Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 05, 2015 17:49 Re: Nasza kocia rodzinka, nowy przybłęda, dostają ruję :(

mb pisze:Tu jest dokładna instrukcja, jak samodzielnie zrobić domek zimowy (3 rodzaje) dla kota.

http://www.kocidom.waw.pl/images/rady/domekdlakota.pdf

Mam trochę klepek to można by to wykorzystać po docince tylko potrzebna mi złota rączka.

Sonia znowu nie przylazła do środka a także Kolczysko wstrętne.

Bardzo dziękuję taizu :1luvu: za wpłatę 70 złotych dla kotków. :201461
Ostatnio edytowano Czw paź 08, 2015 19:15 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon paź 05, 2015 17:53 Re: Nasza kocia rodzinka, nowy przybłęda, dostają ruję :(

widać, że dobrze im na dworze :ok: jak dupięty zaczną marznąć albo się moczyć, na pewno wrócą do domowych ciepłych pieleszy :D

pozdrawiam Aniu, podziwiając nieustannie :1luvu: :1luvu: :201494 :201494 :201494 :201494 :201494
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon paź 05, 2015 19:23 Re: Nasza kocia rodzinka, nowy przybłęda, dostają ruję :(

puszatek pisze:widać, że dobrze im na dworze :ok: jak dupięty zaczną marznąć albo się moczyć, na pewno wrócą do domowych ciepłych pieleszy :D

pozdrawiam Aniu, podziwiając nieustannie :1luvu: :1luvu: :201494 :201494 :201494 :201494 :201494

Basiu, Kolki to mi nie szkoda choć i o nią się martwię ale ona w porównaniu do Soni to byku, bo ze 2,5 raza większa i cięższa. Soniusi mi żal, bo jest malutka i kaleka.

My też pozdrawiamy Basiu z całą :strach: ferajną. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro paź 07, 2015 20:19 Re: Nasza kocia rodzinka, nowy przybłęda, dostają ruję :(

A u nas, żeby się nie nudziło http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p11251626
Już podłamuje się powoli...

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 15, 2018 10:10 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw paź 08, 2015 19:37 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek.

Kolejny kotek dojrzewa czyli Morusek a talony w Łodzi się skończyły.
Niedługo będą miały 5 miesięcy a nikt ich nie chce. :(

Byłam z nim w lecznicy i maluszek ma pokaźnych rozmiarów wątrobę(po lekach) i dlatego ma taki wielki brzuch oraz utrudnione chodzenie.
Na usg płynu nie wykryto ufffff a jutro znowu na antybiotyk bo ma jeszcze szmery. W domu mam mu podawać coś osłonowego typu Lakcid i na wątrobę kapsułki Hepatiale.

Jutro mam znowu z nim jechać, na sobotę i niedzielę dostanie leki a w poniedziałek znowu.
Dzisiaj zapłaciłam 54 złote ale nie policzono mi za usg. :201494

Obrazek

Obrazek

Troszkę pobawiłam się z nim piórkami na patyku a najpierw nie wiedział co to jest i dopiero drugi kotek mu pokazał do czego to służy ale nie ganiał za tym jak Tygrysek tylko łapkami jakby bił.
Kotek bardzo jest strachliwy i dziki i jego najlepsza kryjówka to kontenerek.
Jest strasznym bidulką bo moje to grubasy, mają piękną błyszczącą sierść, są przyjacielskie i miziaki.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt paź 09, 2015 22:11 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek.

Potrzymam kciuki ogólnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Bo tak,to muszę podoczytywać,bo zupełnie mam takie tyły,że nawet wstyt się przyznać :oops:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob paź 10, 2015 7:24 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek.

Myszolandia pisze:Potrzymam kciuki ogólnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Bo tak,to muszę podoczytywać,bo zupełnie mam takie tyły,że nawet wstyt się przyznać :oops:

O, Sylwia 8O wszelki duch...witamy :D

Ja zapraszam na bazarek z robótkami mojej córki viewtopic.php?f=20&t=171097
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob paź 10, 2015 18:14 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek.

Kubuś jest chory, bardzo kicha wydzieliną śluzowatą, sapie, oczka bardzo łzawią.
Bardzo też się chce tulić i muszę go miziać na kolankach.

Wczoraj byłam z malutkim dzidziusiem (on też jest z maja jak moje maluchy a wygląda na 2,5 miesiąca i jest ponad połowę mniejszy) na kontroli w lecznicy i mam podawać zastrzyki jeszcze do wtorku które bardzo dzielnie znosi. Dostaje Lakcid, Hapatiale i daję mu tabletki multiwitaminowe
Zapłaciłam 27 złotych, a w czwartek na kontrolę i odrobaczenie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob paź 10, 2015 18:26 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

Biedny Kubuś, przeziębił się :?:

A temu malutkiemu biedakowi coś się poprawia z tą wątrobą :?:

Kciuki oczywiście cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob paź 10, 2015 19:15 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

mb pisze:Biedny Kubuś, przeziębił się :?:

A temu malutkiemu biedakowi coś się poprawia z tą wątrobą :?:

Kciuki oczywiście cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy za kciuki bo są potrzebne.
Kubuś oczywiście przeziębił się bo on w nocy jest na dworze z własnej woli :? choć ostatniej nocy przyszedł do domu co było bardzo dziwne.
Teraz oczywiście po całodziennym spaniu poszedł na dwór i i dowołać się go nie mogę i kocicy bo ona też wybyła. Reszta kotów w mieszkaniu, nawet Soniusia przyszła bo była na dworze gdzie sama ją wyniosłam bo bardzo brudziła i chciałam aby polatała po dworzu aby jelitka jej popracowały to może się załatwi. :( Ona nie chce jeść karmy Fibra ale ogólnie chyba tylko mokrą karmę je a mimo to ma poważne problemy z robieniem kupki co i dla mnie jest dużym utrudnieniem bo trzeba prać i myć wszystko co z niej wyleci tyłem.
Wydaje mi się, że ona już zmieniła nastawienie do mnie i mogę ją głaskać jak śpi na łóżku czy w budce. Biedna jest, bardzo mi jej szkoda bo ona się męczy a nijak jej pomóc nie można.
Ona musiała dostać autem w prawy bok, bo jak idzie to na tylną nóżkę lekko kuleje ale już na przednią prawą bardzo.

Malutki Dzidziuś ma już brzuszek mniejszy i miękciejszy a kupka tylko na końcu jest zażółcona ale uformowana. Ma apetyt i dostaje jeść kilka razy dziennie Smille lub Bozitę w puszkach.

zdjęcie z wczoraj
Obrazek

i z przed chwili
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob paź 10, 2015 19:31 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

Niestety, z takiego siedzenia na zimnie to tylko kłopoty wynikają. Najgorzej, jak koty się uprą, że muszą wyjść.
U mnie Tysia aż wrzeszczała pod oknem, żeby jeszcze wyjść na balkon, ale nawet nie musiałam jej zaganiać z powrotem - sama przyszła szybciutko, tak jest u nas "przyjemnie" na zewnątrz.

Strasznie biedna jest Sonia, a ten maluszek jest wyjątkowo piękny :1luvu:

mb

Post » Sob paź 10, 2015 19:46 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

mb pisze:Niestety, z takiego siedzenia na zimnie to tylko kłopoty wynikają. Najgorzej, jak koty się uprą, że muszą wyjść.

One chcą i koniec, nie odpuszczą, a jak nie chcę wypuść to stają się agresywne do swoich pobratymców, a Biśka nie lepsza.
Kubuś przyszedł ale już wcześniej słyszałam, że idzie bo kichał po drodze. Teraz szukał ciepłego miejsca do spania bo poszedł na łóżko przy kaloryferze.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie paź 11, 2015 11:07 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

Anna61 pisze:
mb pisze:Niestety, z takiego siedzenia na zimnie to tylko kłopoty wynikają. Najgorzej, jak koty się uprą, że muszą wyjść.

One chcą i koniec, nie odpuszczą, a jak nie chcę wypuść to stają się agresywne do swoich pobratymców, a Biśka nie lepsza.

U mnie tak zachowywała się Tysia. Ale teraz uspokoiła się, na szczęście.
Anna61 pisze: Kubuś przyszedł ale już wcześniej słyszałam, że idzie bo kichał po drodze. Teraz szukał ciepłego miejsca do spania bo poszedł na łóżko przy kaloryferze.

To wspaniale, że przyszedł się grzać do domku.

mb

Post » Nie paź 11, 2015 13:27 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

mb pisze:To wspaniale, że przyszedł się grzać do domku.

Małpa-kocica też wczoraj na noc przyszła a raczej nasz pies ją pogonił do domu.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto paź 13, 2015 14:53 Re: Nasza kocia rodzinka, przybłęda, i chory maluszek i Kubu

Byłam dzisiaj na cito z Bisią i Kubisią w lecznicy. Bisia miała pobraną krew na badania bo znowu nie chce jeść a pije dużo i wymiotuje, zapewne znowu nerki. :(
Kubisia ma znowu strasznie czerwone dziąsła i plazmocytarne zapalenie dziąseł. Na wiosnę jakoś miała czyszczone zęby i chyba część usuniętą i teraz znowu to samo, morfologię też mia zrobioną.
Zapłaciłam 130 złotych podobno ulgowo :( i we czwartek na kontrolę.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]