Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
phantasmagori pisze:Fundacje odsyłają do Justyny, "bo to jej teren" jednocześnie zawłaszczając sobie z miasta pulę na sterylki. Taka jest rzeczywistość.
Luinloth pisze:phantasmagori pisze:Fundacje odsyłają do Justyny, "bo to jej teren" jednocześnie zawłaszczając sobie z miasta pulę na sterylki. Taka jest rzeczywistość.
A to już jest patologia z ich strony, bo DT nie są z gumy i nie mają "terenu".
To jest wysługiwanie się osobą prywatną. Fundacja jest od tego, żeby robić swoją robotę, a nie pociskać ją prywatnym DT. Jeśli napatoczy mi się na klatce pudło z kociakami i wezmę je do siebie, to już mam przygarniać każdego czworonoga z osiedla, bo "zostałam" DT? Brzydko, kiedy współpraca z organizacją tak wygląda
Luinloth pisze:phantasmagori pisze:Fundacje odsyłają do Justyny, "bo to jej teren" jednocześnie zawłaszczając sobie z miasta pulę na sterylki. Taka jest rzeczywistość.
A to już jest patologia z ich strony, bo DT nie są z gumy i nie mają "terenu".
To jest wysługiwanie się osobą prywatną. Fundacja jest od tego, żeby robić swoją robotę, a nie pociskać ją prywatnym DT. Jeśli napatoczy mi się na klatce pudło z kociakami i wezmę je do siebie, to już mam przygarniać każdego czworonoga z osiedla, bo "zostałam" DT? Brzydko, kiedy współpraca z organizacją tak wygląda
Justyna działa tak samo jak fundacja, tyle że o wiele sprawniej.
Luinloth pisze:Justyna działa tak samo jak fundacja, tyle że o wiele sprawniej.
Ale gdyby założyła fundację (chodzi mi o nową fundację, a nie o współpracę z istniejącymi), to mogłaby dostać np. 1%, czy przydział na sterylki. Dlatego mówiłam, że fundacja "więcej może".
Luinloth pisze:Ja się nie odnoszę do tych kotów, które są przekazywane. Odnoszę się to tego, co pisała phantasmagori, że fundacje nie pomagają i że odsyłają do Justyny z hasłem "jej teren".
Jeśli kot jest przekazywany, to fundacja na ten temat z Justyną rozmawia i Justyna zgadza się kota przyjąć. To zupełnie inna sprawa i tu wszystko jest w porządku.Eunnika zgłosiła Justynę na leczenie i to jest mega kuriozalne.Ciekawe czy ją posłuchają i jakie paragrafy eunnika przedstawiła zeby zgłosić osobę obcą na leczenie.
Na leczenie jakie i czego?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Dorta, Google [Bot], Lifter i 138 gości