwierzaki.
Biedna Kate :( , jak domki dla Sjamek ? coś się udało znalesc?

Lori rośnie jak na drożdżach już jest prawie wysokości Ambara:)
Ale dalej chudzinka:( za to spryciula, specjalizuje się w czajeniu się na niego z zaskoczenia :twisted:
Jak tylko Ambar idzie do łazienki lub kuchni mała szuka miejsca chowa sie i czeka. Ubaw mam po pachy z nimi.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Śro paź 14, 2015 20:21 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Foteczki Lori poproszę :wink:
Pączek też cudo ,wielki się zrobił i ma niesamowity charakter. :D

Oliwka śpi ,była dziwnie markotna i narzekała że Jej zimno ,coś mnie tknęło ,termometr i ma 39 stopni :evil: :evil: :evil: czekam aż Karolina przywiezie coś na gorączkę i rano Oliwkę zabierze do domu.

Nikt o syjamy nie pyta ,jedna ta typowa dziczy strasznie ,jak nikt nie da jej szansy będzie kiepsko.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro paź 14, 2015 20:35 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Obrazek Obrazek 8O Co ty musisz ja jak szukałam 3 kota to dzwoniłam z ogłoszenia o młodą sjamke do adopcji to kolejka była 8 chętnych osób było, chyba po wstępnej weryfikacji ( ogłoszenie fundacji). Nie próbowałam bo wycofana była, bała sie jeszcze, kotow tez.
Jestem w szoku.
Obrazek

Kalai

Post » Śro paź 14, 2015 20:36 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Dorciu - kiedyś Ci to pisałam , ale chętnie powtórzę DZIĘKUJĘ CI ZA TO ŻE JESTEŚ, że mogę czytać Twój wątek.
Kiedy jest mi źle, za dużo pracy, za dużo kłopotów , Twój wątek jest dla mnie nadzieją i mobilizacją. Skoro Ty dajesz radę to i ja też muszę. I się zbieram do pionu i ruszam dalej.
Jeszcze raz - DZIĘKUJĘ CI.

YBenni

Od: Nie maja 20, 2007 22:04

Post » Śro paź 14, 2015 21:07 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

YBenni pisze:Dorciu - kiedyś Ci to pisałam , ale chętnie powtórzę DZIĘKUJĘ CI ZA TO ŻE JESTEŚ, że mogę czytać Twój wątek.
Kiedy jest mi źle, za dużo pracy, za dużo kłopotów , Twój wątek jest dla mnie nadzieją i mobilizacją. Skoro Ty dajesz radę to i ja też muszę. I się zbieram do pionu i ruszam dalej.
Jeszcze raz - DZIĘKUJĘ CI.

To ja Ci -Wam dziękuję że jesteście. :oops:

Lori :1luvu:

Oliwka jak ,piec ,czekam na spadek temperatury :201494
Obrazek

dorcia44

Post » Śro paź 14, 2015 22:02 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

To prawda :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw paź 15, 2015 6:31 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

za zdrówko :ok: za całokształt :ok: i miłego dnia :)

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Czw paź 15, 2015 7:03 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

dorcia44 pisze:Foteczki Lori poproszę :wink:
Pączek też cudo ,wielki się zrobił i ma niesamowity charakter. :D

Oliwka śpi ,była dziwnie markotna i narzekała że Jej zimno ,coś mnie tknęło ,termometr i ma 39 stopni :evil: :evil: :evil: czekam aż Karolina przywiezie coś na gorączkę i rano Oliwkę zabierze do domu.

Nikt o syjamy nie pyta ,jedna ta typowa dziczy strasznie ,jak nikt nie da jej szansy będzie kiepsko.

tak lepiej widać na fotkach śliczną Lori w nowym domku .... to moja ulubienica od Dorci

Obrazek
Obrazek
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw paź 15, 2015 13:55 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Ja właśnie nie umiem obracać zdjec :(

Ja Ci się wcale nie dziwię :wink: , Lorcia jest wspaniała i kochana, taka grzeczna łobuzica.
Miałam wielkie szczęście ze Dorcia zgodziła się by z nami zamieszkała.
Obrazek

Kalai

Post » Czw paź 15, 2015 14:28 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Lori pięknie rośnie. :D Jaka ona już jest duża!
Trzymam kciuki za zdrówko Oliwii. :ok: :ok: :ok: :ok:
Kate sobie poradzi nawet bez ząbków. Nie ona pierwsza i nie ostatnia. Początki są zawsze najgorsze, bo trzeba się przyzwyczaić.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw paź 15, 2015 16:50 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Dziś był ciężki i pracowity dzień ,wpadłam do domu zmarznięta ,psy na dwór i biegiem na kozę z klatką łapką i na cmentarz.
Deszcz ,wiatr ,a ja na łowy :twisted: Przemokłam do jelit :mrgreen: zmarzłam ,ale faktycznie są maleńkie kociaki ,żyją pod ogromnym kontenerem ,na ziemi ,mają 6/7 tyg. dwa buraski :cry:
Niestety nie udało się złapać są tak bojące że wysuwają nos ,chwytają cokolwiek do jedzenia i już ich nie ma .
Umówiłam się z Panią Miecią (karmicielką) że teraz codziennie ,będę o 15 przy kontenerze i będę je karmiła i gadała do nich ,co by mnie śmierdziele zapamiętały .
Wróciłam do domu i się trzęsę jak osika .

Oliwka nadal gorączkuje ,ale nic więcej :roll: najgorsze jest to że nie ma kto z nią zostać w domu ,więc z dziadkami jest w pracy . :|

Wieczorem z psicami do weta.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw paź 15, 2015 17:18 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

:( Bidulki taki ziąb i ty biedna wymarznieta. Oby się szybko dały złapac, przed mrozami.
A jak Kate radzi sobie bez zębów, przyzwyczaiła się?

Pewnie jakaś grypa Oliwke dorwała :( Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Obrazek

Kalai

Post » Czw paź 15, 2015 20:09 Re: Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Zaraz jadę z psami na oględziny i antybiotyk ,jak nie przyjedzie Aga ,będę musiała znów wsiąść na kozę ,po nocy z dwoma dogami :strach:
Kate je ,chyba jeszcze ją boli ,ale je ,kupy różne ,za to Maja jeszcze nie robiła ,jak by miała problem w przybraniu odpowiedniej figury :roll: kuca jak by do siurania :?

Dzikawka dziś do mnie przyszła ,sama ,ale to chyba z głodu bo ktoś jej michy opróżnił :twisted: tak czy tak to miło się ją miziało ,to taki cudny kot 8)
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]