Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2015 2:20 Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

W piątek trafiły do mnie dwa maluchy, rodzeństwo.
Były prośby "niech ktoś jak najszybciej przygarnie koty, które przebywają na terenie Zakładów bo w każdej chwili stanie się kolejne nieszczęście...:( ". Bo coraz zimniej, bo koty zaczęły wchodzić pod samochody - które tu bez przerwy wjeżdżają i wyjeżdżają, bo w każdej chwili stanie się kolejna tragedia, której chcemy uniknąć, a kotów nikt tutaj nie chce zabrać".
Czasami tak jest, że postępujemy wbrew rozsądkowi - szczególnie jeśli chodzi o koty, prawda?
No więc rozum mówił mi COŚ wyraźnie ale go nie posłuchałam :roll: Posłuchałam Obrazek
Nie powinnam, no nie powinnam z różnych względów sytuacyjnych, czasowych też i niestety finansowych.
Od niedawna dokarmiam też 2 koty wolno żyjące, podwórkowce, które się u nas pojawiły i jestem właśnie w trakcie organizowania im pomieszczenia, "własnej piwniczki" :)
Mąż co prawda jeszcze ze mną rozmawia ale coś w ten weekend mniej... :mrgreen:

No to tak nakreśliłam sytuację a teraz wracam do sedna sprawy.
A sednem są dwa koteczki chłopczyk i dziewczynka, rodzeństwo, które dostało ode mnie imiona Hektor i Beti (Betinka)
Mają tak wg. mnie ok 4 miesiące. W uszach mają wiadomo co, w brzuszkach mają wiadomo co (wielkie mają te brzuszki:( ).
Tak, że trzeba leczyć świerzb, odrobaczać, zaszczepić i już będą gotowe do brania :D
Są naprawdę słodzinki, w życiu się nie spodziewałam, że będą takie. Spodziewałam się dzikiej dziczy :P a to miziaki normalnie :D

Nic tylko brać i kochać!
Jest już kolejka chętnych??? :D
Nie ma? :(
No to piszę dalej dla zachęty.

Beti jest calutka czarna i sporo mniejsza od brata. Hertor jest uroczym pingwinkiem. Beti jest spokojniejsza, delikatniejsza a z Hektora zapowiada się wspaniały koci facet! Lubi dobrze i dużo zjeść, lubi solidne porcje mizianek, potem spanko. Lubi zwiedzanie dolnych i górych (niestety) rejonów pomieszczeń no w końcu musi wiedzieć co, gdzie i jak. Dziś mnie ugniatał po brzuchu :love:
Fotka kiepska postaram się o lepsze :)
Obrazek

No to tak tyle na dziś :)
Jest ktoś chętny na kotecki? :smokin:
Ostatnio edytowano Śro lis 04, 2015 1:38 przez Nelly, łącznie edytowano 1 raz

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon paź 12, 2015 7:18 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Heeej :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pon paź 12, 2015 10:18 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Sihaja pisze:Heeej :)

Czeeeść :D
Koteczka?

Nelly

Post » Pon paź 12, 2015 10:51 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Na razie mi moja trójca wystarczy :) Ale pokibicuję za dobry domek :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto paź 20, 2015 1:03 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Koteczki mają się dobrze, walczymy ze świerzbem, apetyciki dopisują. Aż za bardzo :lol: . Co ciekawe dużo mniejsza Betinka je więcej niż brat. Więcej i szybciej.
Tak sobie myślę, że odbija sobie może to co niedojadła "na wolności" gdzie bystrzejszy, szybszy i silniejszy brat pewnie jej siłą rzeczy podbierał "lwią część".

Najgorsze jest jeszcze to, że ja bym im chciała znaleźć wspólny domek :?
Są tak ze sobą zżyte, wiele rzeczy robią razem. Najfajniej jak idą do kibelka też w dwójkę (niekiedy) i jest kolejka :) Jedno siedzi pod kuwetą i czeka aż tamto skończy :)
Razem lubią spać, albo blisko siebie na przykład na obu końcach kanapy, czy komody.
No słodziaki są, mruczki wielkie, lubią być brane na ręce, kolana, głaskane. Ale trochę bardziej lubi to Betinka, co jest dla mnie trochę nowością bo z zasady wolę kocich facetów gdyż uważam, że są mniej skomplikowani od kotek. W każdym razie ja tak trafiam. Kotki są humorzaste, mają swoje tam... "jak baby" :lol: Może to się zmieni jak podrosną ale na razie to jest superaśna koteczka.
Obrazek
Obrazek

A ta fotka była zrobiona w dniu przybycia małych do nas :)
Estian pokazał co myśli o tym wszystkim, już się spakował.
Obrazek

Podobnie myśli mąż :( Nie spakował się jeszcze ale kto to wie co będzie...? :mrgreen:
Uspokajam, że znajdę dom dla nich, na pewno. I znajdę! Tylko jeszcze nie mówiłam, że chciałabym żeby poszły razem... A czas leci one takie malutkie już nie są. No ale najpierw muszę je wyleczyć i zaszczepić.

Nelly

Post » Wto paź 20, 2015 18:50 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Ooo, to tu wątek jest, to trzeba pilnować, i podnosić, żeby się maluszki rozreklamowały! :D
Estianek wie, co robi, nie będzie się dzielił Dużą! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 20, 2015 19:35 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

kalair pisze:Ooo, to tu wątek jest, to trzeba pilnować, i podnosić, żeby się maluszki rozreklamowały! :D
Estianek wie, co robi, nie będzie się dzielił Dużą! :mrgreen:

Witam skarbie na wątku HiB :D
Estian był bardzo zazdrosny, b a r d z o - dużo by pisać :) już troszkę mniej jakby. I nigdy się tak nie czulił do mnie jak teraz :) Jak miałam na rękach małego to pchał się na siłę, że on też chce, bez małego w pobliżu też tyle czułości potrzebuje że szok i dopomina się nachalnie :) - no nie spodziewałam się takich reakcji. Różne rzeczy, strasznie chce jeść to co one dostają - i je - choć przedtem nie ruszył tego (np. mięso z kurczaka). No ale lepiej że jest zazdrosny w ten sposób niżby miał się obrazić czy jakoś przeżywać wewnętrznie :)

Nelly

Post » Czw paź 22, 2015 11:16 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Dobry maluszki! Jak się mają na dzisiaj? :P
O, to Estianek jak Lafcia! Wystarczy, że przemawiam słodko do jakiegoś koteczka, a ta już jest przy mnie i się pcha z barankami. :lol: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw paź 22, 2015 11:32 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Fajne koteczki.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Czw paź 22, 2015 22:45 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

kalair pisze:Dobry maluszki! Jak się mają na dzisiaj? :P
O, to Estianek jak Lafcia! Wystarczy, że przemawiam słodko do jakiegoś koteczka, a ta już jest przy mnie i się pcha z barankami. :lol: :1luvu:

Mają się bardzo dobrze :) Rozrabiają rano i wieczorem - biegi, podgryzanki i "fruwanie" po mieszkaniu - a w ciągu dnia są grzeczne :)
Małż mówi o nich "twoje koty" :mrgreen: Bo są wspólne "nasze" i "moje".
Niestety nie chcą zaakceptować drzwiczek w kuwecie. Założyłam wczoraj, pokazywałam o co chodzi no ale rano było w pokoju nasiusiane i na korytarzu nakupkane. Może jeszcze czas na drzwiczki, boją się wchodzić i wychodzić.
Poczekamy.

Nelly

Post » Czw paź 22, 2015 22:46 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Meteorolog1 pisze:Fajne koteczki.

Koteczki dziękują za miłe słowo :)

Nelly

Post » Czw paź 22, 2015 23:20 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Dekoracja :)
Obrazek

Spanko wylegiwanko
Obrazek

Nelly

Post » Śro lis 04, 2015 1:02 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

Kotki jedzą za trzech :) Nadal leczymy świerzb, a Mała Czarna ma jakieś robale, których nie mogę na razie wytłuc. Trzeba odwiedzić ponownie weta. Trochę poczytałam o robalach bo myślałam, że to tasiemiec ale tasiemiec okazuje się inaczej się ujawnia (nie miałam do czynienia jeszcze).
No i Mała miewa biegunkowe kupki nadal a apetyt ogroomny, trochę nienaturalny wręcz więc do tasiemca niby by pasowało, no ale nie, raczej to nie to.
Nie są już tak nierozłączne jak początkowo :) Śpią koło siebie niekiedy ale już nie wtulone. I każdy zaczyna żyć swoim życiem :)
Wspólna fotka ale zainsenizowana :)
Obrazek

Wątek muszę prosić, żeby przeniesiony został na Kociarnię, ale najpierw trzeba towarzystwo doprowadzić do porządku, do końca.
Ładnej fotki Małej Czarnej nie umiem zrobić, dziesiątki prób za mną :)

Nelly

Post » Śro lis 04, 2015 16:50 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

One są po prostu CUDNE :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 04, 2015 21:23 Re: Jesteśmy śliczne i grzeczne szukamy DS. Hektor i Beti

ewar pisze:One są po prostu CUDNE :1luvu:

One bardzo dziękują za miłe słowa :D

Nelly

[następna]