Tytek i Syjamowate szukają dmków MALTANKA DO ADOPCJI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2015 14:56 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

W razie czego w Azylu pod Psim Aniołem mają dobrego hycla p.Mariusza,ale pies musi być głodny i chcieć ciut podejść.
Życzę powodzenia :ok: Pies to nie kot.Musi mieć dom i właściciela.Takie szwędanie się po ulicy ,gdzie wkoło mnóstwo samochodów... :( Do tego sunia niewysterylizowna. I dziczeją biedaki... Nawet jak ktoś z giełdy dokarmia.
Napisz proszę jak poszło,jeśli będziesz coś wiedzieć. Martwię się...

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Czw paź 01, 2015 15:37 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Była podejrzewana autoagresja , ale wyszło by w badaniach krwi.Białaczka- test ujemny.
Najpierw byłam u siebie u weta, teraz jeździmy do kliniki, oni mieli takie 2 przypadki. Wet. powiedziała ze to się trudno leczy.
Uprzedził ze jednemu z tych kotów sie nie udało:( Walczymy wieżę ze będzie dobrze. Jesli nie bedzie poprawy trzeba bedzie jej zrobic badanie przełyku i nosa żeby stwiercic jak daleko sięgają zmiany. Jeśli chodzi o stres to ona się stresuje szczególnie u weta:(
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Czw paź 01, 2015 16:01 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

tabo10 pisze:W razie czego w Azylu pod Psim Aniołem mają dobrego hycla p.Mariusza,ale pies musi być głodny i chcieć ciut podejść.
Życzę powodzenia :ok: Pies to nie kot.Musi mieć dom i właściciela.Takie szwędanie się po ulicy ,gdzie wkoło mnóstwo samochodów... :( Do tego sunia niewysterylizowna. I dziczeją biedaki... Nawet jak ktoś z giełdy dokarmia.
Napisz proszę jak poszło,jeśli będziesz coś wiedzieć. Martwię się...

Małgosiu ,one są bardzo bardzo biedne ,siedzą w jednej klatce ,na Popularnej .Nie chcą jeść :cry:
Dla suni chyba jest dt .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 01, 2015 22:00 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

:D Zjadła, wrociłysmy z kliniki i zjadła :201494 a już miałam strzykawke nabita- czekałam tylko aż się jedzenie ociepla.
I co zjadła nie conva, nie inne kocie , nie płynne z puszki,sera białego zjadła :twisted:

Przepraszam Dorotko za wycinanie się w watek ale musiałam napisać bo tak się ciesze.
Obrazek

Kalai

Post » Pt paź 02, 2015 6:00 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

KotwKratke pisze:a przy okazji czy koty od Dorotki mają jakiś okres gwarancyjny :?:
nasz kot się bardzo popsuł, rozrabia jak pijany zając, a jak przyzwietżliśmy była taka grzeczna ( w sumie to ta reklamacja do Dorotki i Moniki :D )
a tak na zupełnie powaznie, hopi jest takim łobuzem jakiego nigdy nie mislismy, ale to jej łobuzerstwo jest przy tym wszytskim tak fajne i słodkie że nawet jak widzimy ze rozrabia to nie przerywamy tylko czekamy do końca, b mozna się w nia patrzec ja w telewizor :love: :love: :love:

Czy nadal natychmiast włącza "motorki"?
Rozwalała mnie tym na łopatki. :1luvu: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt paź 02, 2015 6:09 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Hej Kochani .
Miałam po 5 niemiłą pobudkę ,zadzwoniła Aga że Jej pies Tobi właśnie umarł ,tak znienacka ,nie chorujący ,krzyknął i już .... :cry: :cry: :cry: :cry: miał 13 lat .
Spłakałyśmy się obie ,ale mój ból przy jej jest nie porównywalny :cry:
Żadne tłumaczenie że nie cierpiał .że szybko ..nic nie pomaga .
Ja to wiem..wszyscy wiemy ,ile cierpienia niesie za sobą odejście . :cry:

Za to jeden ze złapanych piesków ma dom ,niestety nie sunia ,tylko piesek ,mam nadzieję ze i na sunię znajdzie się amator.

Od jutra znów łapanki.

Jajadę z Wiolą po znalezionego kociego maleńtasa.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 02, 2015 6:26 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

dorcia44 pisze:Hej Kochani .
Miałam po 5 niemiłą pobudkę ,zadzwoniła Aga że Jej pies Tobi właśnie umarł ,tak znienacka ,nie chorujący ,krzyknął i już .... :cry: :cry: :cry: :cry: miał 13 lat .
Spłakałyśmy się obie ,ale mój ból przy jej jest nie porównywalny :cry:
Żadne tłumaczenie że nie cierpiał .że szybko ..nic nie pomaga .
Ja to wiem..wszyscy wiemy ,ile cierpienia niesie za sobą odejście . :cry:

Ojej... Pewnie zator, serduszko?
Bidulek [']
:(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt paź 02, 2015 7:26 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Przykre to bardzo :(
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt paź 02, 2015 9:31 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

dorcia44 pisze:Za to jeden ze złapanych piesków ma dom ,niestety nie sunia ,tylko piesek ,mam nadzieję ze i na sunię znajdzie się amator.
.

Zawalił im się świat.Tyle czasu na wolności. To minie.Tylko trzeba głaskania,oswajania,miłości.Pies powinien być prowadzany w szelkach w nowym dt,z adresatką na obroży-NIGDY,nawet na chwilę w domu nie zdejmowaną. Będzie próbował ucieczek,bo tego zasmakował. Sunia chyba taka czarna,gładkowłosa.Widziałam je kiedyś. Ona była bardziej oswojona.Była.Bo chyba ją wyrzucili z samochodu z pół roku temu pod tą giełdą.Jest młoda.Ma szansę na dom,ale najpierw oswajanie,sterylizacja.
Niestety nie pomogę.Mam 2 psy i kilka kotów tymczasów + swoje w kawalerce.Nie wcisnę kolejnego,ale bardzo się cieszę,że wreszcie bezpeczne,że się nie rozmnożą.Tam jest ponoć kilka psów/suń takich jak złapany pies.Bo gdzieś obok mieszka jakiś facet rozmnażacz i ma ich ze 12szt :!: :strach: I większość lata po okolicy i szuka jedzenia...
A kto bierze pieska?

tabo10

Post » Pt paź 02, 2015 10:42 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

(') bardzo współczuje, takie nagłe odejście czasem boli bardziej bo nie jest sie na nie przygotowanym.
Co z małym kociakiem po którego jechałyscie?
Obrazek

Kalai

Post » Pt paź 02, 2015 10:43 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Kalai pisze::D Zjadła, wrociłysmy z kliniki i zjadła :201494 a już miałam strzykawke nabita- czekałam tylko aż się jedzenie ociepla.
I co zjadła nie conva, nie inne kocie , nie płynne z puszki,sera białego zjadła :twisted:

Przepraszam Dorotko za wycinanie się w watek ale musiałam napisać bo tak się ciesze.

nie doczytałam wcześniej ,przepraszam :oops: ale cieszę się razem z Tobą :dance: :dance2: :dance: :dance2: :201461

Pojechałyśmy ,dobrze że w drodze zadzwoniłam do kobitki ,a ta mi mówi ,nie ma kociaka ,ktoś zabrał .............krew we mnie zawrzała :x :x :x jak to zabrał ? po co dupę zawracała ,tylko ją weźcie bo taka z 5 tyg. na polu śpi (ze 30 km za wawą) miała przypilnować i nie ma ,rozmyła się chociaż mąż twierdzi że widział jak zabierali kruszaka ...
Dobrze że nie zdążyłyśmy wyjechać z Warszawy . :evil:
Zawaliłam sobie dzień i Wioli ,ech kląć mi się chce ,mam jednak nadzieję że faktycznie ktoś zabrał.

tabo10 ,a wiesz może gdzie ten facet mieszka?
te psiaki miały farta ,oby i innym się udało.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 02, 2015 11:07 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Wiem tyle,ile kiedyś wyciągnęłam od handlarzy kwiatów.Oni wiedzą.Bo nawet mówili,że chodzi po odpadki żarcia do chińczyków na giełdę. Gdzieś w domu wolnostojącym za giełdą
Wypadałoby zmusić go do sterylizacji przynajmniej suk,bo to jakiś koszmar...

tabo10

Post » Pt paź 02, 2015 14:48 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

Podpytam Iwony czy coś wie na ten temat.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Pt paź 02, 2015 15:10 Re: Tytek kot nad koty i Syjamowate dzikuski szukają dmków !

To one.Są przerażone :crying: :crying: :crying:

tabo10

[poprzednia][następna]