Moderator: DoBo

Minojami pisze:Kocurro pisze:Basia_G pisze:Witam,
ponoć "pewna" osoba w taki sposób prezentowała koty na wystawie
czy ma ktoś zdjęcia potierdzające owe informacje
http://upload.miau.pl/show.php?u=5/55f5a06ff8
wygląda na to, że dumna chodowczynia sama umieściła zdjęcie w Internecie
nie tylko umiescila ale jeszcze durnie tlumaczy ze to kota nie boli i tak sie koty nosi i jej facet wstawil FOTE PSA KTORY JEST WIESZANY NA SZNURKU za skore do suszenia.... masakra!!!!!!
CZANKRA pisze:A ja chetnie zobacze wiecej zdjec z wystawy - moze jeszcze ktos z forumowiczow robił. Oczywiscie interesuje mnie kat III![]()
YennaM pisze:Minojami pisze:Kocurro pisze:Basia_G pisze:Witam,
ponoć "pewna" osoba w taki sposób prezentowała koty na wystawie
czy ma ktoś zdjęcia potierdzające owe informacje
http://upload.miau.pl/show.php?u=5/55f5a06ff8
wygląda na to, że dumna chodowczynia sama umieściła zdjęcie w Internecie
nie tylko umiescila ale jeszcze durnie tlumaczy ze to kota nie boli i tak sie koty nosi i jej facet wstawil FOTE PSA KTORY JEST WIESZANY NA SZNURKU za skore do suszenia.... masakra!!!!!!
Pani też tłumaczy, że kot wisiał 5 cm nad stolikiem sędziowskim.
WTF?! Takie rzeczy na stoliku sędziego? Nie wiem, który to sędzia, ale... w głowie mi się to nie mieści!
Wystawa to święto kociarzy a nie okazja do znęcania się nad kotem! Dlaczego sędziowie akceptują takie zachowanie?! Zwierzę to nie rzecz, to jasnej Anielki! :/

YennaM pisze:I tylko tyle organizator ma do powiedzenia?

sebas1137 pisze:MariaD pisze:sebas1137 pisze:EverGreen pisze:lrafal pisze:reg wystawowy 4.8a
wymagana jest obecność konkretnej ilości kotów i ten warunek został spełniony, 344 został oceniony razem z kotami gr7. w wyniku złego określenia koloru sędzia odstąpiła od wpisania konkretnej oceny, kot dostał rekomendację do zmiany koloru i to zrobiliśmy w niedzielę rano.
MCO już wpisujemy.
To nieprawidłowa interpretacja przepisu! Aby przyznać tytuł BIV potrzeba minimum 3 kotów w tym samym kolorze lub grupie kolorystycznej. W tej sytuacji kot 349 wypadł z tego porównania bo sędzia znienił kolor i grupę. Zmiana koloru to nie ocena. Oceną jest kwalifikacja i klasyfikacja. Czyli ex vg g CAC CACIB itd. Sędzia popełnił błąd i sekretariat powinien go zweryfikować.
Przepis wystawowy 6.13 mówi wyraźnie: "decyzja sędziego nie może być zakwestionowana".
Nawet jak popelni ewidentny blad proceduralny? Sedzia to nie papiez by byc nieomylnym.
Ja kiedyś miałem podobny przypadek w Finlandii: 3 koty, ale jeden z nich był tak agresywny, że nie napisałem słowa na raporcieW pierwszej chwili nie chciałem robić BIVa, bo oceniłem przecież 2 koty, jednak od razu miałem organizatora wystawy, który na mnie to wymógł, bo przecież 3 koty były zgłoszone w danym kolorze i obecne na wystawie.
Sędzia może i nie papież, ale przepis traktuje decyzje sędziego bardzo wyraźnie
KMP2014 pisze:BIS BREED MCO - COŚ MASAKRYCZNEGO !!! Organizacja fatalna, kłótnie przy stoliku z pucharami, dyskusje stewarda z sędzią podczas oceny kota, sami stewardzi w 95% nie potrafili poradzić sobie z kotami!!! Stoliki na pewno im tego nie ułatwiały; za wysokie, za małe dla MCO i mało estetycznie wyglądające worki na śmieci oplatające barową nogę stoliczka. Użytego detergentu też chyba niektóre koty nie tolerowały, choć winą można by też obarczyć stewardów szarpiących się z kotami. I dlaczego, grzecznie pytam, dlaczego dziewczyneczka malutka, ledwie wystająca zza stolik, dostaje do trzymania w BIS dorosłego kocura MCO? Ani nie miała siły, żeby go utrzymać na ręku, ani możliwości by swobodnie postawić go na stoliczku, ani złapać odpowiednio małymi dłońmi... Tu chłopa trzeba! Co to miało być? "Biedronka"?! Pomijam fakt, że z góry było wiadomo czyj kot wygra, ale jakoś rzadko widuję w BIS koty z kiepsko przygotowanym futrem -tu wyjątkowo na nominację zasłużyły takie "kwiatki"... Cóż, ocena sędziego jest niepodważalna... BRAWO dla Nowaków za SUPER EXTRA BIEL kociego futra i puszystą teksturę !!! Inni niech się od Was uczą!
"decyzja sędziego nie może być zakwestionowana"
Użytkownicy przeglądający ten dział: edyta.nowak87, Irek B i 2 gości