Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 19, 2015 13:39 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Grafik dyżurów 14.09.-20.09.
14.08. pon. rano Catangel wiecz. Tajron
15.09. wtorek rano Catangel wiecz. Mara
16.09. środa rano Beata wiecz. Patrycja
17.09. czwartek rano CatAngel wiecz.Asiap84
18.09. piątek rano CatAngel wiecz. Tajron
19.09. sobota rano Patrycja wiecz. brak
20.09. niedziela rano Edisza wiecz.Tajron

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob wrz 19, 2015 13:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Patka2805 pisze:Na dziś wieczór nie ma dyżuru??? Bo Enja ma antybiotyk dwa razy dziennie.

Agnieszka wpadnie przed grilem i pod leki.Dzięki Aga :D

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Sob wrz 19, 2015 14:12 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

CatAngel pisze:Felixowi wystarczy więcej uwagi poświecić on z początku jest taki boi dupka. Później potrafi się otworzyć i dać głaskać bez problemu. U mnie na dyżurach robi dobre postępy(prócz dnia z kwarantanny) jak i Strachulka czy Amelka. Na kolanach też siedzi spokojnie.
Jemu przydałby się DT gdzie człowiek jest pół dnia w domu, bo kot w domu zazwyczaj się zmienia. Z dziczka jest nagle łagodny. Taka Migota -pyskata, zadziorna w Chatce, a w domu inny kot.

Miga się uspokoiła bo nie ma kotów które ja denerwują, ma swojego człowieka itd.

Bruno u Fruciu ma wszystko a dalej pozostał dzikiem...

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Sob wrz 19, 2015 17:49 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Miga od malego byla z ludzmi. Moim zdaniem są koty takie wolne duchy które mają w genach wolność. Do nich się zalicza Bruno i Felix. To sa koty wolne i na siłe je oswajać to chyba robi się im krzywdę. To koty wychodzące ,nie dotykalskie.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Sob wrz 19, 2015 22:06 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

właśnie wróciłam z grila, Dorotko dzięki za goscinę a Marlenie i Beacie dzięki za towarzytwo ;-)
fajnie by było robic takie spotkania kocich wolontariuszy ;-)
pozdrawiam bardzo serdecznie

Agnieszka2015

Od: Sob kwi 11, 2015 9:13

Post » Sob wrz 19, 2015 22:33 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Kto ma dostępy do strony schroniska? http://www.schronisko.sosnowiec.pl/index.php?id=14
Ludzie którzy ostatnio byli oglądać koty zwrócili uwagę na ostatniego wolierowca i że mylnie dalej widnieje na stronie.
Także do zdjęcia są: Wolierowiec i Agatka
Natomiast dodać trzeba prawie wszystkie.
Fotki i opisy Karola i Śnieżynki można wziąć z ogłoszeń:
http://olx.pl/oferta/przymilny-karol-sz ... atLoD.html
http://olx.pl/oferta/mloda-kochana-kote ... bcITj.html

Tutaj też mocno nieaktualne info: http://www.nadziejanadom.org/?kociaki=1

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Nie wrz 20, 2015 12:43 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Po rannym pełnym dużurku z lekami. :)
Zaczęłam od 9 i byłam do 12:40
FELIXOWI z trudem, ale udało mi się zakropić oczy, ale co się nakombinowałam to moje :ryk: pierwsze co zrobiłam to otwarłam okno no to on od razu na parapet i nie dał się złapać, potem przy jedzeniu go dorwałam, ale zachwycony nie był :D obyło się bez obrażeń :D
VEGA oczka zakropione, jadła suche na początku, potem dałam na pół puszkę jej i do miseczki na zewnątrz, bo Felix się rzucił na jedzenie i zjadły oba.
Śrubkę z boksu Vegi dałam do witrynki z lekami, bo mi odpadła i nie umiałam jej wcisnąć :oops:
JACUŚ biega jak szalony, żeby mu posprzątać to musiałam go wypuścić na chwilę, bo nie było opcji inaczej :D polował na zmiotkę i ścierkę, podgryzał ręce, ale jest uroczy w tym psoceniu :D Dałam mu puszkę na pół Animondę kitten z BOŻENKĄ zjadły :) Jak Jacuś biegał poza boksem to upatrzył sobie myszkę i jak Felix podchodził do niego to mały brał myszkę do pyszczka i z warkiem uciekał gdzie się dało :D dałam mu tą myszkę do boksu i bawił się nią :) Wrzucał do wody, potem do suchego i rozrabiał :)
BOŻENKA to mała torpeda :D wypuściłam ją też jak myłam jej boks, szaleństw nie było końca :D goniła moje buty, biegała w kółko, później podbiegała do boksu Enji i razem przez kratki się bawiły w gonianego, Enja w boksie w te i z powrotem, a Bożenka kółka po całej KW :ryk: po tych gonitwach takiego miała smaka na te mokre co zjadła z Jackiem na pół że głowę miała całą upaćkaną :D
KALINKA dostała mokry intestinal na pół z Enją i jadła z dwoma maluchami, trzeci sobie spał, podsadziłam go potem pod miskę, ale nie chciał. Do miseczki z suchym Gastro dałam też trochę ziarenek Baby Cat i Kitten.
W ich boksie to jest sajgon, maluchy biegają, wylewają wodę, jedzenie rozsypane 8O masakra :D Kupa była ładna, jeden maluch też coś zrobił, ale ciężko mu szło, może dlatego że rodzeństwo wbiegało mu pod zadek i nie dało się załatwić :D
Kalinka w ogóle przy czyszczeniu 2 razy wyszła z boksu, wzięłam ją na ręce pomiziałam i mówię "Nie wolno uciekać, musisz iść do swoich maluchów", a ona ogólnie na rękach mruczała... :)
ENJA wcinała gastro jak opętana, dałam jej dokładkę i zjadły tą jedną saszetkę na pół z Kalinką. To też jest mały wulkan energii :) A kupka ładna była w kuwecie. Oczka zakropione, antybiotyk podany- resztkę tabletki włożyłam do tego opakowania ( a tak w ogóle to jak dzielicie tabletki na takie małe części? Ja to robiłam nożem), do uszu poszła maść :)
Do miseczki luzem na KW dałam trochę Josery.
Jak wychodziłam z KW to był spokój, Vega spała w kuwecie, maluchy też ładnie na posłanku, Kalinka z nimi, Enja ugniatała misia :1luvu: Cisza i spokój, więc mogłam iść dalej :)
Na Zdrowej ADOLFINCE przemyłam łapkę potem posmarowałam maścią, skubana :D złapać ją to też nie było takie proste :ryk:
KAROL jak to Karol, nie umiałam się z nim znowu rozstać... :1luvu: uwielbiam tego kota! :1luvu: Jadł przy mnie suche, chodził znów za mną i był pierwszy do przywitania :D maluchy jadły też suche :) Przy jednej misce było narzygane chyba któryś się przeżarł, bo było suche zwrócone.
Więc tu OK :) zostawiłam im dwie zabaweczki, a wędkę przywiązałam do drapaka i mały fajnie podskakiwał do niej :D
Na Trójce nawet nie było żadnej wojny, trochę ŚNIEŻYNKA z JANKIEM się kłóciły chwilkę, ale tylko syczeniem :) ale potem widziałam, że raczej nie wchodzą sobie w drogę :)
JAN oczywiście miaaaaauuuuuukał i patrzył tymi Leviskowymi ślepiami na mnie :D (już ja znam ten wzrok! kociego psotnika :ryk: )
W niebieskiej kuwetce była jedna sraczka, ale nie wiem kto i co bo już było.
W sumie to OK :)

Przywiozłam tą paczkę suchego Royala dla kociąt z tej promocji co to nam przysłali ostatnio.
Pozamiatane, podłogi przemyte.
Okna zostawiłam zamknięte.
Śmieci wyrzuciłam :D był zamknięty ten kontener cały, ale jak poszłam z boku z jego lewej strony to tam taka mała luka była i wsadziłam tam rękę i trafiłam prosto do śmietnika tym workiem :D

Tajron wielkie dzięki za pomoc :1luvu: moja ślepota jak widzisz nie zna granic w szukaniu leków :ryk:
Trochę mi zajęło znalezienie gdzie co jest, ale w efekcie wszystko co miało być podane kotom zostało podane :) jestem z siebie dumna haha :lol:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie wrz 20, 2015 13:13 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Edisza :ok:.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Nie wrz 20, 2015 16:23 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Normalnie myślałam że go dziś zapakuję do transportera i wrócę do domu z nim :1luvu: haha :D
Tylko że Inka i Renia nie były szczepione, musielibyśmy je "doszczepić" ?

Obrazek

I zrobiliśmy sobie selfie :D Karolek jak widać nie miał nic przeciwko :kotek:

edisza

Post » Nie wrz 20, 2015 16:28 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Fajnie jakbyś go wzięła.zasłużył na kochający domek.

Agnieszka2015

Post » Nie wrz 20, 2015 16:38 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Agnieszka2015 pisze:Fajnie jakbyś go wzięła.zasłużył na kochający domek.

Wiem, że fajnie :D liczę na to, że nam się uda :) chyba, że ktoś będzie szybszy... bo czytałam, że jacyś ludzie myśleli o nim. :)
Tylko co z dziewczynami i ich szczepieniami...? bo Levis ma "aktualne" szczepienie, więc z nim by problemem pod tym względem nie było, a może by się w końcu uspokoił jakby miał brata :D

edisza

Post » Nie wrz 20, 2015 18:25 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

ja miałam kiedyś tylko dziewczynę była okropna ,taka migotka level 598, jak jej przyniosłam chłopaka kociaka to go potraktowała jak syna i zmieniła się bardzo in plus, a potem w domku zawitało jeszcze rodzeństwo, i teraz chłopaki się uwielbiają a dziewczyny to jak mama z córką są,chociaż pierwsze dwa,trzy miesiące były bardzo trudne ;-)

Agnieszka2015

Post » Nie wrz 20, 2015 18:37 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Agnieszka2015 pisze:ja miałam kiedyś tylko dziewczynę była okropna ,taka migotka level 598, jak jej przyniosłam chłopaka kociaka to go potraktowała jak syna i zmieniła się bardzo in plus, a potem w domku zawitało jeszcze rodzeństwo, i teraz chłopaki się uwielbiają a dziewczyny to jak mama z córką są,chociaż pierwsze dwa,trzy miesiące były bardzo trudne ;-)

A no różnie to właśnie bywa :)
Myśleliśmy, że Levisek będzie inny, ale nie wyszło :twisted:
Paskuda mała, ale jest taki okropny a potem przyjdzie się wtulić i obejmuje normalnie :D gdyby tylko Ineczki tak nie gonił... Bo trafił do domu z dwiema kotkami i wielki "pan i władca" :P

edisza

Post » Nie wrz 20, 2015 19:11 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 33 odsłona

Grafik dyżurów 21.09.-28.09.
21.08. pon. rano CatAngel wiecz. Asiap
22.09. wtorek rano Catngel wiecz. brak
23.09. środa rano CatAngel wiecz.brak
24.09. czwartek rano CatAngel wiecz. brak
25.09. piątek rano CatAngel wiecz. brak
26.09. sobota rano brak wiecz. brak
27.09. niedziela rano brak wiecz. brak

Mara S