Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 14, 2015 8:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja mogę być dopiero przed 16, dajcie znać jeśli ktoś może wcześniej.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro paź 14, 2015 8:34 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara S pisze:Ja mogę być dopiero przed 16, dajcie znać jeśli ktoś może wcześniej.

Przed 16 jest dobrze, poprosiłam lekarzy żeby ją poobserwowali, czy je. Jeżeli nie dostanie leki na wzmocnienie i kroplówki.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro paź 14, 2015 9:50 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Później napisz info. Jestem zmęczona,trzeba się przepsac. Asiu zostawiłam ci kartkę na blacie.

Edit:myślałam ze Asia ma dyżur. No to Agata zostawilam kartkę :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 14, 2015 11:42 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Matko w chatce taki hałas :lol: jak 7 pierdków płacze na raz. Się zrymowało :ryk:
A sprzątania tyle... :?
Maluszki czarne jedzą same jedzonko ładnie -wszystkie :)

4 malce pojadły papkę jedzonka ze strzykawki-próbują też same jeść, ale chwilowo trzeba je jednak karmić-została jedna saszetka. Agatko kupisz im gerberki? Bo na jutro nie bedzie dla nich nic do jedzenia. Ja nie miałam rano kiedy :( Mleczko wypiły ładnie z buteleczki.
Zostawilam tym drugim 4 maluszkom jeszcze jedzonko w miseczce, ale dobrze by było jakby ktoś podjechał na 5min przed wieczornym dyżurem i zobaczył czy wszystko ok. Bo jednak to szkrabki są 3,5tyg.

Bożena jak Bożena :twisted: torpeda w tyłku :)

Max dobrze :) cudny jest jak sie go głaska po główce to usypia.

Mami z boksu też ok. Mami z góry olewka jak zawsze :)

Bura Henia ma się dobrze :)

Kalinka jak Kalinka :)

Arni w boksie na górze. On tylko sobie tak syczy więc nie ma się co go bać :)
Czekam na info wieczorem czy zjadł mokre jedzenie. Agata jak możesz zmierz mu temperaturę-szukałam termometr ale za nic nie wiem gdzie jest :roll: Coś chyba główkę miał za ciepłą dzisiaj. No ale może mi się wydawało.

Koty na trójce spokojne :) to samo na zdrowej :)

Była Pani od Tajfunka-Tygryska przywiozła dla niego jedzenie. Podzieliłam to wszystko po równo na wszystkie pomieszczenia. Ostrożnie z karmą :) jedna tacka na cztery koty spokojnie wystarczy :)

Tyle

AHa na zdrowej trochę zimno jest.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro paź 14, 2015 13:02 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mamy matkę z trzema maluchami niecałe 3 tygodnie!! Wiem, że nie macie miejsca ale mimo wszystko proszę o przyjęcie. A może ktoś zabierze na DT?

Helenka zostaje u nas w gabinecie na noc. Jutro rano będzie miała zabieg. Od dzisiaj dostaje leki. Po przeciwbólowym zjadła mus. Monika dala jej kroplówkę i elektrolity.
Nie można czekać z zabiegiem. Kot się męczy i nie je. Nie ma na co czekać. Jutro rano będą wyniki to lekarze uwzględnia je przed wykonaniem zabiegu.

Cookie1706

Post » Śro paź 14, 2015 13:21 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Cookie1706 pisze:Mamy matkę z trzema maluchami niecałe 3 tygodnie!! Wiem, że nie macie miejsca ale mimo wszystko proszę o przyjęcie. A może ktoś zabierze na DT?

Helenka zostaje u nas w gabinecie na noc. Jutro rano będzie miała zabieg. Od dzisiaj dostaje leki. Po przeciwbólowym zjadła mus. Monika dala jej kroplówkę i elektrolity.
Nie można czekać z zabiegiem. Kot się męczy i nie je. Nie ma na co czekać. Jutro rano będą wyniki to lekarze uwzględnia je przed wykonaniem zabiegu.

I mamy jeszcze jeden ciężki przypadek. Kocur oddany z domu. Dziecko nagle dostało uczulenia. Kocurnie je nie pije. Zachowuje się jak Igor albo Sisi...
Środek jesieni a w schronisku sezon w pełni...
:evil:

Cookie1706

Post » Śro paź 14, 2015 17:05 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ten pies u mnie to ciężki przypadek. Rokowania są ostrożne. Trzeba czekać na antybiogram, a dziś jak byłam w pracy zasrała mi pół domu :evil:

Mara S

Post » Śro paź 14, 2015 18:32 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Hej, mam sprawe, od kilku dni w klatce u mojej mamy przebywa kotka dorosła w obroży taka stalowa jak Ciri. Bardzo się łasi i czeka tylko żeby ją nakarmic czy wpuścic do domu. Karolina rozpoznała że ten sam kot w lato przebywał na dworze i jego właściciele mieszkają na przeciwko. To młodzi ludzie ale niespecjalnie przejmujący się losem zwierząt. Maja małe dziecko, przygarniają małe zwierzęta a jak podrosną to się już nimi nie interesują:(..obecnie mają młodego pieska a ten kot i jeszcze jeden błąkaja się po dworze...czy niemożna by czegoś zrobić?...ta kicia tam siedzi na klatce, dostała jeść ale obawiam się że jak ją ktoś zobaczy to wywali na dwór...ntak jak mowiłem na właścicieli nie ma co liczyć....:(..jak Karolina zwróciła im raz w lato uwagę że kot się błąka to ją pijany właściciel zlekceważył.

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Śro paź 14, 2015 19:48 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Cookie1706 pisze:Mamy matkę z trzema maluchami niecałe 3 tygodnie!! Wiem, że nie macie miejsca ale mimo wszystko proszę o przyjęcie. A może ktoś zabierze na DT?

Ja mamuśkę z zaluszkami mogę zabrać do siebie klatkę mam tak że spoko - no chyba że mozna coś zabrać z Kociej Chatki na tymczas - tylko niestety nie mogę zabrać maluszków które trzeba dokarmiać bo mnie od 7 rano do 17 nie ma w domu jak cos to zdecydujcie co i jak na tą chwilę , ja jak pisałam na wewnętrznym mogę jutro po pracy zabrać Iryska i mamuśkę do woliery przed schroniskiem i zabiorę jak coś mamuśkę z małymi do siebie do domu i zdecydujcie co będzie lepsze- jak coś to dzwońcie do mnie bo nie mam w pracy dostępu do internetu.

Jeśli chodzi o Igorka który jakiś czas temu trafił do mnie na DT to chłopak już zostanie u mnie w domu na stałe no cóż nie jest to kot moich marzeń :( ale co mam zrobić biedak już niemłody i charakter ma niełatwy - znów wprowadził się do domu, leków nie daję mu na deprechę, nie wyje - śpi ze mną w łóżku jedyne co to muszę kupić wielką kuwetę bo rozsypuje żwirek po całym świecie 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 14, 2015 19:59 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

W cerfurze sa geberki z kurczakiem i indykiem po ok.3.78 i ok 3.85. Nie wiem jak dlugo ta promocja trwa.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Śro paź 14, 2015 20:19 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Info z dyzuru.Wiem ze na kwar..zrobilam saune ,ale jeden maluch wlazl do mleka ,reszta go przygniotla i byl caly mokry . Siorstke raczej nie ma teraz przyjemnej. Przydala by sie suszarka na takie akcje :). Poza tym Arni mało zjadł ,ale nosek chodzi jak jedzonko czuje.Ciri ma lekka biegunke. Te male szkraby pojadly i caly czas mialkaja. Zrobiły sajgon straszny. Mloda buraska ok. 3 wegielki super,jeden caly czas sie wspina po nogawce ,mały kukuczka :). Bozenka pedarda ,zwłaszcza jak poczuje jedzenie. Kalinka to szuka jedzenia wszędzie nawet w zlewie :(. Tereniu mami jest na kwar..puszczona luzem. To bura kotka,zawsze siedzi na półkach. Na zdrowej ok ,choć Karolek dzisiaj troszke syczał na Felixa. Poza tym ok. Na 3 ce dobrze,koty nawet spokojne.Tylko Pyza jest nie szczęśliwa,taka sama. Może by Terenia ją zabrała na tymczas. W ludówce jestgerberek.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Czw paź 15, 2015 6:06 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Wiadomo coś jak tam Enja i Borys w Gliwicach?

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Czw paź 15, 2015 12:03 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Helenka już po zabiegu. Miała sanację jamy ustnej i sterylizację. Ta kicia ma więcej niż 6 m-cy, dr Hyla oceniła ja na przynajmniej 12 miesięcy.
Jeżeli chodzi o oko to prawdopodobnie coś jej się wbiło i doszło do zrostu tęczówki z rogówką. Wrzoda na oku nie ma. Można jechać na konsultację okulistyczną.
Helenka miała bardzo brudne uszy.
Dostanie leki, wszystko lekarz wytłumaczy Wam przy odbiorze.
Po zabiegu na jutro i sobotę dostaniecie syrop przeciwbólowy. Kontrola po operacji w niedzielę 18/10. Wtedy kicia musi dostać antybiotyk. Szwy około 25/10.

O której ja odbierzecie? Lekarz jest w gabinecie do 16:00 ale między 14: a 15:30 będzie na kociarniach.

Cookie1706

Post » Czw paź 15, 2015 12:07 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Ja dziś nie dam rady - jestem bez auta

Mara S

Post » Czw paź 15, 2015 16:00 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Cookie1706 pisze:Helenka już po zabiegu. Miała sanację jamy ustnej i sterylizację. Ta kicia ma więcej niż 6 m-cy, dr Hyla oceniła ja na przynajmniej 12 miesięcy.
Jeżeli chodzi o oko to prawdopodobnie coś jej się wbiło i doszło do zrostu tęczówki z rogówką. Wrzoda na oku nie ma. Można jechać na konsultację okulistyczną.
Helenka miała bardzo brudne uszy.
Dostanie leki, wszystko lekarz wytłumaczy Wam przy odbiorze.
Po zabiegu na jutro i sobotę dostaniecie syrop przeciwbólowy. Kontrola po operacji w niedzielę 18/10. Wtedy kicia musi dostać antybiotyk. Szwy około 25/10.

O której ja odbierzecie? Lekarz jest w gabinecie do 16:00 ale między 14: a 15:30 będzie na kociarniach.

Kuba ogarnie temat.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]