UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 25, 2015 11:35 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Poczytaj wątek. Były zgłoszenia i nic nie zrobiono. Ruszyc chyba mogą tylko te osoby co za umową kota oddały i kot znikł. Na japę nikt zgłoszenia na policji czy w tozie nie przyjmie. Zreszt a zdaje sie ,ze były wizytacje.
Będzie działać do tąd, dopóki ludzie będą jej oddawać koty byle by się pozbyć. Bez sprawdzenia warunków, wizyty, umowy... On "uratował' , oddał i jest cacy. Jak się komuś nie podoba to niech sobie sam kota weźmie i nie wtrąca w jego "działania". Mimo ,że wiedzą co i jak dalej z zamknietymi oczami koty przekazują. Celowy ropzmysł. Im też sie należy wyrok. Bo nawet nie wierząc a mając sygnały powinni proponoowny dom sprawdzić.Dla swej spokojności. By kot miał lepiej a ie wpadł w bagno gdzie umeczony straci zycie.
Co o tych "ratownikach" powiesz?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 25, 2015 11:50 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

A da sie wyciagnąc kota, byle szybko. Dowodem jest moja Murka. Tydzien upojnych rozmow telefonicznych i pojechalam po kota, którego odebralam na dworcu w Katowicach. Tylko DT musi chcieć go wyciagnąć, a nie sie pozbyc problemu.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto sie 25, 2015 12:02 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Arcana pisze:A da sie wyciagnąc kota, byle szybko. Dowodem jest moja Murka. Tydzien upojnych rozmow telefonicznych i pojechalam po kota, którego odebralam na dworcu w Katowicach.

Ty chcialaś a inni mają w nosie. Z oczu poszło i tyle tego.
Pamietam jak z IKĄ się zaczęło. Pełen zachwyt na miau. Zresztą , dopiero zaczynałam "karierę" na forum, trudno było sobie celowe krzywdzenie zwierząt wyobrazić. Przyjęłam pod swój dach trzy łapkę Fionę na TDT. Po świętach BN miała jechać do IKI na docelowy DT. W rozmowie przeurocza kobieta. Ale jak mi powiedziała ,że ma kilkaset adopcji w roku to moje komórki zaszalały. Jeszcze bardziej mi kontrolka zabłysła jak zobaczyłam ilu kotom oferuje DT i ile bich ierze do siebie. Wszędzie była i wszystkie chciała. Po rozmowie z TZ , gdzie wypłakałam swoje wątpliwości, Fiona została. Miałam tylko przeczucie. Nic więcej. Trudno przeczuciami dzielić się. Fionka ma przefajny dom u zuzik forumowej.
Ale jak juz było coś na rzeczy kilku forumowiczom na pw dawałam sygnał o tym. NIKT nie posłuchał.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 25, 2015 12:09 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Ja od kolezanki z Lublina, z ktorą czasem pomagałyśmy w transportach, dowiedzialam się, ze dziewczyny ze Szczebrzeszyna szukają transportu dla 10 kociaków, więc ze zdziwienia sie dopytalam dokąd. Nie pojechaly, ale dzien wczesniej pojechala Murka, którą potem wyciagnelam. Jeden kociak pojechal wczesniej i juz nie żyl. Osoba, ktora pomagala w transporcie tego kociaka i spotkała się z Iką, nie mogła uwierzyc, ze kobita ma mordownię. Do domu nie byla wpuszczona, ale przed domem widziała na parapetach teoretycznie zadbane koty.

Arcana

Post » Wto sie 25, 2015 12:17 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Dziewczyny. Napiszcie mi w PW dane personalne tej Iki6. Mam ostatnio na fb zaproszenie i wydaje mi się, że to od niej.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto sie 25, 2015 12:21 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Ja mialam tylko telefon, ale wywaliłam. Ktoś na pewno ma jej dane.
Podejrzana jest zawsze oferta pomocy z odległego miejsca. Ktoś zaklada, że nie sprawdzisz warunków.

Arcana

Post » Wto sie 25, 2015 15:44 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Arcana pisze:Ja od kolezanki z Lublina, z ktorą czasem pomagałyśmy w transportach, dowiedzialam się, ze dziewczyny ze Szczebrzeszyna szukają transportu dla 10 kociaków, więc ze zdziwienia sie dopytalam dokąd. Nie pojechaly, ale dzien wczesniej pojechala Murka, którą potem wyciagnelam. Jeden kociak pojechal wczesniej i juz nie żyl. Osoba, ktora pomagala w transporcie tego kociaka i spotkała się z Iką, nie mogła uwierzyc, ze kobita ma mordownię. Do domu nie byla wpuszczona, ale przed domem widziała na parapetach teoretycznie zadbane koty.

Zerknij na przypadek Łatki; kotka jedynaczka, trafiła do "domu" z ogromną ilością kotów, do którego prawdopodobnie NADAL trafiają kolejne. Jaki tu sens? Dla mnie to głupota, i tylko kota szkoda :( Trzeba ją stamtąd wyrwać, bo marnie widzę jej los. Mam u siebie taki okaz jedynaka - adoptowany z pełną świadomością. Feliway w kontakcie, do tego obroża + kontakt z Behawiorystą, ale to nie usuwa problemu :( Dlatego Łatki jest mi bardzo szkoda, bo to ludzie zgotowali jej taki los. Uważam że miała szansę na normalny, nie zakocony dom, trzeba było tylko uzbroić się w cierpliwość, a nie iść na łatwiznę :twisted:
Obrazek Obrazek Świat z marmuru <3
Mój świat runął. Nigdy już nic nie będzie takie samo... 31.05.2020 [']
Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym :)

phoenix6

Od: Śro wrz 18, 2013 22:25

Post » Wto sie 25, 2015 16:03 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Mnie nie musisz przekonywać, że żaden kot nie powinien tam trafić.

Arcana

Post » Wto sie 25, 2015 16:15 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Arcana pisze:Mnie nie musisz przekonywać, że żaden kot nie powinien tam trafić.

Pamiętam Murkę, podczytuję twój wątek :) Zacytowałam Cię, dlatego że ciężko mi uwierzyć w te "szczęśliwe i zadbane koty", wylegujące się na parapecie :wink:
Obrazek Obrazek Świat z marmuru <3
Mój świat runął. Nigdy już nic nie będzie takie samo... 31.05.2020 [']
Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym :)

phoenix6

Od: Śro wrz 18, 2013 22:25

Post » Wto sie 25, 2015 16:27 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Wto sie 25, 2015 16:35 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

phoenix6 pisze:
Pamiętam Murkę, podczytuję twój wątek :) Zacytowałam Cię, dlatego że ciężko mi uwierzyć w te "szczęśliwe i zadbane koty", wylegujące się na parapecie :wink:

Niejedną osobę już nabrała. Do mnie Murka przyjechała zapchlona jak nieszczęście po tygodniu u Iki i sanacji paszczy w lecznicy. Moja wetka zaczeła od odpchlenia i podłączenia kroplówki.

Arcana

Post » Wto sie 25, 2015 16:43 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

iwaka pisze:Do nas napisała z tego profilu, https://www.facebook.com/krystyna.kaczmarczyk?fref=ts

według mnie to ona.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 25, 2015 17:51 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Wg tych dziewczyn były tam tylko 3 dorosłe koty i 3 maluszki-tymczasy. I dowiedziałam się, że jak przez takie osoby jak ja, które nic nie robią tylko klepią w klawiaturę, one się zrażą i nie będą już pomagały tym kotom, to śmierć tych kotów będzie moją winą, bo znikąd realnej pomocy a tylko jakieś pretensje.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 25, 2015 18:21 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Alienor pisze:Wg tych dziewczyn były tam tylko 3 dorosłe koty i 3 maluszki-tymczasy. I dowiedziałam się, że jak przez takie osoby jak ja, które nic nie robią tylko klepią w klawiaturę, one się zrażą i nie będą już pomagały tym kotom, to śmierć tych kotów będzie moją winą, bo znikąd realnej pomocy a tylko jakieś pretensje.

cudnie wprost :evil:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 26, 2015 9:18 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Ja się przyznam, że nie rozumiem, skąd ta presja, żeby ratować "wszystkie" koty jakie się nawiną, bez względu na to, czy ta "pomoc" im pomoże, czy zaszkodzi.
Bez urazy, ale jakbym miała do wyboru zostawić kota swojemu losowi albo oddać go do IKA6, to wybór byłby naprawdę dosyć oczywisty. :(

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

[poprzednia][następna]