OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś "

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 02, 2015 9:19 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Ejtam Grażynko. Nic nie przebije pani co chciała rozmawiać zkierownikiem domu tymczasowego (mojego) .A potem powołując się na ustawę o DT 8O chciała bym jej kota wydała. Ponoć ustawa nakauje ludziom co 100zł chcą wpłącić by kota otrzymać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt paź 02, 2015 9:28 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Dobre :mrgreen:

Mnie zawsze zastanawiają powtarzające się w rozmowach "argumenty". Kiedys często slyszalam, ze niewazne szczegoly, karmy, okna itp., bo najważniejsza jest milość. I szczegolnie przy kotkach rudych i dlugowlosych ta miłosc byla taka wazna. A ostatnio najczęściej powtarzającym się tekstem, przerywajacym moje tłumaczenie, jest: "Prosze pani, przecież ja jestem odpowiedzialna" :smiech3:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pt paź 02, 2015 9:30 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Fakt "odpowiedzialność" jest na topie. Fejs jest pełen odpowiedzialnych właścieli szukających swych zwierząt co "uciekły" .
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 02, 2015 9:44 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

I jeszcze "ale córka będzie płakała/ale to dla dziecka" ma być argumentem w 100% powodującym oddanie im kociaka. Bo dziecko chce :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt paź 02, 2015 9:52 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Moj drugi rudy zostal u mnie po wizycie PA prosto z pociagu. Tez mial byc dla dziecka, ktorego przez 10 lat nie polubil starszy kot w domu. Na szczescie dziecko bylo szczere i radosnie opowiadalo, jak starszy kot wypadl z balkonu albo na 3 dni znikał na wsi u dziadków. Pedalowalam z kotkiem po sniegu do kolejki w Ursusie, a pani dzwonila, zebym sie zastanowila, bo chlopak placze.

Jeden pan mnie pozytywnie zaskoczyl, bo wiedząc juz, ze nie dostanie kociaka (mieszka w najbardziej ruchliwej części Łomianek miedzy trasa gdańską a glowną ulicą Lomianek i ma juz rocznego kota wychodzącego), napisal smsa: "Czy dostanę informacje, jak karmic mojego kota?" :mrgreen:

Arcana

Post » Pt paź 02, 2015 10:28 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Lubię domy z dziećmi. Koty, szczególnie młode, mają wiele przyjemności . Ale wszystki zależy od rodzica i jego gadki. O Chipa dzwoniła pani co chciałą dla syna już pod 30 będącego . On nie chciał rozmawiać. Nie mieli i nie chcieli nic przygotować. Argumentem było ,że syn się załamie odmową.
Dziwny jest ten świat.
Wczoraj dowiedziałam się ,że znajoma w tym roku wyadoptowała już 60 kotów 8O .
Janusz zmył :lol: :roll: mi głowę dlaczego my tak mało. Pytam radośnie czy chciałby tą 60-tkę w domu mieć. Poza tym ona ma pomoc w fotach, pisaniu i dawaniu ogłoszeń. Czy też się weźmie za tę radosna robotę.
Mnie wystarczy to co jest.
Wklepałam Biszkopta. Mam już pytania. Pełne zapału i... co z tego?
Zero czytania.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 02, 2015 11:32 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Gdybyś odrzucała sensowne wychodzące albo szukajace jedynaków, to bierz mnie pod uwagę ;) Aczkolwiek napaleni na rudaska rzadko chcą innego. Choc zdarzylo sie, ze pani dzwoniaca o rudą kotke wziela dwupak burych klonów od Ani.
Na wychodzące w dobrym domu mialabym podwórkowce od Dory. Nie wiem, czy znajdą DT, szkoda oswojonych kociaków. Wciskac je po szczepieniu Krystynie? Ona ma swoich duzo za duzo.
Ja mam mniejsze wymagania, oddaje na jedynaków, bo na dokocenie wymagałyby jeszcze izolowania i obróbki. Czasem komus uwierzę na słowo, że zrobi woliere (i ktos zrobil) czy cus innego, a i tak głownie odrzucam zgloszenia. Znalezc 60 dobrych domów raczej trudno, nawet pod presją i z mniejszymi wymaganiami.

Arcana

Post » Pt paź 02, 2015 11:58 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Pamiętać będę.
Swoje insze proponuję co mogą być jedynakami.Reszta to jednak do dokocenia.
Wydałam ostatnio 2 młodzikijako jedynaki. Lenkę i Lesia. Już były starszakami i charakter widać było wyraźniej. Jednak nie było mi z tym fajnie . Mimo tego ,że koty odsuwały się od innych i raczej nie uczestniczyły w zabawach młodych tak na maksa. To źle się z tym czułam.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 02, 2015 12:43 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

A co masz jeszcze z maluchów oprócz Biszkopta i Bezy?

Arcana

Post » Pt paź 02, 2015 12:45 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Jak czytałam te posty o problemach z wyborem DS t o czuję się wręcz zaszczycona i wyróżniona tym, że dostałam Tiena. :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Pt paź 02, 2015 13:56 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Salem 11 pisze:Jak czytałam te posty o problemach z wyborem DS t o czuję się wręcz zaszczycona i wyróżniona tym, że dostałam Tiena. :oops:

chłe, chłe, ale byłaś osobiście sprawdzona, co nie? :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt paź 02, 2015 15:08 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

No niby tak, ale jakoś nie specjalnie czułam się inwigilowana. :D
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Post » Pt paź 02, 2015 15:32 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

Salem 11 pisze:No niby tak, ale jakoś nie specjalnie czułam się inwigilowana. :D

To od podejścia zależy. Obu stron. Każda chce dla kota jak najlepiej i tego się trzymać należy. Jeśli chętny ma wymagania i nic nie oferuje drugiej stronie to nic z tego nie wychodzi.
Obrazek

ASK@

Post » Pt paź 02, 2015 15:55 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

No to ja nie wiem czy się łapę do tych co to chcą dla kota jak najlepiej. :twisted: Gonię ze stołu, wypędzam z łóżka. Żarełko daję tylko 2 razy dziennie i to takie które uznam za dobre a nie to co koteckom smakuje (a smakuje Whiskas). A do tego się zbiesiłam i nie chcę mielić kocinką mięska tylko daję duże kawałki,żeby sobie same gryzły (dzisiaj będzie śledzik, cały, nie pokroję gadziną, a co niech się męczą).
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Post » Pt paź 02, 2015 16:13 Re: OTW14- lepsiejszych dni czekamy ;( ciagle "coś" i " coś

U mnie z głodu by padły a nie ruszą niepodrobionego, będą siedzieć i się patrzeć a nie ruszą, prędzej odejdą.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]