[WAW] DS szuka już tylko jeden przerośnięty pingwin (FIV+)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 02, 2015 7:09 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

!!!
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pt paź 02, 2015 9:48 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Bardzo dziękuję za podrzucanie :)

Byłam wczoraj u Kubusia.
Serce się kraje, jak on się pcha z tej klatki do człowieka :(
I ten smutek na pyszczku, jak się zamyka klatkę :cry:
On całym sobą potrzebuje człowieka...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt paź 02, 2015 11:45 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

biedniutki staruszek :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt paź 02, 2015 11:51 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

cholerny świat
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt paź 02, 2015 12:18 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Obrazek
Plakat do pobrania w pdf
Na kolanie robiony w nocy, ale póki co nic lepszego nie mamy.
Bardzo bym prosiła, Warszawiaków zwłaszcza, o wydrukowanie i powieszenie np. u swoich wetów, w zoologach i wszędzie tam, gdzie mogą się przewijać ludzie z sercem.
U mnie (na Muranowie) jest jakieś 10 egz. wydrukowanych w A3.
Bardzo dziękuję Arturowi za wydruk i dostarczenie :201494

Wersja "poza warszawska" jest tu Plakat W-wa
Do udostępniania w necie w formie zdjęcia to się niestety nie bardzo nadaje, ale popracuję nad czytelnością, jeśli znajdę chwilę :oops:

Jeśli ktoś znajdzie jakieś błędy lub może zrobić ładniejszy/lepszy/bardziej czytelny, to będę mocno zobowiązana.
Moja kreatywność pozostawia wiele do życzenia :?

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 13:14 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Wydrukowałam ale pytam się również znajomych, zwłaszcza o Kubusia.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pt paź 02, 2015 13:15 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Sonata, wielkie dzięki! :201494

OKI

Post » Pt paź 02, 2015 17:51 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

:!:

OKI

Post » Sob paź 03, 2015 19:37 Re: [WAW] PILNE! DT dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Przypomnę
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 04, 2015 18:11 Re: [WAW] PILNE! DS dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

I ja podrzucę.

Potrzebowałam chwilę na zastanowienie, ale sprawa dalej jest bardzo pilna.

Z tą różnicą, że koty jednak nie szukają domów tymczasowych - po prostu tego nie ogarnę.
Mam już zobowiązania, z których nie jestem w stanie się wywiązać i nie chcę na siebie brać kolejnych.
Dlatego koty szukają wyłącznie domów stałych.
Nie umiem prowadzić adopcji zdalnych, nie jestem w stanie utrzymywać stałych kontaktów z domem tymczasowym, nie jestem w stanie też zagwarantować, że je wyadoptuję w jakimś dającym się przewidzieć terminie :(
Jak wszyscy mogli się przekonać, kontakty międzyludzkie to zdecydowanie nie jest moja specjalność i zdaję sobie z tego sprawę.
Nie jestem i nie zamierzam być chodzącym ideałem. Nawet "dla dobra sprawy" nie będę udawać kogoś, kim nie jestem.
W związku z tym chcę uniknąć narażania kolejnych osób na kontakty ze mną, czy co gorsza tych kontaktów brak.
Bo nigdy nie odmówię pomocy, jeśli wiem, że coś się dzieje, ale podtrzymywanie kontaktów dla samego ich podtrzymywania zdecydowanie przekracza moje możliwości.

Kubuś jest już u mnie. Na razie w klatce, ale przynajmniej rozmiarów jak na doga.
Sądząc z reakcji Kubusia na stado za klatką i reakcji stada na Kubusia w klatce, to długo to klatkowanie nie potrwa i za 2-3 dni zaczniemy ostrożnie poznawać mieszkanie.

Kika i Perełka są u lefurt, której nieustająco bardzo dziękuję!
I jest to też ostatni, inny niż mój, dom tymczasowy, do którego oddałam jakiekolwiek koty.
Jest to jednak tylko TDT i jeśli nie znajdą domów stałych, Kika i Perełka również trafią do mnie.

Bardzo Was proszę o pomoc w znalezieniu tym kotom domów stałych.
Nie grozi im ulica czy schronisko, jednak mój dom dla tych kotów od schroniska niewiele się będzie różnił.
Mogę im zapewnić dach nad głową, przyzwoite żarcie i leczenie w razie potrzeby, ale nie zapewnię im ciszy, spokoju i ludzkich rąk do głaskania w takiej ilości, na jaką zasługują. Po pierwsze mam za dużo kotów, które tych rąk potrzebują, a po drugie, ja naprawdę za namolnymi miziakami nie przepadam.

Kika i Perełka nie mają wyznaczonego terminu, jednak bardzo mi zależy, żeby nie nadużywać cierpliwości lefurt.
Kubuś już u mnie jest i naprawdę nie jest to najlepsze miejsce dla niego :(
Potrzebuje normalnego domu. Stałego.

Bardzo również dziękuję osobie, która zaproponowała Kubusiowi awaryjny dt, a której już odmówiłam ze względu na powyższe - ja nie ogarnę :(

OKI

Post » Nie paź 04, 2015 18:57 Re: [WAW] PILNE! DS dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Podniose i ja
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 04, 2015 19:16 Re: [WAW] PILNE! DS dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

I ja i ja i ja.
Do góry.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Wto paź 06, 2015 10:17 Re: [WAW] PILNE! DS dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Obrazek
;)

Kubełek :)
Jest fantastyczny, tylko jednoosobowo nie idzie mu zrobić zdjęć, przynajmniej póki siedzi w klatce. Kubuś swój gabaryt ma i pcha się momentalnie do człowieka :) Jedyne, co go może odciągnąć od ręki to miska :mrgreen: Apetyt ma fantastyczny, co bardzo cieszy u nerkowego kota :)

Bardzo dziekuję marpanek za dwie wielkie torby jedzenia, przysmaczków i preparatów dla nerkowców :1luvu:

Widzę, że wysypały się fotki - będę to dziś poprawiać.

Cała trójka ciągle pilnie szuka domów :!:

OKI

Post » Wto paź 06, 2015 23:19 Re: [WAW] PILNE! DS dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Kubełek :201461

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Śro paź 07, 2015 6:18 Re: [WAW] PILNE! DS dla dwóch kotek i Kuby na CITO!!!

Przypomnę z ranka o kociskach
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]