MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZAWA

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon wrz 14, 2015 13:02 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

A ja chetnie zobacze wiecej zdjec z wystawy - moze jeszcze ktos z forumowiczow robił. Oczywiscie interesuje mnie kat III :) :)
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon wrz 14, 2015 13:10 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Minojami pisze:
Kocurro pisze:
Basia_G pisze:Witam,
ponoć "pewna" osoba w taki sposób prezentowała koty na wystawie
czy ma ktoś zdjęcia potierdzające owe informacje
http://upload.miau.pl/show.php?u=5/55f5a06ff8

wygląda na to, że dumna chodowczynia sama umieściła zdjęcie w Internecie

nie tylko umiescila ale jeszcze durnie tlumaczy ze to kota nie boli i tak sie koty nosi i jej facet wstawil FOTE PSA KTORY JEST WIESZANY NA SZNURKU za skore do suszenia.... masakra!!!!!!

Pani też tłumaczy, że kot wisiał 5 cm nad stolikiem sędziowskim.
WTF?! Takie rzeczy na stoliku sędziego? Nie wiem, który to sędzia, ale... w głowie mi się to nie mieści!

Wystawa to święto kociarzy a nie okazja do znęcania się nad kotem! Dlaczego sędziowie akceptują takie zachowanie?! Zwierzę to nie rzecz, to jasnej Anielki! :/
YennaM

Post » Pon wrz 14, 2015 13:45 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

CZANKRA pisze:A ja chetnie zobacze wiecej zdjec z wystawy - moze jeszcze ktos z forumowiczow robił. Oczywiscie interesuje mnie kat III :) :)

fotki niedziela
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Pon wrz 14, 2015 13:48 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

YennaM pisze:
Minojami pisze:
Kocurro pisze:
Basia_G pisze:Witam,
ponoć "pewna" osoba w taki sposób prezentowała koty na wystawie
czy ma ktoś zdjęcia potierdzające owe informacje
http://upload.miau.pl/show.php?u=5/55f5a06ff8

wygląda na to, że dumna chodowczynia sama umieściła zdjęcie w Internecie

nie tylko umiescila ale jeszcze durnie tlumaczy ze to kota nie boli i tak sie koty nosi i jej facet wstawil FOTE PSA KTORY JEST WIESZANY NA SZNURKU za skore do suszenia.... masakra!!!!!!

Pani też tłumaczy, że kot wisiał 5 cm nad stolikiem sędziowskim.
WTF?! Takie rzeczy na stoliku sędziego? Nie wiem, który to sędzia, ale... w głowie mi się to nie mieści!

Wystawa to święto kociarzy a nie okazja do znęcania się nad kotem! Dlaczego sędziowie akceptują takie zachowanie?! Zwierzę to nie rzecz, to jasnej Anielki! :/

boszzzz
a ja myslałam że on ma jakąs koszulkę ,blisko ciała i baba go tak trzyma niby dla funu,że niby za skórę 8O
a co na to ludzie wokół ..cicho sza..? sędzia gdzie był ?
jak dla mnie to niedopuszczalne
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pon wrz 14, 2015 13:52 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

I to wszystko :(((((
:201494 :P jeszcze poprosze wiecej
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon wrz 14, 2015 13:58 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

A organizator nie widzial, o sie dzieje na stoliku sędziowskim?
Dlaczego sędzia pozwolił na takie zachowanie wystawcy?!

Wstyd na cały świat...

I człowiek, kupując kota z zagranicy, bedzie sie musial nie tylko tlumaczyc, ze nie bedzie go karmić ziemniakami, ale że będzie traktować go po ludzku a nie jak szmate.

Ciekawa jestem stanowiska organizatora. Pani na fb pisze: "Mleko sie rozlało ...
zbieram co moje jedni maja ubaw inni myślą błędnie / bo niestety to tak wyszło jak wyszło , fotka nie była reżyserowana ale co tam
nie wazne ze 2 centymetry niżej był stół sędziego
a to foto z klatki stop jednego z fotografów wystawowych ;(
ponadto moj kot ma 3x tyle skory co widac nie sprawiło to bólu a mina to mordka zmarszczonego sphynx
linczują mnie jak bym trzymała głowy talibów Eh ... Wychodzi na to ze morduje bije i znęcam sie a najgorsze ze widze komentarze osób ktore same niedawno przeszły tragedie ( jak przypadkowa smierć kota przy przypadkowym zasilaniu pokoju mucho-zolem :/
Teraz chociaż wiem kto jest ze mna :*"

No brawo!
YennaM

Post » Pon wrz 14, 2015 14:17 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

BIS BREED MCO - COŚ MASAKRYCZNEGO !!! Organizacja fatalna, kłótnie przy stoliku z pucharami, dyskusje stewarda z sędzią podczas oceny kota, sami stewardzi w 95% nie potrafili poradzić sobie z kotami!!! Stoliki na pewno im tego nie ułatwiały; za wysokie, za małe dla MCO i mało estetycznie wyglądające worki na śmieci oplatające barową nogę stoliczka. Użytego detergentu też chyba niektóre koty nie tolerowały, choć winą można by też obarczyć stewardów szarpiących się z kotami. I dlaczego, grzecznie pytam, dlaczego dziewczyneczka malutka, ledwie wystająca zza stolik, dostaje do trzymania w BIS dorosłego kocura MCO? Ani nie miała siły, żeby go utrzymać na ręku, ani możliwości by swobodnie postawić go na stoliczku, ani złapać odpowiednio małymi dłońmi... Tu chłopa trzeba! Co to miało być? "Biedronka"?! Pomijam fakt, że z góry było wiadomo czyj kot wygra, ale jakoś rzadko widuję w BIS koty z kiepsko przygotowanym futrem -tu wyjątkowo na nominację zasłużyły takie "kwiatki"... Cóż, ocena sędziego jest niepodważalna... BRAWO dla Nowaków za SUPER EXTRA BIEL kociego futra i puszystą teksturę !!! Inni niech się od Was uczą!

I jeszcze małe post scriptum: Tak trudno zaprosić dobrych stewardów do współpracy? Czyżby Ci, którzy znają się na rzeczy byli persona non grata? WSTYD i HAŃBA dla "Jedynki" - wykreślam wasze wystawy z moich przyszłych planów -szkoda moich kotów i mojego czasu. Pozdrawiam Kasię Nowak, Maję Kowalewską i Michała Belskiego i wszystkich tych stewardów, z którymi spotkamy się na Łódzkiej wystawie -przynajmniej tam moje koty będą w dobrych rękach !!!!
Ostatnio edytowano Pon wrz 14, 2015 16:41 przez KMP2014, łącznie edytowano 1 raz

KMP2014

Od: Czw maja 29, 2014 13:13

Post » Pon wrz 14, 2015 14:42 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Serdecznie dziękuję wszystkim Wystawcom za tak liczne przybycie wraz ze swoimi pociechami! :) :)
Bardzo nam miło, że udało się znam zorganizować egzamin dla Marzeny, przy rekordowej ilości kotów z kategorii IV.
Również ogromne podziękowania dla hodowców oraz Wystawców kotów kategorii II, dzięki którym mogliśmy zorganizować Breed BIS dla Maine Coonów :201461
Do zobaczenia w styczniu na kolejnej wystawie SMK Jedynka
:kotek:

sebas1137

Od: Sob gru 03, 2011 19:06

Post » Pon wrz 14, 2015 14:53 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

I tylko tyle organizator ma do powiedzenia?
YennaM

Post » Pon wrz 14, 2015 15:02 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

YennaM pisze:I tylko tyle organizator ma do powiedzenia?

Przepraszam, ale ja nie jestem organizatorem. Ja tylko sędziowałem i reklamowałem wystawę na Miau i FB.
Dlatego, ja mam "tylko tyle" do powiedzenia.
Natomiast zapraszam wszystkich chętnych do pomocy w organizacji kolejnych wystaw, bo od kilku lat przy organizacji pracuje tylko kilka osób.
Przy większej ilości rąk i mądrych głów na pewno wystawy będą wyglądać jeszcze lepiej niż teraz :kotek:

sebas1137

Post » Pon wrz 14, 2015 16:02 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Jednak podpis pod podziekowaniami sugeruje co innego.
Nic. Przykro, że na wystawie pod patronatem tego klubu dzieją sie takie rzeczy.
Klub naprawdę ma się czego wstydzić.
YennaM

Post » Pon wrz 14, 2015 16:09 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

sebas1137 pisze:
MariaD pisze:
sebas1137 pisze:
EverGreen pisze:
lrafal pisze:reg wystawowy 4.8a

wymagana jest obecność konkretnej ilości kotów i ten warunek został spełniony, 344 został oceniony razem z kotami gr7. w wyniku złego określenia koloru sędzia odstąpiła od wpisania konkretnej oceny, kot dostał rekomendację do zmiany koloru i to zrobiliśmy w niedzielę rano.

MCO już wpisujemy.

To nieprawidłowa interpretacja przepisu! Aby przyznać tytuł BIV potrzeba minimum 3 kotów w tym samym kolorze lub grupie kolorystycznej. W tej sytuacji kot 349 wypadł z tego porównania bo sędzia znienił kolor i grupę. Zmiana koloru to nie ocena. Oceną jest kwalifikacja i klasyfikacja. Czyli ex vg g CAC CACIB itd. Sędzia popełnił błąd i sekretariat powinien go zweryfikować.

Przepis wystawowy 6.13 mówi wyraźnie: "decyzja sędziego nie może być zakwestionowana".

Nawet jak popelni ewidentny blad proceduralny? Sedzia to nie papiez by byc nieomylnym. ;)

Ja kiedyś miałem podobny przypadek w Finlandii: 3 koty, ale jeden z nich był tak agresywny, że nie napisałem słowa na raporcie :) W pierwszej chwili nie chciałem robić BIVa, bo oceniłem przecież 2 koty, jednak od razu miałem organizatora wystawy, który na mnie to wymógł, bo przecież 3 koty były zgłoszone w danym kolorze i obecne na wystawie.
Sędzia może i nie papież, ale przepis traktuje decyzje sędziego bardzo wyraźnie :)

No to jak to jest?

Organizator może, czy nie może podważyć decyzję sędziego?

Jeżeli może, to nie można się podpierać przepisem 6.13 w tym wypadku na polskiej wystawie.

Jeżeli nie może, to dlaczego sędzia nie przywołał tego przepisu na tej zagranicznej wystawie?

Jakaś konsekwencja działania - IMHO - powinna być.

Poza wszystkim, na polskiej wystawie nie było 3 kotów w tym kolorze (zdyskwalifikowanych czy nie), były dwa. Jeden zmienił kolor więc nie powinien być liczony do BIV.

To tak na mój skromny, chłopski, rozum. 8) Ale ja tylko szeregowy hodowca, więc mogę się mylić.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon wrz 14, 2015 16:30 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

KMP2014 pisze:BIS BREED MCO - COŚ MASAKRYCZNEGO !!! Organizacja fatalna, kłótnie przy stoliku z pucharami, dyskusje stewarda z sędzią podczas oceny kota, sami stewardzi w 95% nie potrafili poradzić sobie z kotami!!! Stoliki na pewno im tego nie ułatwiały; za wysokie, za małe dla MCO i mało estetycznie wyglądające worki na śmieci oplatające barową nogę stoliczka. Użytego detergentu też chyba niektóre koty nie tolerowały, choć winą można by też obarczyć stewardów szarpiących się z kotami. I dlaczego, grzecznie pytam, dlaczego dziewczyneczka malutka, ledwie wystająca zza stolik, dostaje do trzymania w BIS dorosłego kocura MCO? Ani nie miała siły, żeby go utrzymać na ręku, ani możliwości by swobodnie postawić go na stoliczku, ani złapać odpowiednio małymi dłońmi... Tu chłopa trzeba! Co to miało być? "Biedronka"?! Pomijam fakt, że z góry było wiadomo czyj kot wygra, ale jakoś rzadko widuję w BIS koty z kiepsko przygotowanym futrem -tu wyjątkowo na nominację zasłużyły takie "kwiatki"... Cóż, ocena sędziego jest niepodważalna... BRAWO dla Nowaków za SUPER EXTRA BIEL kociego futra i puszystą teksturę !!! Inni niech się od Was uczą!

Zapraszamy wszystkich hodowców do pracy na ringu sędziowskim jako steward.
Może niektórzy przekonają się, jakie to łatwe radzić sobie z każdym kotem.
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Pon wrz 14, 2015 16:40 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

Organizator może, czy nie może podważyć decyzję sędziego?

Jeżeli może, to nie można się podpierać przepisem 6.13 w tym wypadku na polskiej wystawie.

Jeżeli nie może, to dlaczego sędzia nie przywołał tego przepisu na tej zagranicznej wystawie?

Jakaś konsekwencja działania - IMHO - powinna być.

Poza wszystkim, na polskiej wystawie nie było 3 kotów w tym kolorze (zdyskwalifikowanych czy nie), były dwa. Jeden zmienił kolor więc nie powinien być liczony do BIV.

To tak na mój skromny, chłopski, rozum. 8) Ale ja tylko szeregowy hodowca, więc mogę się mylić.[/quote]

Wg przepisu 6.13, to nikt nie może kwestionować decyzji sędziego.
Co do tej sytuacji z Warszawy, to moja osobista interpretacja, jest taka, iż powinny być 3 koty w danej odmianie barwnej i jeżeli jakiś kot nie spełnia tego wymogu, to nie powinno być BIVa.
Zapewne sędzina zinterpretowała przepis o przyznaniu BIVa na swój sposób i teraz musimy to zaakceptować.

sebas1137

Post » Pon wrz 14, 2015 16:46 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA 12-13 WRZEŚNIA 2015 JEDYNKA WARSZ

"decyzja sędziego nie może być zakwestionowana"

a mi się takie zapisy nigdy nie podobały
no ale to tylko moje małe nic nie znaczące zdanie :oops:
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

[poprzednia][następna]