Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!UWAGA POZNAŃ!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2015 19:36 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:No i jak minęła noc?

u Nas noc bezszelestna.....mimo że spały w dzień noc też przespały uffffff :wink: Ranek pogodny zważywszy na odwiedziny Izki :1luvu: super Babka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sadziłyśmy dzis wrzosy :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...Klara uwielbia sie turlać w piasku w kuwecie :roll: ...może tam leżec i leżeć dopóki Kiciunia nie zacznie jej szukac

Obrazek

a tu Hrabia Kiciunia....muszę kupic jeszcze jeden ten hamaczek bo Klarcia bidna patrzy na niego a on ani mysli jej ustąpić miejsca.....Drapak wczoraj kupiłam bo tez miały problem...stal ,,bezpański,,a nagle obydwa koty w tej samej chwili miały ochote sobie go podrapać...i hałas ....teraz maja swoje i cisza! :D

Obrazek
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

Post » Czw wrz 24, 2015 21:35 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ja ? ja super ?
Taaa....jeszcze dobrze nie weszłam, nie rozebrałam sie , a na stole stała miseczka przepysznej pomidorówki z ryżem, którą miałam jeść wczoraj. Skonsumowałam z apetytem albowiem bez śniadania byłam. Przy okazji przekonałam się, ze mój organizm nadal nie toleruje marchewki :mrgreen: . Potem na stół wjechał kawał tortu z czekoladowymi lodami, polanymi domowym ajerkoniakiem. Poległam - lody zżarłam, połowe tortu zostawiłam :oops: :oops: . Aga - przepraszam, ale tego było DUŻO :mrgreen:
Ewa - Ciebie też przepraszam, ze nie mogłam dłużej gadać. Zadzwoniłaś w momencie , jak podchodziłam do siedzacej na ławeczce na osiedlowym skwerku Mamy. Potem Mama poszła do sklepu, a potem wrócila. No i musiałam skończyć, bo juz fochy strzelała. Ona za dwa tyg kończy 90 lat, bywa bardzo zaborcza.

A teraz kilka fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aga mówi, ze czasem są syki i warki - przy mnie nic takiego nie było. Poza tym - moje czasem tez na siebie warczą - jak chcą cos drugiemu udowodnić. A te kociaki nawet nie miały jeszcze okazji tak naprawdę sie poznac - podgryźć, pokotłować - Aga jest bardzo ostrozna. Ale bez tego się nie obedzie, koty muszą wejść w bezposrednią reakcję. I mam nadzieję, ze do takiego spotkania dojdzie, jak Agi nie będzie.
Żałuję, ze nie mam filmików jak moja Kiciusia wychowywała swoje dzieci - łącznie z dzikim wrzaskiem onych dzieci, brutalnie mordowanych przez wyrodną matkę :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt wrz 25, 2015 5:29 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Dzięki z zdjęcia i relacje :1luvu:
Oba koty są faktycznie do siebie podobne, no w jednym stylu, że się tak wyrażę.Coś mi się tak wydaje, że Kiciunia bardzo jest Klarą zainteresowany, chyba w sumie jest zadowolony, że ma kocie towarzystwo.Aga, Klara nie była u mnie zainteresowana hamaczkami.Ona spała na kanapie, w nocy w łóżku, rzadko wskakiwała nawet na parapet.Bardziej taka "parterowa" jest.Oglądając zdjęcia aż trudno uwierzyć, że Klara jest niecałe pięć dni w nowym domu.Wygląda jakby całe życie tam mieszkała.
Iza, daj spokój.Zadzwoniłam, bo byłam ciekawa Twojej reakcji na Klarę.Ona jest malutka, a na zdjęciach tego nie widać.Słyszałam, że na wołanie "Klara" kotka natychmiast przybiegła.Kochana malutka :1luvu: Oba koty są młode, energiczne, zdrowe, na pewno będą razem rozrabiały, a wspólna zabawa bardzo integruje.Syki, warkoty, łapoczyny mogą być, ale to nie agresja.Widziałam raz atak kocura na drugiego :( W lecznicy to było i to było straszne.Wtedy dopiero zobaczyłam, co kot potrafi zrobić.Natychmiast zostały oczywiście rozdzielone.Klara i Kiciunia nic złego sobie nie zrobią.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt wrz 25, 2015 6:06 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:ja ? ja super ?
Taaa....jeszcze dobrze nie weszłam, nie rozebrałam sie , a na stole stała miseczka przepysznej pomidorówki z ryżem, którą miałam jeść wczoraj. Skonsumowałam z apetytem albowiem bez śniadania byłam. Przy okazji przekonałam się, ze mój organizm nadal nie toleruje marchewki :mrgreen: . Potem na stół wjechał kawał tortu z czekoladowymi lodami, polanymi domowym ajerkoniakiem. Poległam - lody zżarłam, połowe tortu zostawiłam :oops: :oops: . Aga - przepraszam, ale tego było DUŻO :mrgreen:
Ewa - Ciebie też przepraszam, ze nie mogłam dłużej gadać. Zadzwoniłaś w momencie , jak podchodziłam do siedzacej na ławeczce na osiedlowym skwerku Mamy. Potem Mama poszła do sklepu, a potem wrócila. No i musiałam skończyć, bo juz fochy strzelała. Ona za dwa tyg kończy 90 lat, bywa bardzo zaborcza.

A teraz kilka fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Aga mówi, ze czasem są syki i warki - przy mnie nic takiego nie było. Poza tym - moje czasem tez na siebie warczą - jak chcą cos drugiemu udowodnić. A te kociaki nawet nie miały jeszcze okazji tak naprawdę sie poznac - podgryźć, pokotłować - Aga jest bardzo ostrozna. Ale bez tego się nie obedzie, koty muszą wejść w bezposrednią reakcję. I mam nadzieję, ze do takiego spotkania dojdzie, jak Agi nie będzie.
Żałuję, ze nie mam filmików jak moja Kiciusia wychowywała swoje dzieci - łącznie z dzikim wrzaskiem onych dzieci, brutalnie mordowanych przez wyrodną matkę :mrgreen:

sorry Iza za marchewke! :? .....DZIEKUJE ZA HERBATKI....kurcze one są w jedwabnych woreczkach???? LUKSUS :201494 SCHOWAM NA ŚWIĘTA :wink: :lol: Gdybyś nie paliła tych trujaków- śmierduchów to i ciacho by się zmieściło :ryk: :lol: :) :wink: :P :ryk: ......miło było Cię gościć :1luvu:
Obrazek

agamalaga

Post » Pt wrz 25, 2015 6:15 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:Dzięki z zdjęcia i relacje :1luvu:
Oba koty są faktycznie do siebie podobne, no w jednym stylu, że się tak wyrażę.Coś mi się tak wydaje, że Kiciunia bardzo jest Klarą zainteresowany, chyba w sumie jest zadowolony, że ma kocie towarzystwo.Aga, Klara nie była u mnie zainteresowana hamaczkami.Ona spała na kanapie, w nocy w łóżku, rzadko wskakiwała nawet na parapet.Bardziej taka "parterowa" jest.Oglądając zdjęcia aż trudno uwierzyć, że Klara jest niecałe pięć dni w nowym domu.Wygląda jakby całe życie tam mieszkała.
Iza, daj spokój.Zadzwoniłam, bo byłam ciekawa Twojej reakcji na Klarę.Ona jest malutka, a na zdjęciach tego nie widać.Słyszałam, że na wołanie "Klara" kotka natychmiast przybiegła.Kochana malutka :1luvu: Oba koty są młode, energiczne, zdrowe, na pewno będą razem rozrabiały, a wspólna zabawa bardzo integruje.Syki, warkoty, łapoczyny mogą być, ale to nie agresja.Widziałam raz atak kocura na drugiego :( W lecznicy to było i to było straszne.Wtedy dopiero zobaczyłam, co kot potrafi zrobić.Natychmiast zostały oczywiście rozdzielone.Klara i Kiciunia nic złego sobie nie zrobią.

Klarka chodzi sobie swobodnie po mieszkaniu to Kiciunia wydaje mi sie że czuje się jakoś inaczej....chodzi ostrożnie....Co do hamaczka to ona tak tęskniąco patrzy gdy on jak wieloryb w nim leży.... :cry: Dzis jakiś czas oba koty spały ,,na mnie,, KOŁO SIEBIE ! :ok: przebudziłam się bo było mi niewygodnie....ale co tam....dałam rade...troche połamana się czuje ale BĘDĘ ŻYŁA :201461 .....jutro sobota będe w domu integracji cd.... :201461 :1luvu: :kotek:
Obrazek

agamalaga

Post » Pt wrz 25, 2015 6:27 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Kiciunia chodzi po prostu za Klarą, jest nią zainteresowany, to widać.Chce się zaprzyjaźnić.A spanie w łóżku obok siebie po zaledwie kilku dniach to rewelacja, naprawdę.Nie wiem jak Kiciunia, ale Klara nie odpuści, dla niej w nocy do spania jest wyłącznie łóżko i już.A jak relacje z resztą zwierzyńca?

ewar

Post » Pt wrz 25, 2015 7:02 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:Kiciunia chodzi po prostu za Klarą, jest nią zainteresowany, to widać.Chce się zaprzyjaźnić.A spanie w łóżku obok siebie po zaledwie kilku dniach to rewelacja, naprawdę.Nie wiem jak Kiciunia, ale Klara nie odpuści, dla niej w nocy do spania jest wyłącznie łóżko i już.A jak relacje z resztą zwierzyńca?

Kiciunia po wizytach u weterynarza nie chciał nawet wchodzić do transporterka.....a że postawiłam go koło igla w pokoju syna ( bo po przyjeżdzie tam Klarę umieściłam żeby pomału poznawała teren) to Klara wchodzi do igla a Kiciunia przełamał strach i dobrowolnie wchodzi do transporterka aby być koło niej :1luvu: Co do reszty zwierzyńca to Kiciunia ma kanarka i reszte ,,załogi,,gdzieś...za to KLARA OJ.....Ona jest BARDZO ZAINTERESOWANA drobiem!!!!!!!!!!!!!!!! wykorzystuje każdą okazje aby po cichutku przemycić się do pokoju w którym on jest :strach:

a to jest wspomniana Kasia....( OKAZAŁ SIĘ KOGUTEM ALE IMIE ZOSTAŁO :oops: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A TO JEST ZDJĘCIE Z MAJA 2015....Teraz mieszka sobie na wsi z innymi kurami...tak jak należy!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

agamalaga

Post » Pt wrz 25, 2015 11:53 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

To naprawdę niesamowita historia 8O A Kasia to przeprzystojny kogut :1luvu:

ewar

Post » Sob wrz 26, 2015 9:43 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Umowa dotarła, dziękuję :1luvu: W przyszłym tygodniu uszyję obiecane parapetniki i wyślę.

ewar

Post » Sob wrz 26, 2015 14:50 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:To naprawdę niesamowita historia 8O A Kasia to przeprzystojny kogut :1luvu:

....Kasia naprawde jest pięknym i dorodnym kogutem...jest tak kolorowy....to ponoć odmiana zielononóżki.... :wink:

Przepraszam że z tą umowa tak długo wyszło ale tak jak wspominałam miałam ,,urlop macierzyński,,i od czwartku wyszłam ,,do ludzi,,......

U nas tak chyba ciut lepiej.....Klara dzis poraz kolejny nie pogardziła mokra karma....( Tuńczyk ze sparzonym filecikiem z kurczaka)

Obrazek

Obrazek

.....grzeczna z niej panna :1luvu:

Obrazek

Obrazek

...ZŁOTA MYŚL NA SOBOTE......

Obrazek
Obrazek

agamalaga

Post » Sob wrz 26, 2015 15:35 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Bardzo się cieszę, że Klarcia je mokra karmę :lol: A to, że koty spokojnie jedzą obok siebie to super.On się lubią, nie mam co do tego wątpliwości.
Przecież mówiłam, że umowa to formalność,że się nie spieszy, mam tego całą stertę, ale takie są zasady.
Zdjęcie koguta Kasi nadaje się na plakat dla Polonii amerykańskiej, obok jeszcze powinna być dziewczynka w stroju krakowskim i gotowe :mrgreen: Naprawdę jest przecudnej urody.

ewar

Post » Sob wrz 26, 2015 18:12 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

ewar pisze:Bardzo się cieszę, że Klarcia je mokra karmę :lol: A to, że koty spokojnie jedzą obok siebie to super.On się lubią, nie mam co do tego wątpliwości.
Przecież mówiłam, że umowa to formalność,że się nie spieszy, mam tego całą stertę, ale takie są zasady.
Zdjęcie koguta Kasi nadaje się na plakat dla Polonii amerykańskiej, obok jeszcze powinna być dziewczynka w stroju krakowskim i gotowe :mrgreen: Naprawdę jest przecudnej urody.

Kiciunia chodzi za Klarą i ją zaczepia ...schował się pod krzesłem i knuje spisek.....,,co tu zmajstrować i te wielkie oczy które ,,mówią,,...wymyśliłem........ :twisted: :lol:

Obrazek

,,ugryze ja w ta ruda kitke,, :twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek

....i ,,końskie zaloty,,łapką :wink:

Obrazek

:1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu: :201461
Obrazek

agamalaga

Post » Sob wrz 26, 2015 20:05 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

cudne te fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja się pochorowałam - dziś , zamiast do pracy, pojechałam na doraźną. O 5 rano - 38,6, do tego kaszel, ze się dusiłam. Lekarstwa - 101,50 :strach: :strach: :strach:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie wrz 27, 2015 6:18 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

Iza, kciuki za zdrówko :ok:
Kiciunia ma zajęcie :lol: Klara go fascynuje.Będą żyć w przyjaźni.Bardzo się cieszę.

ewar

Post » Nie wrz 27, 2015 10:14 Re: Klara, trikolorka w kropki.W domu!!!

izka53 pisze:cudne te fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja się pochorowałam - dziś , zamiast do pracy, pojechałam na doraźną. O 5 rano - 38,6, do tego kaszel, ze się dusiłam. Lekarstwa - 101,50 :strach: :strach: :strach:

proszę wziąśc przykład z Ferdynanda......i nie myśleć o pracy tylko teraz się kurowac.....przytulic kocurka....i wypoczywać....

Obrazek

SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA :ok: :kotek:
Obrazek

agamalaga

[poprzednia][następna]