Kreciki i Mrowka - puenta str. 21

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2005 0:09

a kreciki mają już otwarte oczka?
Trzymam kciuki za całą kocią rodzinkę i za Ciebie - z całych sił :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

Post » Sob mar 19, 2005 0:44

Kciuki za zdrowie maluszków, wytłuczenie kk i świerzba. Powodzenia!!!
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Sob mar 19, 2005 0:48

Wyszlam na chwile z domu, wracam,otwieram watek i co widze...
Brak mi slow jak cieplo mi na sercu z powodu Waszych dobrych rad i ciepla i checi pomocy... Dziekuje wszystkim ktorzy tyle dobrego do mnie i dla mnie napisali, tu i na pw. Odpowiem jutro na maile, dzis padam po Nocy Glupich Krokow :)
Maluszki sa niesamowite, koteczka rowniez. Akceptuje mnie w pelni, zero agresji czy nieufnosci - wielka potrzeba ciepla i milosci. Biedulka jest potwornie wychudzona, ma rzadka i przerzedzona siersc, zdrapane do krwi uszka, szczotkowaty wylenialy ogon. Mimo wszystko bardzo garnie sie do mnie, prosi o glaskanie i uwage.
Malutkie sa...malutkie :) Kreciki po prostu :) Jeden jest bardzo dzielny i ciekawy swiata - wrecz biegnie do mnie kiedy sie pojawi i piszczy tym swoim cwierkiem zeby dac sie powachac. Piszczy i piszczy az sie go na rece wezmie. Bieg w wypadku Krecikow oznacza pokonanie 20 cm w czasie ponizej dwoch minut :lol: A dwa biedaki maja klopot z oczkami - jeden ma zalepione obydwa, drugi Krecik - jedno. Wetka kazala rumiankiem je przecierac - a ja z wrazenia nie zapytalam ile razy dziennie i czy rumianek moze postac kilka godzin w lodowce nie tracac wlasciwosci. Jak myslicie - wystarczy ten rumianek?
Podjade jutro do mojego weta (jesli bedzie) z prosba o konsultacje swierzbowo-oczkowa.
Wiecie, dziekuje Wam po prostu.....

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Sob mar 19, 2005 0:50

Nuśka pisze:a kreciki mają już otwarte oczka?
Trzymam kciuki za całą kocią rodzinkę i za Ciebie - z całych sił :ok: :ok: :ok: :ok:

Maja otwarte, jesliby byly slepe to juzby ich nie bylo.... Kociaki maja 12 dni.

Liwia

Post » Sob mar 19, 2005 1:05

Liwia, jesteś kochana :1luvu: Super, ze je wszystkie uratowałaś. Ale to musi byc przesłodki widok: takie kreciki i taka miziasta mamusia.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob mar 19, 2005 1:22

Nie moge sobie przypomniec dlaczego do oczu nie powinien byc uzywany rumianek. Ze juz nawet herbata lepsza. Ale nie wiem czemu takie cos mi sie placze po glowie. Ja zawsze mylam swietlikiem.

Pisz duzo jak maluchy sie chowaja:)))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob mar 19, 2005 2:01

Lidka pisze:Nie moge sobie przypomniec dlaczego do oczu nie powinien byc uzywany rumianek. Ze juz nawet herbata lepsza. Ale nie wiem czemu takie cos mi sie placze po glowie. Ja zawsze mylam swietlikiem.

Pamiętam, że kiedyś gdzieś czytałam, że przy niektórych infekcjach związanych z oczami nie powinno używać się rumianku, bo może on ją przyspieszyć. Niestety nie pamietam gdzie czytałam o tym i już nie pamietam dlaczego tak się dzieje.
Obrazek Obrazek

Blixa

Od: Pon wrz 20, 2004 1:11

Post » Sob mar 19, 2005 2:09

Mniej więcej chodziło o to, że rozpulchnia (coś tam) i może ułatwiać przedostanie się bakterii.
Obrazek Obrazek

Blixa

Od: Pon wrz 20, 2004 1:11

Post » Sob mar 19, 2005 2:13

Liwia pisze:Wyszlam na chwile z domu, wracam,otwieram watek i co widze...
Brak mi slow jak cieplo mi na sercu z powodu Waszych dobrych rad i ciepla i checi pomocy... Dziekuje wszystkim ktorzy tyle dobrego do mnie i dla mnie napisali, tu i na pw. Odpowiem jutro na maile, dzis padam po Nocy Glupich Krokow :)
Maluszki sa niesamowite, koteczka rowniez. Akceptuje mnie w pelni, zero agresji czy nieufnosci - wielka potrzeba ciepla i milosci. Biedulka jest potwornie wychudzona, ma rzadka i przerzedzona siersc, zdrapane do krwi uszka, szczotkowaty wylenialy ogon. Mimo wszystko bardzo garnie sie do mnie, prosi o glaskanie i uwage.
Malutkie sa...malutkie :) Kreciki po prostu :) Jeden jest bardzo dzielny i ciekawy swiata - wrecz biegnie do mnie kiedy sie pojawi i piszczy tym swoim cwierkiem zeby dac sie powachac. Piszczy i piszczy az sie go na rece wezmie. Bieg w wypadku Krecikow oznacza pokonanie 20 cm w czasie ponizej dwoch minut :lol: A dwa biedaki maja klopot z oczkami - jeden ma zalepione obydwa, drugi Krecik - jedno. Wetka kazala rumiankiem je przecierac - a ja z wrazenia nie zapytalam ile razy dziennie i czy rumianek moze postac kilka godzin w lodowce nie tracac wlasciwosci. Jak myslicie - wystarczy ten rumianek?
Podjade jutro do mojego weta (jesli bedzie) z prosba o konsultacje swierzbowo-oczkowa.
Wiecie, dziekuje Wam po prostu.....

Nie przemywaj oczu rumiankiem, najlepiej świetlikiem, a jak nie masz, to zwykłą ciepłą wodą albo letnią czarną herbatą..
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob mar 19, 2005 2:18

Swietlik może być w kroplach albo w saszetkach do zaparzania. Letnim roztworem przemywasz oczy. Trzymaj się, będzie dobrze :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob mar 19, 2005 7:35

Lidka pisze:Nie moge sobie przypomniec dlaczego do oczu nie powinien byc uzywany rumianek. Ze juz nawet herbata lepsza. Ale nie wiem czemu takie cos mi sie placze po glowie. Ja zawsze mylam swietlikiem.

tez nie pamietam ale rumianek nie jest dobry mi tez radzono ze swietlik najlepszy

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Sob mar 19, 2005 10:29

Juz tylko jeden ma zalepione tym swinstwem oczka, drugi pokazal ze ma komplet oczatek :dance:
Dziewczyna mruczy na moj widok :dance:
Tylko jest tak strasznie chuda....

Liwia

Post » Sob mar 19, 2005 11:52

Zawiozlysmy Mame i Kreciki do weta. Uszy wyczyszczone, swierzb leczony. Maluchy dostaly krople do oczu. Sa dwie dziewczyny i trzech chlopakow, najslabsza jest dziewczynka. Kocieta albo beda gladko czarne albo czarne srebrzone :)
Nasz ulubiony doktor ochrzcil Kocia Mame - dziewczynka dostala na imie Mrowka z powodu bardzo ale to bardzo drobnej (teraz) budowy.
Po zbadaniu Mrowki wet zajal sie Krecikami a ich mama wraz z moja siostra udala sie na czyszczenie uszu do sasiedniego gabinetu. Tam wet kotke czyscil a przy tym ciskal pioruny oczami majac wyrazna potrzebe mordu we wzroku :) Wreszcie nie wytrzymal i powiedzial oskarzajacym tonem do mojej siostry "jak mozna bylo do takiego stanu kotke doprowadzic, zgroza!". Karina oczywiscie powiedziala ze dziewczynka wzieta zostala z azylu dzien wczesniej i wet juz nie chcial mi siostry zamordowac ale przez moment bylysmy uwazane za gnebicieli zwierzat :):):)
Przede mna placila w kasie jakas pani i miala do zaplaty 13 zl. Od razu poprosila zeby jej dolozyc ciasteczek dla pieska bo 13 to zla liczba i ona chce zaplacic wiecej :) A mnie przez glowe przelecialo ze to ZNAK :):):)

Liwia

Post » Sob mar 19, 2005 12:00

Liwia jesteście kochane, a zdjęcia będą?
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Sob mar 19, 2005 12:02

Dobry wet, grzeczny :D Trezba bylo od wejscia mu powiedziec, to by sie nie meczyl - przygadac czy nie? ;-)
To na pewno ZNAK!
Zdrwoka wszystkim kocinom zycze :-) Tej najslabszej to nie trzeba jakos dokarmiac albo co?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]