Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 21, 2015 8:40 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Beatko tylko zabierz budkę Strachulki :) bo ona bardzo lubi w niej spać. Strachulka dobrze się czuje poza wolierą tak samo jak Aminka/Amelka. Jak ona ma na imię :twisted: Także można spokojnie tamtą kotę dać do woliery. Strachulka niech zostanie na zdrowej bo na trójce może ją Śnieżka przeganiać. A na zdrowej koty się nie biją :)
Ostatnio edytowano Pon wrz 21, 2015 11:58 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 21, 2015 8:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

CatAngel pisze:Mam do czynienia z kotami wolnozyjacymi od lat i nie jestem za tym aby je na sile uszczęśliwiać taki Irys właśnie on sobie bez problemu poradzi u siebie,tym bardziej ze ma swojego karmiciela i miejsce które dobrze zna. Felix natomiast to taka męska wersja Strachulki jemu trzeba czas poświęcić. Strachulka tez uciekala przede mną w wolierze. Teraz sama potrafi podejść do mnie i spacerowac spokojnie kolo nogi nawet. Felix zmienia sie w momencie jak mu sie więcej czasu poświęca. On to taka kocia gapa jest. I jak trafi do domu to zapewne zmieni nastawienie do człowieka.

Mamy Plamkę ze schroniska byla przez dlugi czas taka sama jak Felix teraz i pewnie nikt by ja właśnie z takiego powodu nie adoptował. Dostała szanse na dom u nas owszem ma dalej zapędy uciekania ale na pewno nie takie jak na samiutkim poczatku. Dlatego Felix powinien dostać szansę

a mnie się wydaje,że Felix zachowuje się identycznie jak Polduś. Polduś super odnalazł się przed schronem. Teraz nawet podchodzi do pracowników i daje się głaskać.
Woliera jest pusta i można spróbować. Zawsze może wrócić do KCH.
Czy ktoś mógłby go zawieźć?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon wrz 21, 2015 8:50 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Pisałam już, że on bał się wyjść z piwnicy - tam to chyba zawału dostanie! Ja się zgadzam z CatAngel. To już prędzej dam go do mojego ojca na próbę (jeśli się zgodzi).

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon wrz 21, 2015 9:02 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Dzisiaj byłam wcześnie rano
Dyżur spokojny :) wszędzie sielanka :)
Bożence trzeba jedzenie na paćkę chyba robić bo lada moment i to małe się zadławi jedzeniem :roll: rzuca się jakby miała ostatni posiłek zjeść :twisted: Zwróćcie uwagę wieczorem na kupkę Bozenki bo dzisiaj taka nieco fuj była.

Oczko Vegi dzisiaj ładne,jest nieco jeszcze czerwone ale juz nie posklejane.U Felixa oczko ładne :)
Aminka/Amelka nie ten sam kot dzisiaj :) przyszła się łasić,żeby ją miziać nawet można było dzisiaj po główce głaskać,bo wcześniej to z łapy dawała.
Felix wygłaskany przy jedzeniu.

Na trójce spokojnie. :)

Tylko koty na zdrowej nie miały wody kompletnie w miskach, czy wypiły nie wiem, ale miski były suche. To samo na trójce wody zero, tam też nie było suchego wcale. Ale może zjadły.

Puszka mała w lodówce i jedzonko z kartonika też.
Okna zostawiłam na pół otwarte.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon wrz 21, 2015 10:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Jeśli Mamuśka jest do sterylizacji 29.09. to mogę ją zawieźć wcześnie rano.

Dziewczyny, bo chyba moje pytanie umknęło. Czy w Kociej Chatce jest waga? Jeśli tak, to bardzo proszę o zważenie Enji - zgodnie z zaleceniem wetki - by skontrolować czy przybiera na wadze.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pon wrz 21, 2015 11:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Czy Karol ma szczepienia aktualne? I chyba już był kastrowany, nie? :D
Jak u niego te zmiany skórne o których jest napisane na ogłoszeniu? Bo jak mam być szczera to ja u niego nic nie widziałam :D

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon wrz 21, 2015 12:02 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Niestety wiadomosci o kotach są mocno nie aktualne. Jak widać u Karolka jest ok.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pon wrz 21, 2015 12:11 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Byłam dzisiaj z kotami u weta w schronie. Vega ma dodatkowo gentamecyne i vetomute.Jest dopisane w karcie.Advocat podany. Jacuś zaszczepiony,trzeba go teraz obserwowac czy bedzie ok. Ma kwarantanne przez 2 tyg.odrobaczenie za 3 dni. Kartka przyklejona przy boksie. Tabletka opisana w woreczku w witrynce.Jest nowa kotka DIDI w wolierze ,karma tylko dla alergików.Ma worek w boksie. Może być agresywna ,ale raczej ze strachu. Na kwar..jest takie małe nosidełko idealne dla małego kota,super poręczne.Można w nim wozić Enje. Dzisiaj wiozłam Jacusia.

Tajron

Post » Pon wrz 21, 2015 12:12 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Bo dzwoniłam dziś do Lupusa, wetka powiedziała, że Inkę i Renię trzeba by zaszczepić i odczekać z półtora/2 tygodnie aż szczepienie zacznie działać, ale Karol jeśli był szczepiony to mógłby szybciej do nas trafić, a po prostu nie miałyby kontaktu z pozostałą trójką. Zobaczymy.
Bo o Axelku też myśleliśmy wcześniej od Mirki, ale mały kociak szybciej znajdzie dom, niż dorosły, więc jeśli już to Karolka weźmiemy :) No chyba, że ci ludzie po niego szybciej przyjadą :) A że to nic pewnego, takie plany na razie tylko chodzą, więc zobaczymy co wyjdzie :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon wrz 21, 2015 12:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Mara S pisze:Pisałam już, że on bał się wyjść z piwnicy - tam to chyba zawału dostanie! Ja się zgadzam z CatAngel. To już prędzej dam go do mojego ojca na próbę (jeśli się zgodzi).

Mara moim zadaniem dla Felixa to człowiek stanowi problem a nie miejsce w którym sie znajduje.
Nie rób z kota idioty,on sobie da radę,ma swój instynkt. On jest u nas 4 miesiące,czy w tej piwnicy miał kontakt z czlowiekiem? Czy dawał sobie radę sam?

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon wrz 21, 2015 12:45 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Miał kontakt z człowiekiem - był karmiony przez karmicielkę i stąd wiem, że z niej nie wychodził.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon wrz 21, 2015 13:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Bedzie jeszcze ciepło,można Felixa na próbę dać do woliery. Nic nie tracimy, a Felix miałby wakacje. I w razie czego wet na miejscu :).

Tajron

Post » Pon wrz 21, 2015 14:44 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

jak tak w ramach zachowań dzikusów...
Bruno jest u mnie od kwietnia a w chatce chyba wcześniej ponad pół roku początkowo kot widmo w domu, niedawno zaczął się nami interesować, pozwolił usiąść na kanapie jak na niej spał a to już naprawdę dużo z jego strony
nawet jak się z nim bawiła patyczkiem z piórkami to dawał się pogłaskać kilka razy ale bez szaleństw z mojej strony oczywiście
no i całą moją pracę szlag trafił po tej akcji z podawaniem leków na lambie.
od ubiegłego tygodnia jak nas widzi to spierdziela w najdalszy kąt, nie ma mowy żeby podszedł nawet do swoich ulubionych piórek
powiem Wam że nie wiem jakie są perspektywy dla niego, z kotami dogaduje się super, z Emetem moim są jak bracia, ale to jest kot całkowicie nie obsługiwalny :strach:
był po niego ostatnio telefon ale powiedziałam całą prawdę, dodatkowo jak już ma iść do domu to z 2 kotem bo moim zdaniem w samym towarzystwie człowieka on nie będzie szczęśliwy. popracuję nad jakimś nowym opisem jego. ale naprawdę martwię się co dalej.

Pan co po niego dzwonił ma obejrzeć nasze koty (ale z tego co widzę chyba za wiele nie zobaczy bo strona nie jest aktualna) i miał podjechać tez do schroniska

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon wrz 21, 2015 15:38 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Fruciu my nawet dzisiaj z Beatką rozmawiałyśmy o Bruno, żeby go dać do woliery razem z Felixem pod schron, ale Beatka mówiła, że o Bruna był telefon i jest szansa że kiedyś znajdzie dom.

Tajron

Post » Pon wrz 21, 2015 15:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Byłam dzisiaj z Migą na kontroli, ostatni raz. Już jest prawie zdrowia. Jeszcze do końca tygodnia ma leki,ale już nie muszę z nią jechać. Pytałam się o Megi, u niej wszystko dobrze. Dziewczyny z Lupusa ja bardzo polubiły i chętnie by jej nie oddały :). Jeszcze trochę tam pobędzie.

Tajron

[poprzednia][następna]