Pozytywnie zakręceni : Tosia na tymczasie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 04, 2015 18:14 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Dziekuję . :1luvu:
Strachu mam po uszy . Śniadanie zjadłam o 17 .Jeszcze troche i bedę miała figurę modelki :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt wrz 04, 2015 18:46 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Życzę figury modelki osiągniętej w bardziej komfortowych okolicznościach. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pt wrz 04, 2015 18:51 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Podobno głodówka jest dla człowieka wskazana raz na jakiś czas :wink: Przewód pokarmowy się oczyszcza . :wink:
Majka drapie drapak . zjadła trochę saszetki , sama wołała , ale w kuchni boi się jeść . Mizia się do kotów i psów z zadartym ogonkiem . Powaczała transporterki i pomiałkała przy nich .
Lonia śpi brzuchem do góry . Funia na boczku , wyciagnięta .

barbarados

Post » Pt wrz 04, 2015 20:01 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Może maleńka rzeczywiście miała kłopoty gastryczne i kuchnia jej się kojarzy z bólem brzuszka...
Skoro się mizia i drapie, to raczej nie cierpi. Jak kogoś brzuch boli, to ten ktoś instynktownie się kuli, żeby zmniejszyć napięcie mięśniowe, a nie się rozciąga. Więc chyba jest lepiej. :)

lilianaj

Post » Pt wrz 04, 2015 20:29 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

barbarados pisze:Podobno głodówka jest dla człowieka wskazana raz na jakiś czas :wink: Przewód pokarmowy się oczyszcza . :wink:
Majka drapie drapak . zjadła trochę saszetki , sama wołała , ale w kuchni boi się jeść . Mizia się do kotów i psów z zadartym ogonkiem . Powaczała transporterki i pomiałkała przy nich .
Lonia śpi brzuchem do góry . Funia na boczku , wyciagnięta .

to chyba musisz wyjątkowo pobiegać za nia z miska i niech je tam gdzie będzie chciała
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt wrz 04, 2015 20:36 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Pobiegam .Teraz sama przyszła i zjadła kolację w kuchni .
Wszystkie trzy przeciągają tylne łapki jak idą .
Apetyty sa , daję mniejsze porcje .
Na noc będą kaftaniki . zaczęło sie niestety zainteresowanie brzuszkami .
Ja już w piętkę gonię . Właśnie psyknęłam na Larę , żeby nie lizała brzucha 8O
Bure mi się pomyliły :?

barbarados

Post » Pt wrz 04, 2015 20:38 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

barbarados pisze:Pobiegam .Teraz sama przyszła i zjadła kolację w kuchni .
Wszystkie trzy przeciągają tylne łapki jak idą .
Apetyty sa , daję mniejsze porcje .
Na noc będą kaftaniki . zaczęło sie niestety zainteresowanie brzuszkami .
Ja już w piętkę gonię . Właśnie psyknęłam na Larę , żeby nie lizała brzucha 8O
Bure mi się pomyliły :?

no i niech nie liże bo się zakłaczy :lol:
chyba już im się goi i swędzi to dlatego chcą lizać
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2015 20:40 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Słuchajcie , słyszałyście o tym , że narkozę trzeba zwymiotować , bo inaczej pada na serce ?
Tak mówił lekarz mojej mamie , przy moim urodzeniu i tak słuszałam od starszej pielęgniarki .
Ciekawe czy coś w tym jest , bo przecież preparaty do narkozy się zmieniły przez te lata .

Chyba się goi . I niech się goi jak najszybciej :roll:

barbarados

Post » Pt wrz 04, 2015 20:53 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

barbarados pisze:Słuchajcie , słyszałyście o tym , że narkozę trzeba zwymiotować , bo inaczej pada na serce ?
Tak mówił lekarz mojej mamie , przy moim urodzeniu i tak słuszałam od starszej pielęgniarki .
Ciekawe czy coś w tym jest , bo przecież preparaty do narkozy się zmieniły przez te lata .

Chyba się goi . I niech się goi jak najszybciej :roll:

ale narkozy są różne- wziewne, dożylne i wymiotuje się chyba jak się ma cos w żołądku, dlatego zalecają ,zeby nie jeść
Obrazek

mir.ka

Post » Pt wrz 04, 2015 20:59 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Zwymiotować można wyłącznie treść przewodu pokarmowego: żołądka, czasem zdarzają się wymioty żółciowe. Wymioty kałowe bywają sporadycznie w terminalnych stanach. Nie można zwymiotować leku podanego pozajelitowo. Nie da rady fizycznie. Tyle, że objawy niepożądane działania leków używanych przy znieczuleniu padają na mózg, wkurzają ośrodek wymiotny i dlatego się wymiotuje. Mogą też niekorzystnie wpłynąć na pracę serca, dlatego często nie kwalifikuje się do operacji osób z obciążonym mocno wywiadem kardiologicznym. Żeby nie było, że operacja się udała, tylko pacjent zmarł.

lilianaj

Post » Pt wrz 04, 2015 21:19 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Acha . Czyli kolejny ... mit . Ale dobrze wiedzieć .
dziękuję :D

barbarados

Post » Pt wrz 04, 2015 22:21 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Doberek wieczorkiem :D

jak dziewczynki ? :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt wrz 04, 2015 22:22 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

Spia . Bardziej wyluzowane mam wrazenie . I oczka maja ładniejsze .

barbarados

Post » Pt wrz 04, 2015 22:24 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

barbarados pisze:Spia . Bardziej wyluzowane mam wrazenie . I oczka maja ładniejsze .

bo już pewnie mniej brzuszki je bolą :ok:
jutro będą śmigały po chałupie :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt wrz 04, 2015 22:26 Re: Pozytywnie zakręceni : Kciuki trzymac za sterylki !

One juz chca smigac . Tylko ja im nie pozwalam :twisted:
Boje sie o szwy :?

barbarados

[poprzednia][następna]