Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ASK@ pisze:Czy były dt wie że kota oddajecie? Powinien być poinformowany.
Musicie zrobić badania by ew nowym opiekunom udowodnić że zdrowie kota jest ok. Inaczej to nie będzie uczciwe.
color1 pisze:Sam bym chętnie przygarnął takiego pięknisia, tyle że taki zabieg może mu bardziej zaszkodzić niż pomóc (prawie na pewno to jedynak).
Kotek po prostu wrażliwy... co nie zmienia faktu że jest przecudny, i potrzebuje dużo ciepła i uwagi.
-i ma chyba za długie pazury na zdjęciach
Kamionka pisze:ASK@ pisze:Czy były dt wie że kota oddajecie? Powinien być poinformowany.
Musicie zrobić badania by ew nowym opiekunom udowodnić że zdrowie kota jest ok. Inaczej to nie będzie uczciwe.
A możesz powiedzieć jakie badania w takim wypadku zrobić ? Może i mi na przyszlosc by się przydalo. Nie zajmuje się kotami nagminnie, ale zdarza się.
Zawsze tylko odrobaczalam, odpchlam i szczepienie. Wet mowil, ze zdrowy to ok. Zadnego specjalnego wpisu w ksiazece nie robil. Nie podpisywałam tez zadnej umowy z nowym domem. Po prostu kota oddawałam. To były sporadyczne przypadki.
Z moim kotem jak go przygarnełam, tez zaufałam wetowi. Powiedział, ze zdrowy, odrobaczylismy, zaszczepiliśmy, zadnych specjalnych badan nie było.
ASK@ pisze:Czy kot ma aktualne badania moczu, morfologii z biochemia i ew rozmazem ręcznym? Jeśli tak to wklej proszę wyniki. Dziewczyny nie raz wylapaly niezgodności mimo, że wet mówił że jest ok. Jeśli je robiłaś ale wieki temu to szybko powtórz.
Tak koty zachowują się jak maja stan zapalny układu moczowego. Długo trwały stres też kota może rozwalić. Wpierw sprawdź jego zdrowie . Sprawdzić należy stan ogólny kota także. Przede wszystkim badania i paszcze. Czy w środku jest ok. A potem trzeba szukać innych przyczyn i pomocy.
Mojemu kotu w ciągu 2 miesięcy wyniki poszły na łeb.
Gretta pisze:Założyciel watku odezwał się ostatni raz w środę, 7 października.
ASK@ zadaje pytania, odpowiada na nie... Kamionka. Chyba nie o to chodzi.
kalewala pisze:Pixelek nadal szuka domu....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 115 gości