Akcja sterylizacji do konca marca,niektore lecznice.str 24.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2005 7:18

w TVP1 jest teraz po teleexpresie nadawany program o dwoch miastach i mieszkancach. jednym z mieszkancow jest weterynarz. Wczoraj sterylizowal kotke! Zabieg byl pokazany, jakd dla mnie estetycznie, zero krwi, czysciutko - takie male kosmetyczne cos. Dalam plus programowi! szkoda tylko, ze malo wet mowil, ze to sterylizacja, ze to zapobiega chorobom, ze ogranicza populacje kotow w ten sposob.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw mar 17, 2005 7:52

ARKA pisze::cry: :( no to aby nasza radosc nie trwala dluga mamy tu piekny 'kwiatek'-krok do przodu, cztery do tylu.
Jestem w SZOKU!!!
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 02914.html

przeszlam przez artylul, noz w kieszeni sie otwiera!!!

carmella

Post » Czw mar 17, 2005 9:14

carmella pisze:
ARKA pisze::cry: :( no to aby nasza radosc nie trwala dluga mamy tu piekny 'kwiatek'-krok do przodu, cztery do tylu.
Jestem w SZOKU!!!

Watek o tej kretynce był na forum - pisałam do niej - nic jej nie przekona jest totalną ignorantka i ma przedziwne poczucie odpowiedzialności...twierdzi bowiem, że sprzeciw wobec rozmnażania zwirząt niehodowlanych to przejaw - uwaga - snobizmu 8O :evil:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw mar 17, 2005 9:19

Sin pisze:
carmella pisze:
Jestem w SZOKU!!!

Watek o tej kretynce był na forum - pisałam do niej - nic jej nie przekona jest totalną ignorantka i ma przedziwne poczucie odpowiedzialności...twierdzi bowiem, że sprzeciw wobec rozmnażania zwirząt niehodowlanych to przejaw - uwaga - snobizmu 8O :evil:
stawilam odpowiedz na forum, do pani na maila nie pisalam

carmella

Post » Czw mar 17, 2005 9:35

Toruń.... info było w Radio lokalnym... i ukazało się ogłoszenie w lokalnej gazecie codziennej.
Jednak sama prezenterka z radia była zdziwiona, ze akcja nie jest darmowa 8O No cóz... niestety wiele osób tam myśli (jak np. kolezanka z pracy mojej mamy, po tym jak nieuważnie słuchała radio).

Te zabiegi, chociaż tańsze niż na codzień to i tak są drogie. Argumenty typu, ze to na lata życia zwierząt się lepiej kalkuluje i na zdrowie... nie przemawiają...
Obrazek
Obrazek

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Czw mar 17, 2005 11:00

Keskese pisze:Toruń.... info było w Radio lokalnym... i ukazało się ogłoszenie w lokalnej gazecie codziennej.
Jednak sama prezenterka z radia była zdziwiona, ze akcja nie jest darmowa 8O

Za darmo sa zwierzeta i to wystarczy :evil:
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pt mar 18, 2005 9:18

Mam juz pierwsze sprawozdanie z akcji, z Gdanka-oni wczoraj zakonczyli oficjalnie.
16 kotek, 5 kocurow, 6 suczek i jescze pare zabiegow dzis jutro.

No oczywiscie,na dzien dobry, zale ze media tak pozno mowia,ze dopiero teraz..... :( :(
Dostaje mi sie ze wszystkich stron. :(

ARKA

Post » Pt mar 18, 2005 9:27

No bo "reklama" akcji jest za późno... :(

Chociaż ja osobiście nie wiem jak zmusić media do wcześniejszego udziału :roll: Bo jakby było najpierw nagłośnienie w mediach, jakby usłyszeli o tym ludzie i weci, to potem sami by się zgłaszali :wink: Ale ty tylko takie gdybanie...
Dobrze, że wogóle coś się dzieje.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt mar 18, 2005 10:15

Mysza pisze:No bo "reklama" akcji jest za późno... :(

Chociaż ja osobiście nie wiem jak zmusić media do wcześniejszego udziału :roll: Bo jakby było najpierw nagłośnienie w mediach, jakby usłyszeli o tym ludzie i weci, to potem sami by się zgłaszali :wink: Ale ty tylko takie gdybanie...
Dobrze, że wogóle coś się dzieje.

Do mediow to juz miesiac temu slam-same zreszta widzicie co jest w liscie napisane-trzy tygodnie przed akcja omowienie tematu a potem pare dni przed akcja komunikaty przypominajace.

Mysza-W-wa nie ma problemow bo i ZW dawno pisalo, na stronach UM jest, w radio bylo juz conajmniej dwa tygodnie temu-W-wa jest dobrze medialnie naglosniona.
TVP-zrobila na odczep sie i tyle-powiedzieli o akcji ale zero info GDZIE i jak szukac lecznice.

Myslam juz o tym.
Jak zalozyc, ze Dzien sterylizacji np. 19 i to bedzie dzien tylko do zglaszania chetnych to moze byloby lepiej.
Ale jak do kogos dotrze komunikat 20 to pomysli,ze juz zapozno.

Tak jak teraz np. Rewia napisala i juz czwarty dzien ludzie dzwonia.

A mialo sie tak naprawde ukazac na poczatku marca. Nigdy nie jestes pewna kto i co napisze i kiedy i czy w ogole.

No chyba ze platne ogloszenia w ogolnopolskich gazetach dajesz i Ty rzadzisz wtedy :roll: .

Jak zrobic tydzien sterylizacji np. 19-26 to ja nie wiem czy media wtedy to zaintersuje w ogole :roll: .

Coraz bardziej jestem sklonna uwierzyc w duzy sukces akcji przy platnych ogloszeniach.
Tydzien sterylizacji i krotkie info w prasie na miesiac przed akcja.np.

U mnie w Grodzisku biora udzial trzy lecznice-kazda ma(juz porobili czesc oczywiscie zabiegow),sprawdzalam pare dni temu, po ponad 20 osob chetnych.

Czyli jesli u mnie jest po tyle to W-wa musi miec wiecej...

ARKA

Post » Pt mar 18, 2005 11:17

Po ogłoszeniach w Toruniu coś sie ruszyło ;) w lecznicy obok mojego mieszkania jest 6 zaplanowanych zabiegów.
Ale wet mi powiedział, ze zwykle ludzie "obudza" się po akcji. Że może będzie tak, ze przedłużą tę akcję... Jedna lecznica widziałam od razu założyła, ze zabiegi będa cały tydzień...
Moze to jest jakiś pomysł na przyszłość :idea:
Obrazek
Obrazek

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Pt mar 18, 2005 11:53

No mozna zalozc ze nazywamy to Ogolnopolski dzien sterylizacji np. 19 marca a akcja trwa od 19 marca do 26 marca. Czyli dzien trwa tydzien :roll:

Zreszta jak wiesz,ze jesli klinka odrazu zglasza ze tydzien to takie info na mapce sie ukazuje i o tym ludziom mowimy ale mowimy tez ze juz musza zapisywac zwierzaka na zabieg itd.

ARKA

Post » Pt mar 18, 2005 14:52

Psiara wita kociarzy :D
Moja suczka jest juz po zabiegu.Lezy na kocyku w gustownym pooperacyjnym kubraczku i patrzy na mnie potepiajaco :D
Tak czy inaczej bym ja wycięła,bo ja odpowiedzialny wlascieciel jestem:)
Poza tym znalazłam ja w osiedlowym kontenerze na smieci,razem z reszta rodzenstwa....I na samym poczatku postanowilam ze ja do rozmnazania biedy reki nie przyłoze...Tak ze decyzja byla podjeta,moment odpwiedni,ale ze przeczytałam na stronie Arki o akcji,postanowilam troche zaoszczedzic na zabiegu. I tu zaczeły sie schody:(
Znalazłam liste lecznic w moim regionie i zaczełam je "obdzwaniac".
W jednej nic nie wiedzieli o akcji(???),w kolejnej cena promocyjna wynosila 250 złotych ( o ile obedzie sie bez komplikacji...),w jeszcze jednej planowali "promocyjnie ciac"tylko kotki...
W koncu zdecydowalam sie na lecznice na Brodowicza (krakowianie pewnie znaja:) Zapłacilam 180 złotych.
W sumie to te 30 złotych wiecej nie ma dla mnie znaczenia.Najwazniejsze ze sunia ma sie dobrze i zniosła zabieg jak na zaprawiona w bojach kundlice przystało :D
Chcialam tylko zwrocic uwage na fakt,ze chyba nie wszyscy potraktowali sprawe dostatecznie powaznie(mam na mysli wetów...)
Pozdrawiamy serdecznie:))
Kasia i jeszcze troche naćpana Bajeczka :)

kassia

Od: Pt mar 18, 2005 14:22

Post » Pt mar 18, 2005 16:42

kassia pisze:Psiara wita kociarzy :D
Moja suczka jest juz po zabiegu.Lezy na kocyku w gustownym pooperacyjnym kubraczku i patrzy na mnie potepiajaco :D
Tak czy inaczej bym ja wycięła,bo ja odpowiedzialny wlascieciel jestem:)
Poza tym znalazłam ja w osiedlowym kontenerze na smieci,razem z reszta rodzenstwa....I na samym poczatku postanowilam ze ja do rozmnazania biedy reki nie przyłoze...Tak ze decyzja byla podjeta,moment odpwiedni,ale ze przeczytałam na stronie Arki o akcji,postanowilam troche zaoszczedzic na zabiegu. I tu zaczeły sie schody:(
Znalazłam liste lecznic w moim regionie i zaczełam je "obdzwaniac".
W jednej nic nie wiedzieli o akcji(???),w kolejnej cena promocyjna wynosila 250 złotych ( o ile obedzie sie bez komplikacji...),w jeszcze jednej planowali "promocyjnie ciac"tylko kotki...
W koncu zdecydowalam sie na lecznice na Brodowicza (krakowianie pewnie znaja:) Zapłacilam 180 złotych.
W sumie to te 30 złotych wiecej nie ma dla mnie znaczenia.Najwazniejsze ze sunia ma sie dobrze i zniosła zabieg jak na zaprawiona w bojach kundlice przystało :D
Chcialam tylko zwrocic uwage na fakt,ze chyba nie wszyscy potraktowali sprawe dostatecznie powaznie(mam na mysli wetów...)
Pozdrawiamy serdecznie:))
Kasia i jeszcze troche naćpana Bajeczka :)

Szkoda,ze 'od reki' nie zglosilas sprawi a szczegolnie tych lecznic, ktore albo nie wiedzialy ze sa w akcji albo ceny same ustalaly :evil:
Prosze podaj mi je na prv wywale je z listy bo ludzie napewno dzwonia i jutro beda tez dzwonic do nich.

Dobrze,ze suczka juz po i do siebie dochodzi-dzielna dziewczynka. A to duza sunia?

ARKA

Post » Sob mar 19, 2005 16:39

Ostatnio edytowano Sob mar 19, 2005 23:39 przez jojo, łącznie edytowano 1 raz
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Sob mar 19, 2005 16:48

No ręce opadają, ta dziennikarka to ma nadzieje spokac złotą rybke, czy jak to tam było w tym dowcipie?
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

[poprzednia][następna]