Mopik ['] Kropek i Kicia [End of story]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 20, 2015 15:24 Re: Opowieści Mopika

O ADHAD kocim nic nie mów :twisted:
Ale fajnie, że koteczka znalazła domek.

A u nas zależy z której strony - stara bieda, albo nowe bogactwo. Żartuję.
No cóż, mamy upały, mamy problem ze staruszkiem :(
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lip 21, 2015 14:51 Re: Opowieści Mopika

Jak się miewa dzisiaj, nasz kawaler ? Apetyt dopisuje, czy nie bardzo ?
U nas, przy takiej pogodzie , to mało jedza... apetyt byle jaki. Bywa,że wieczorem się rozkręcają (ruchowo) nieco. Ogólnie , jakoś tak sennie życie płynie i w zwolnionym tempie.

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Wto lip 21, 2015 15:38 Re: Opowieści Mopika

Bez zmian - 4 porcje z 6. Najbardziej dziwi mnie to jak je mieso. Waruje jak codzien w oczekliwaniu na nie, ale potem wcina 1/3 odwraca sie i idzie. A ja za nim z talerzykiem i podaje z palca. I wtedy bardzo chetnie i ze smakiem dojada reszte, a jak mu cos z pyszczka wypadnie to sam sie pochyla i dozera. No to czemu od razu nie je z talerza calosci?
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Wto lip 21, 2015 17:23 Re: Opowieści Mopika

Tak z ciekawośći, jak duże porcje jedzenia ma Mopik ?
Odpowiedzi na Twoje pytanie , to ja nie znam. Za kociakami ( tyle wiem), nie trafisz...

gatiko

Post » Śro lip 22, 2015 7:42 Re: Opowieści Mopika

Trzymam kciuki za futrzaka....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Śro lip 22, 2015 17:56 Re: Opowieści Mopika

Dziennie rownowartosc ok. 90-100g suchej karmy - przy wadz - obecnie - 7.75 kg.

Swoja droga dzisiaj rano porcja miesa (z palca, bo z miski nawet nie raczyl sprobowac), do 17 nie ruszyl NIC z tego, co mial postawione, a po naszym powrocie 1 porcja suchego, moze 1 i 1/4. No nie za fajnie cos to wyglada. Na deser siur pod biurkiem.
Obrazek

Lifter

Post » Śro lip 22, 2015 17:59 Re: Opowieści Mopika

Być może pogoda, tak wpływa na Mopika ? Jest bardzo gorąco, duszno, ciśnienie skacze...

gatiko

Post » Czw lip 23, 2015 14:16 Re: Opowieści Mopika

Wczoraj w sumie dociagnal do 4 porcji.

Dzis rano za to najpierw wyrzygal zjedzone mokre, a potem odmowil konsumpcji miesa, nawet z palca (moze 1/3 porcji weszla). Zostawilem mu to mieso suche, zobaczymy ile zje, mam nadzieje, ze cokolwiek. A znajac zycie to zezre mieso, potem przekasi chrupkami i wyrzyga (on tak ma jak za szybko je chrupki po mokrym/miesie).Ech.0

A tu na poprawe nastroju

http://joemonster.org/art/32954/Jak_byc ... atkujacych
Ostatnio edytowano Czw lip 23, 2015 14:32 przez Lifter, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Lifter

Post » Czw lip 23, 2015 14:25 Re: Opowieści Mopika

gatiko

Post » Pon lip 27, 2015 10:46 Re: Opowieści Mopika

Wczoraj przyszla do nas kumpelka Mopika (persica zwana przez nas "Szczota", bo wyglada troszke jak szczotka klozetowa, taka napuszona, a ze nasz to Mop(ik) to zostala Szczotą, choc formalnie to Gacek) - przylazi przez balkon - i oba siedzialy potem pod lozkiem, lypiac na siebie z dystansu pol metra, a nawet przez chwilke sie noskami zetknely. Potem Szczote chcialem oddac sasiadom, wiec probowalem wziac ja na rece, co jej sie BARDZO nie spodobalo. Fuczenie, wrzask a nawet proby podrapania - ale co taki max. 3 kg kurdupelek krotkopyski moze zrobic rekom zahartowanym przez szpony i kly Mopika? Jedna drobna ryska - smiechu warte :P. Najlepsza z tego byla reakcja Mopika, ktory slyszac wrzask Szczoty na przemian fuczal i bardzo rozplaczliwie plakal (doslownie, cieniutki zawodzący placz-lament, jeszcze go nie slyszalem w takim wcieleniu). Nie wiem tylko czy uzalal sie nad jej krzywda, czy moja...

A propos Mopika i jego logiki. Z apetytem nadal nie jest tak jak byc powinno, ale chociaz mieso sam wcina bez zachety. A wczesniej mial dwa-trzy dni, ze jedzenia miesa wygladalo tak.
1. Ojejej, mieso kroja!!! - pelen entuzjam i oczekiwanie.
2, Mieso na talerzyk i podstawione pod paszcze - Mopik wacha i "MEH, BLEH!" - odwraca sie i idzie, najczesciej na balkon
3. Biore talerzy z mesem i ide za Mopikiem, biore kawalek na palec i podsuwam mu pod nos. "No zobacz, jakie pyszne miesko".
4. "Mmm... faktycznie apetycznie pachnie" - mowi Mopik i zjada ten kawalek. Potem nastepny, nastepny, dwa nastepne, potem nabieram na dlon kilka - Mopik zjada lapczywie, jeden spada mu na podloge (balkonu) wiec nachyla sie i zlizuje go i zjada.
5. Podsuwam talerzy - "no nie wiem..." waha sie Mopik.
6. Wywalam wiec reszte miesa z czystego talerzyka na chyba troche mniej czysta podloge balkonu.
7. "Mmmm... pychota!" - mowi Mopik i zzera wszystko, wylizujac przy okazji kawalek podlogi.

Nie ogarniam.

PS. W piatek mielismy wizyte serwisanta, bo padla nam pralka (grzalka w niej). Zatem w czwartek moja malzonka z moja pomoca pucowala lazienke (gdzie stoi pralka) do polysku, a czuc tam bylo juz tylko roze i jasmin itd. Godzine przez wizyta serwisanta Mopik leje w lazience i to jakos wyjatkowo cuchnaco - ale nie do kuwety, tylko pod pralke. A co! Mimo intensywnej akcji ratunkowej jednak nieco bylo potem kotem czuc. Ale serwisant tylko sie usmiechnal "tez mam kota, wiem jak jest".
Obrazek

Lifter

Post » Śro lip 29, 2015 7:38 Re: Opowieści Mopika

Tfum tfu! odpukac ale wczoraj po raz pierwszy od chyba 3 tygodni kot zzarl tyle, ile powinien i to bez jakichs zachet i tym podobnych. Oby tak dalej.

Ale dzis, zeby mi sie w glowie nie przewrocilo, rano ostentacyjnie nalal mi pod biurkiem, Nie ma to jak zaczac dzien od babrania sie w kocich szczochach.
Obrazek

Lifter

Post » Śro wrz 02, 2015 17:08 Re: Opowieści Mopika

I tak wlasnie zostalem mama kociego oseska

viewtopic.php?f=1&t=170535

Mopik fuczy, i buczy (to ostatnie dobre 5 minut bez przerwy) na nowego lokatora ale od innych form agresji na razie sie powstrzymuje.

Nie wiem co to bedzie............................. ale mi sie urlop trafil, psiamac. Kociamac.
Obrazek

Lifter

Post » Śro wrz 02, 2015 17:19 Re: Opowieści Mopika

Jak zdrowie, szanownego Mopika ?

gatiko

Post » Śro wrz 02, 2015 17:22 Re: Opowieści Mopika

Ostatnie badania bardzo ladnie wypadly (*), wiec teraz pojdzie za 2 miesiace. Przy okazji wyniki watrobowe i tez sa OK.

(*) jak na Mopika, bo krzepliwosc krwi nadal ponizej normy ale lepsze niz ostatnio, wiec tez OK. Ale reszta bardzo ladna i najnizsza kreatynina od 2 lat.
Obrazek

Lifter

Post » Śro wrz 02, 2015 17:34 Re: Opowieści Mopika

Mopik :mrgreen: :201461 Kciuki za kotusia. Ucałuj go.

gatiko

[poprzednia][następna]