Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 13, 2014 22:52 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

U nas po staremu, powoli się ogarniamy po remoncie, kociaste z wielkim uwielbieniem obserwują zmiany, zwiedzają każdy nowy kącik i testują nowe meble ;)

Obrazek

Kasia Pe

Od: Pon sie 11, 2003 23:36

Post » Śro gru 03, 2014 18:43 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Dziękuję Kasiu :D z przyjemnością obejrzałam kociaste,u mnie niestety Żwiruś dalej nie ma się zez kim bawić odkąd Merka jest u Was,natomiast Kasia wygraza futerko z powodu obecności łajzy nazwanej Maxikiem.Mnie też nie jest lekko wyprowadzać kocura w środku nocy codziennie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Czw sty 08, 2015 19:21 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Już jakiś czas po świętach, ale dopiero teraz zabrałam się za obrabianie fotek. W tym roku kicie (oczywiście razem) aktywnie uczestniczyły w rozpakowywaniu prezentów. Oczywiście jak na koty przystało bardziej je interesowały puste torby niż zawartość :)
Obrazek

Kasia Pe

Post » Czw sty 08, 2015 20:57 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Torby na zakupy, reklamówki, pudła tekturowe...Nie ma nic bardziej atrakcyjnego dla kotów.Czasem nie zdążę wyjąć zakupów, a już któryś z kotów jest w środku.
Fajnie, że kotki tak się przyjaźnią.Szylcie są dość charakterne, a tu proszę, przyjaźń kwitnie.Cieszę się bardzo :D
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 07, 2015 14:30 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Pozdrawiamy poświątecznie :)

Kocilla w mieście Lego!!! :ryk:
Obrazek

Obrazek

Druga kocilla na Dzikim Zachodzie ;)
Obrazek

Takie tam w rulonie brystolu ;)
Obrazek

Tradycyjnie gdy Hania się żle czuje Kolia już jest przy niej :)
Obrazek

Kasia Pe

Post » Wto kwi 07, 2015 15:47 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Córcia śliczna :1luvu: , obie kotki również, ale szylcia to klon mojej ukochanej Brendzi, najsłodszej kotki na świecie.Mieszka w Warszawie i ma fantastyczny domek.
Pozdrawiam.

ewar

Post » Wto kwi 21, 2015 18:20 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Kasiu lżej na sercu jak się widzi kociaste w takim domku :ok: dziękuję za zdjęcia-Żwiruś nie zapomniał Lenki-Merki,dalej biega z gumeczką,jednak nasze tymczasy nie wiedzą o co chodzi.Hania wyrosła na śliczną dziewczynkę-pozdrawiamy :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob wrz 26, 2015 22:45 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Dawno się nie odzywałam; u kociastych wszystko ok. Od paru dni mają nową koleżankę, maluteńką 7-tygodniową koteczkę, która urodziła się bez jednego oczka, a drugie było nieruchome, nie reagowało w ogóle na światło (teraz już się trochę porusza i sądzimy, że coś tam, jakieś cienie kicia może widzieć). Koteczka uratowana wraz ze swoim rodzeństwem (sztuk 3) od oprawcy, których niechcianych miotów pozbywał się rzucając je psom na pożarcie... ale kotka - mama już wysterylizowana, więc więcej kociąt tam już tak nie zginie.
Mała Mia (czyta się [Mija]) jest fantastyczna, rozkoszna, radzi sobie niesamowicie. Merka i Kolia... się jej boją :mrgreen: ale powoli, powoli przywykają do tego nowego czegoś. Najważniejsze, że nie reagują wobec niej agresją, tylko prychają i ew. uciekają :) Bardziej ciekawska jest Merka (ona już zniosła jednego nowego przybysza no i miała kocięta, więc wie co to jest to nowe) - często obserwuje kicię, Kolia jest ostrożniejsza. Ale wierzę, że kwestią czasu jest to, że będą razem spały i bawiły się :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Post » Nie wrz 27, 2015 6:14 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Czytałam o tym łobuzie :evil: A Mia jest prześliczna :1luvu: , brak oczka jej nie szpeci zupełnie.

ewar

Post » Nie wrz 27, 2015 7:59 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Mia urocza ,ma wspaniałych opiekunów na czele z Hanią... a drapaczek sprawiliście koteczce prześliczny.....

ulola

Od: Śro lut 04, 2009 17:33

Post » Nie wrz 27, 2015 12:16 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Drapaczek by kupiony już dawno dla dużych kotecków, żeby oszczędziły nowe meble w Hani pokoju :) Nawet widać, że tam już trochę nitki sterczą :)
A dla maltkiej jest idealny, zwłaszcza, że wiszące rybki mają w środku dzwoneczki :)

Kasia Pe

Post » Pon wrz 28, 2015 12:41 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Właśnie się dowiedzialam od Ali, że malutka zamieszkała u Ciebie. Ależ się cieszę :1luvu:
Cudne fotki.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Pon paź 12, 2015 0:24 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Najbardziej bałam się reakcji Merki na nowy nabytek, bałam się, że jej będzie dokuczać itd. Tymczasem to ona przyjęła małą dużo lepiej niż Kolia (Kolia jeszcze jest trochę zniesmaczona tym czymś nowym, syczy na nią i często odchodzi pokazując swoją pogardę, ale też dużo małą obserwuje, więc wierzę, że z czasem będzie dobrze).
Merka wspaniale zajmuję się małą, bawi się z nią niezwykle delikatnie, jest bardzo wyrozumiała. Mam wrażenie, że ona wie, że z Mią jest coś nie tak:
https://youtu.be/ZPEtiY_HrvI

Mie oglądał wet i potwierdził, że kocia ma wadę genetyczną, drugie oczko zapewne wypłynęło i jeśli samo nie zarośnie trzeba będzie zszyć (wciąż coś tam wypływa). Niestety nic nie można zrobić w kwestii oczka, które zostało, ponieważ jest ono zupełnie nierozwinięte (jest tam jakaś pozostałość, która normalnie znika w życiu płodowym). Ale na szczęście Mia radzi sobie niesamowicie i wszyscy odwiedzający nas (bo każdy chce zobaczyć niewidomego kotka) nie mogą wyjść z podziwu jaką ma orientację :)

Obrazek

Obrazek

Kasia Pe

Post » Pon paź 12, 2015 5:57 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Mia jest przesłodka :1luvu: , a Merka to zjawiskowa piękność :1luvu: Ona miała trójkę kociąt, przecudownych z resztą i chyba pozostał w niej instynkt opiekuńczy.
Kasiu, a jak brzuszek malutkiej? Nie ma już biegunek?

ewar

Post » Pon paź 12, 2015 16:26 Re: Mała Kola - a obecnie Kolia...ma fantastyczny domek!!!

Po odrobaczeniu tabletką jak ręką odjął - biegunki zniknęły i humorek też się znacznie poprawił :)

Kasia Pe

[poprzednia][następna]